Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[Cari 1.8] Poważny problem z gazem
Autor Wiadomość
riddx879
[Usunięty]

Wysłany: 10-04-2008, 20:33   [Cari 1.8] Poważny problem z gazem

mam założoną u siebie instalację LPi Vialle i jakiś czas temu pytałem dlaczego dużo spala mi benzyny przy jeździe na gazie a teraz to już na gazie nie mogę jeżdzić po przełączeniu na gaz moja cari przez jakiś czas jedzie normalnie i za chwile się dusi i traci zupełnie moc tak jakby odcinało mi gaz. jedynie co mnie ratuje że na benzynie jeszcze jeździ. objechałem pobliskie zakłady ale nikt nie ma możliwości sprawdzenie co się dzieje bo nie mają odpowiedniego sprzętu czyli komputera. co mogło się stać? zna ktoś dobry serwis do tych instalacji w woj. lubelskim lub pobliżu?

Lukasey
[Usunięty]

Wysłany: 10-04-2008, 20:58   

zobacz czy nie zamarza parownik. Mój ojciec tak miał w accordzie. na początku dało się jechać a po chwili tak jakby gazu zaczynało brakować.

riddx879
[Usunięty]

Wysłany: 10-04-2008, 21:35   

ale w tej instalacji nie ma parownika i to raczej nie załatwi raczej sprawy

[ Dodano: 10-04-2008, 23:06 ]
czy może to być tylko sonda lambda czy może to coś poważniejszego?

gzyluk
[Usunięty]

Wysłany: 11-04-2008, 05:02   

stawiam na SONDE

zbychu 37 
Forumowicz

Auto: mitsubishi carisma 1998r
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 11-04-2008, 07:52   

Możliwe że masz filterek gazu zapchany. Jego wymiana to nie jest duży koszt tylko najgorsze jest to że podrzędny gazownik nie podejmie sie jego wymiany bo sie boją ze coś zchrzania. Ostatnio mi powiedzieli jak chcialem wymienić filterek że czas wybrac sie do Warszawy :? aby to zrobić. Pozdrowionka :wink:

heer75 
Forumowicz

Auto: Outlander 2.0+Vialle LPi
Wysłany: 11-04-2008, 08:52   

A masz jeszcze problem ze spalaniem benzyny w czasie jazdy na gazie?
Pytam bo mialem identyczny defekt kiedys w aucie (Hyundai Accent)
Oczywioscie facet, ktory zakladal instlacje nie wiedzial co sie dzieje wrecz twierdzil, jest wszystko dobrze a ubywanie benzyny tlumaczyl moimi omamami.. ogolnie instalacje spie...l bo nie zalozyl np emulatora wtrysku przez co czesto palil sie check. To bylo na poczatku lat 2000 i gaz u nas dopiero "raczkowal" w sumie. No ale do rzeczy- przyczyna byl zaworek przy silniku, rozszczelnil sie i w trakcie pracy na gazie przepuszczal takze paliwo.
Nie uwiezycie ale dopiero w ASO mi to wykryli- fizycznie- bo komp nic nie wykazal:)
Niestety nie podam ci jak sie dokladnie nazywal ten zawor bo nie pamietam:|

Ogolnie gaz w autach jest OK, jesli dobrze zalozony. Jeszcze wczesniej mialem forda scorpio (gaznikowe 2.0) z fabryczna instalacja gazowa (holenderska) i w momencie sprzedazy, z przebiegiem 300tys i blachami do remontu (jak to ford) nic mu nie bylo "silnikowo". Absolutnie zadnych problemow z uzytkowaniem na gazie.

riddx879
[Usunięty]

Wysłany: 11-04-2008, 14:22   

rzeczywiście juz wcześniej sporo mi palił benzyny przy jeździe na gazie i teraz też dużo pali. czy rozszczelnienie tego zaworu może być przyczyną tego że nie mogę jeździć wogóle na gazie?

może ktoś zna zakłady w których zajęli by się to instalacją?
zna ktoś ten zakład w zamościu Auto M Gaz?

heer75 
Forumowicz

Auto: Outlander 2.0+Vialle LPi
Wysłany: 11-04-2008, 18:45   

Zapewne moze byc. Jest prawdopodobne, ze dostaje zbyt bogata mieszanke i komp glupieje.
Spalanie benzyny przy jezdzie na gazie jest niedopuszczalne- tylko tyle co przy rozruchu.
Firmy gdzie moga to sprawdzic/zrobic znam... ale niestety we wroclawiu:)

riddx879
[Usunięty]

Wysłany: 11-04-2008, 19:14   

a co z regulatorem ciśnienia?może być że on padł i odcina mi gaz?

[ Dodano: 15-04-2008, 17:43 ]
i sprawdziłem sonde i to nie ona niestety a jak narazie nie mam jak podjechać dalej.
na gazie dalej nie pojadę. gdzie mogę znaleźć zakład w lubelskim żeby podłączyli mi auto do komputera?tam gdzie byłem nie mieli odpowiedniej wtyczki bo auto jest z 97r. a oni mają tylko do nowszych modeli

[ Dodano: 16-04-2008, 09:00 ]
czy gdzieś będą mieli sprzęt żeby podłączyć moją carismę do komputera?

[ Dodano: 29-04-2008, 17:17 ]
i znalazłem w lublinie zakład prima gaz w którym mi wszystko sprawdzili. winny okazał sie sterownik i teraz mam problem gdzie mogę go kupić?

[ Dodano: 07-05-2008, 14:14 ]
postanowiłem nie szukać sterownika jutro wstawiam cari do warsztatu i zakładam nową sekwencje brc za 2tyś. bo zbiornik mi odpada no i przy okazji wymiana rozrządu bo już najwyższa pora:)

Odpowiedz do tematu