Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
kupno 1G ?
Autor Wiadomość
arthes7 
Nowy Forumowicz

Auto: szukam
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 04-09-2009, 18:52   kupno 1G ?

Witam od około 3 tygodni szukam auta najpierw mój wybór padł na Colta 1.6 ale ciężko mi coś znaleźć . Kolega powiedział żebym obejrzał właśnie Eclipse . Pierwszy rzut oka hmmm no stare i takie jakieś inne . Po głębszym poznaniu auta i niestety z moim niewielkim budżetem zacząłem coraz bardziej zastanawiać się w kierunku auta . Proszę posiadaczy G1 o pomoc otóż :

:arrow: czy warto szukać auta w gazie ? czy silnik w takim jeszcze trochę popracuje czy lepiej benzynke ? (mowa o silniku 2.0 16v )

:arrow: sprawdzam w wikipedii jakie posiada silniki wersja g1 na polskiej stronie 150 KM na stronie angielskojęzycznej 136 KM która moc jest prawdziwa ?

:arrow: jak przedstawia się spalanie przy dynamicznej jeździe ? (po to kupuje auto żeby nim jeździć a nie spacerować )

:arrow: na co zwrócić uwagę przy kupnie ? jakie są newralgiczne strony miśka ?

:arrow: czy do 5 tys zł kupie jakiś w miarę dobry egzemplarz ?

:arrow: http://otomoto.pl/mitsubishi-eclipse-C9775123.html

http://otomoto.pl/mitsubishi-eclipse-C8795319.html

http://otomoto.pl/mitsubishi-eclipse-C9568139.html

Bardzo Proszę O Pomoc !!

MATi1G 
Forumowicz

Auto: Eclipse 1G N/A
Wysłany: 04-09-2009, 20:09   

http://www.eclipse.net.pl...p?p=95330#95330

Chcesz 1G kupuj tego kolega z MEKP sprzedaje auto godne polecenia ,bardzo zadbana sztuka

Do 5 k nie kupisz nic w dobrym stanie tylko bedzie ladowac kase a ecli trup nie jest tanie w utrzymaniu i bardzo upierdliwe ...

Kup benzyne nie kupuj z LPG on jest dobry ale do zapalniczek a nie do aut ... tym bardziej do ecli jezdzac na gazie zuzywasz swoj silnik znacznie sem jednostki poprzez LPG przyspieszasz tylko jego smierc...

P.S. Jak chcesz 1G to bierz tego ktorego Ci podalem w ciemno... odrazu mowie z ceny za duzo nie zbijesz bo auto jest warte swojej ceny

arthes7 
Nowy Forumowicz

Auto: szukam
Wysłany: 04-09-2009, 20:38   

chciałbym uwierz ale nie mam tyle funduszy niestety ;(

MATi1G 
Forumowicz

Auto: Eclipse 1G N/A
Wysłany: 04-09-2009, 21:23   

to zbieraj...

Bartek3g 
Forumowicz
Już mgr inż. :)

Auto: Eclipse GTS - 3g 3.0 V6
Wysłany: 09-09-2009, 00:04   

MATi1G napisał/a:
LPG on jest dobry ale do zapalniczek
Mati na tym forum to nie jest trendy

Adaho_krak 
moderator

Auto: Megane GTline
Wysłany: 09-09-2009, 11:14   

Bartek3g napisał/a:
MATi1G napisał/a:
LPG on jest dobry ale do zapalniczek
Mati na tym forum to nie jest trendy

Mati wyraził swoje zdanie więc jest OK, wcale nie musimy się z nim zgadzać :P

arthes7, tak jak kolega wcześniej zauważył, za kwotę 4t-5t, kupić Ecli w stanie nie wymagającym wkładu finansowego jest prawie niemożliwe. Wkład finansowy w Ecli za w/w kwotę, aby doprowadzić wózek do stanu w miare dobrego i zrobić z niego auto niezawodne najczęściej przewyższa jego wartość :roll:

Renault Megane Gtline
Piszę poprawnie po polsku
. - Przynajmniej się staram :)

Adam 00302/KMM

mariano 
Forumowicz

Auto: Eclipse G1
Wysłany: 18-11-2009, 10:10   

tu sie z wami zgadzam bo ja juz włozyłem bardzo duzo ale to auto przyciąga kazde oko i jest warte tych pieniędzy i mozesz z gazem kupic bo kupic auto a miec na to zeby nim jezdzic to 2 inne sprawy jestem tego zdania trzeba sobie radzic pozdrawiam.

wuerce 
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Eclipse 2.0 GS '92
Wysłany: 18-11-2009, 12:51   

kolego arthes7
-ja tam to gazu nie jestem przekonany, nie wiem jak się sprawuje w tym aucie, ale wolę tego nie sprawdzać i wiedząc, że był zagazowany nigdy bym takiego auta nie kupił
-moce na wiki są prawdziwe obydwie, ale w polsce raczej ciężko trafić tą słabszą - da się to sprawdzić po nr nadwozia
-mój nigdy mi nie spalił więcej niż 9l/100km nawet przy dynamicznej jeździe, ani w zime ani przy stałej prędkości na niemieckiej autostradzie 180km/h
-przy kupnie na pewno popatrz na blachę, dokładnie zbadaj silnik, jego pracę i ew. wycieki, jak chodzi na wolnych obrotach itd. nie działające podnośniki tylnej klapy to standard podobnie jak problemy z lusterkami, klaksonem to standard.
-5 tys to taka kwota, ze i tak trzeba będzie dołożyć, chociażby na rozrząd min. 800zł, generalnie przygotuj się na powiększenie tej kwoty nawet o połowę, żeby doprowadzić do stanu wiarygodnego
- jeśli nie masz tyle to lepiej poszukać inny, tańszy model mitsu i móc lepiej o niego zadbać niż kupić coś takiego i ciągle z czegoś rezygnować

a kupiłeś już coś?
Nissan Almera N16 '03
Mitsubishi Lancer 1.5 GLXi '92
Ostatnio zmieniony przez Adaho_krak 18-11-2009, 12:58, w całości zmieniany 1 raz  

Odpowiedz do tematu