Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Podłokietnik do CZ3
Autor Wiadomość
Grasshopper
[Usunięty]

Wysłany: 05-04-2008, 21:39   Podłokietnik do CZ3

Witam,
czy wie ktoś może czy ceny odpowiadających sobie akcesoriów mogą się różnić w zależności od dealera? Miałem nieprzyjemność gościć w MOTO Katowice i podano mi cenę podłokietnika o numerze MZ314050 na poziomie ok. 1400 zł :!: :? Przyznaję, że trochę mnie to zdziwiło, ale dzisiaj przeglądałem zagraniczne fora internetowe w poszukiwaniu cen w innych krajach. Okazało się ,że na tym forum cena podłokietnika (Z4603009) podana jest na poziomie 123,28 Euro, czyli nie da się ukryć znacznie niższym niż w naszym pięknym kraju... Jedyna różnica, jaką między nimi zauważam to numer katalogowy. Skąd wynika ta różnica? Czy ktoś pytał już może o cenę podłokietników u innych dealerów w Polsce?

Z góry dziękuję za odpowiedź
Ostatnio zmieniony przez Grasshopper 20-04-2009, 20:30, w całości zmieniany 1 raz  

looq 
Mitsumaniak

Auto: Colt 1.5 DID Motion
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 06-04-2008, 15:59   

Przyznam, że też mnie ten temat interesuje, ale mnie przestraszyłeś nieco. Aż się boję zapytać o szufladę pod siedzenie pasażera.

Grasshopper
[Usunięty]

Wysłany: 06-04-2008, 16:51   

looq napisał/a:
Przyznam, że też mnie ten temat interesuje, ale mnie przestraszyłeś nieco. Aż się boję zapytać o szufladę pod siedzenie pasażera.

I słusznie, że się boisz :) Ja kiedyś o nią pytałem i z tego co pamiętam cena oscylowała w granicach skromnych 500 zł :lol: . Mam nadzieję, że nie będę powodem przedwczesnego zgonu formowego kolegi :wink:

Pozdrawiam.

looq 
Mitsumaniak

Wysłany: 06-04-2008, 17:14   

A jakiś uniwersalny podłokietnik montowany do tunelu , nie będzie pasował?, Nie sprawdzał nikt przypadkiem? Na "znanym serwisie aukcyjnym" dużo jest takich ofert w granicach 40-100zł . Przyznam, żę sam bym chętnie coś takiego zanabył jeśli byłby jakiś przetrenowany model.

Grasshopper
[Usunięty]

Wysłany: 06-04-2008, 17:58   

Rozwiązanie z uniwersalnymi podłokietnikami wydało mi się niezbyt ciekawe, więc je odrzuciłem i skoncentrowałem się na poszukiwaniach podłokietników niekoniecznie oryginalnych, ale za to dedykowanych do danego modelu. Udało mi się znaleźć 3 modele: Kamei , ebay , ebay , z których niestety tylko Kamei nie wymaga wiercenia/ingerencji w samochodzie. Niestety cena nie jest niska, za to jakość wydaje się być wysoka. W Polsce niestety wybór jest żaden :|

Pozdrawiam

KAM
[Usunięty]

Wysłany: 08-04-2008, 19:26   

Mam szuflade pod siedzeniem pasazera (zamontowana fabrycznie), ale kiepsko sie wysuwa i niewiele mozna na nie polozyc (kilka map, badz kartek). Jest naprawde mala.
Nad polokietnikiem sie ciagle zastanawiam, ale nie wiem czy nie bedzie z nim tak samo jak z szuflada. Na trasie na pewno by sie przydal, ale by musial byc dobrze dopasowany tak aby pomagal a nie przeszkadzal. Niestety nie znam nikogo kto ma w Colcie podlokietnik i moglby sie na jego temat wypowiedziec.

Pozdrawiam

looq 
Mitsumaniak

Wysłany: 09-04-2008, 11:01   

odwiedziłem dzisiaj MITCAR w Warszawie i podali mi poniższe ceny:

podłokietnik (MZ314050) - 1260zł
szuflada pod siedziene pasażera (MZ313019) 190 zł
schowek pod tylną półkę 5D - 420zł

Gorzkim
[Usunięty]

Wysłany: 10-04-2008, 13:45   

a ja moze nieco przewrotnie... po co komu taki podłokietnik? :mrgreen:
jezdze autem z takim fabryczny podlokietnikiem i jeszcze nigdy nic tam nie wkladalem. a dodatkowo przeszkadza mi troche przy zmianie biegow.
a w "malym" colcie dodatkowo blokowaloby to przestrzen miedzy fotelami, uniemożliwiając przewiezienie np nart zimą...

looq 
Mitsumaniak

Wysłany: 10-04-2008, 13:47   

Kwestia przyzwyczajeń, ja w poprzednim aucie miałem podłokietnik i był bardzo wygodny i do tego super poręczny jako schowek na płyty CD do radia.

Odpowiedz do tematu