|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Halogeny |
Autor |
Wiadomość |
black bydgoszcz [Usunięty]
|
Wysłany: 03-04-2008, 22:58 Halogeny
|
|
|
Witam wszystkich
Jestem szczęśliwym posiadaczem mitsubishi lancer 91r.
Poszukuje halogenów do tego modelu,albo samych zaślepek halogenów-szukałem po szrotach ale nic nie znalazłem.może posują halogeny lub zaślepki od innego modelu bardziej popularnego??a może znacie jakieś sklepy lub strony internetowe gdzie mozna to dostać??
Myślałem nawet żeby założyć siatke tuningową ale nie wiem jak się ją mocuje może ktoś wie??
I jeszcze jedno pytanie- chciałbym zmienić żrówki w lampach dające mocniejsze śiatło,lub śiatło z niebieska poświatą coś ala xenon-trzeba je dobierać w szególny sposób czy sa jakieś uniwersalne ??
pozdrawiam i z góry dziękuje za pomoc |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21947 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 04-04-2008, 00:45
|
|
|
black bydgoszcz napisał/a: | chciałbym zmienić żrówki w lampach dające mocniejsze śiatło,lub śiatło z niebieska poświatą coś ala xenon-trzeba je dobierać w szególny sposób czy sa jakieś uniwersalne ?? | Zwykłe H4 od krótkich i długich oraz dodatkowe H1 od długich. Z niedrogich i dobrych polecam Osram Silverstar +50% lub Osram Nightbraker +90%. |
|
|
|
 |
West
Mitsumaniak Mitsubishi forever!

Auto: Mitsubishi Grandis 2.4, 2005r
Pomógł: 5 razy Dołączył: 20 Paź 2006 Posty: 195 Skąd: Gryfów Śląski
|
Wysłany: 04-04-2008, 07:14
|
|
|
Halogeny to koszt ok. 150zł na szrotach... nigdzie indziej się ich nie dostanie. Zaślepek też trzeba tam szukać. Od innego modelu nic za bardzo nie podpasujesz niestety. A co do siatki to wybierasz sobie na allegro jaka Ci się podoba i docinasz "na zakładkę" tak aby można ją było dobrze przykleić od środka , doginasz na krawędziach by dopasować ją do otworu a przyklejasz najlepiej klejem do szyb (do kupienia w motoryzacyjnych) lub masą. |
_________________ Był Lancer, był Galant jest Grandis
 |
Ostatnio zmieniony przez West 04-04-2008, 07:17, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
juar_78
Forumowicz
Auto: MitsubishiLancerKombi2.0 2006
Pomógł: 7 razy Dołączył: 10 Lut 2007 Posty: 461 Skąd: Śląsk
|
Wysłany: 04-04-2008, 07:14
|
|
|
Witam.
Ja mogę polecić Tungsrum Megalight. Co prawda nie mam porównania z Philipsami, Osramami etc., ale w porównaniu do standardowych żarówek zauważalna różnica. Co najważniejsze jednak akceptowalna cena, sporo niższa niż wcześniej wymienionych.
[ Dodano: 04-04-2008, 07:40 ]
Odnośnie halogenów jeszcze.
Ja do swojego C50 długo szukałem na allegro. Luzem nic się nie pojawiało. Przeglądałem więc ogłoszenie z częściami, gdzie całe aua na części były. Jak wyczaiłem takiego colta / lancera, że miał halogeny to napisałem do sprzedającego czy by samych halogenów luzem nie puścił. Tak udało mi się kupić za 70 zł. Produkt co prawda markowy (valeo) i porządny (metalowa obudowa, szkło a nie plastik) ale w opłakanym stanie. Do wyczyszczenia rdza na obudowie i pomalowania. Wkłady na oko w środku nie najgorsze ale do reflektora wpadło sporo syfu (m.in. odpryski rdzy i lakieru z obudowy), więc pewnie dam je do regeneracji (koło 70 zł). |
|
|
|
 |
|
|