|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Z32A 1.1] Dziwny klekot i objawy |
Autor |
Wiadomość |
gregorius
Nowy Forumowicz
Auto: Colt
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 28-09-2012, 09:23 [Z32A 1.1] Dziwny klekot i objawy
|
|
|
Witam,
Mam następujący problem i mam nadzieje, że będziecie mogli mi pomóc.
Mój samochód do Colt 1.1, rok 2007, przebieg 90.000 km.
Od pewnego czasu zauważyłem dziwne odgłosy pochodzące z silnika. Pojawiają się one przeważnie na piątym biegu, niskich obrotach (do 2200 obrotów) i rozgrzanym silniku. Dźwięk jest jakby metalicznym klekotem.
Dziwnym objawem jest również to, że samochód zrobił się mułowaty. Czasami jednak wszystko jest ok i samochód jedzie jak zawsze. Przeważnie jest jednak przymulony. I to jest dziwne, że czasami wszystko jest ok, a czasami mam wrażenie jakby chciał a nie mógł.
I ostania dziwną rzeczą jest jazda z górki np. na 5 biegu. Zawsze ze stromej górki samochód przyśpieszał. Teraz nie przyśpiesza lub nawet hamuje. Normalnie nie zwróciłbym na to uwagi, ale wiem, że było inaczej. Na luzie wszystko jest ok.
Używam oleju Valvoline 10W40. Jest to odpowiedni olej?
Za wszystkie rady i pomoc y góry dziękuję. |
|
|
|
 |
tomusn
Mitsumaniak

Auto: Colt Z34A 6AMT
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 106 razy Dołączył: 08 Maj 2005 Posty: 3975 Skąd: Żnin
|
Wysłany: 28-09-2012, 23:10
|
|
|
a może coś ze skrzynią?
olej powinien być ok, pewnie wszystkie 10w40 spełniają normę MB229.1 opisaną w instrukcji. |
_________________ Tomek
Colt Colt Colt
 |
|
|
|
 |
|
|