|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Turbi w silniku 1.3 16V na wtrysku z MSS 2000 r |
Autor |
Wiadomość |
KrzysiekP [Usunięty]
|
Wysłany: 11-04-2008, 01:42 Turbi w silniku 1.3 16V na wtrysku z MSS 2000 r
|
|
|
Jako, zeby nie bylo - uczestniczylem w wielu projektach uturbiania samochodow marki SC badz CC z powodzeniem - to tak zeby nie traktowac mnie jakos porabanca i totalnego marzyciela...
Myslalem nad tym, zeby zamontowac jakas niewielka turbine od mojego SS 1.3 - jak w opisie. Zastanawiam sie nad soft turbo, czyli niewiele mocy wiecej, za to nie trzeba knuc z odprezaniem no i glowica.... Teraz tylko pytanie - 1.2 w fiacie daje rade spokojnie, czy rade tez da 1.3?
Jaka byscie polecili turbine do takiego zabiegu? Baranka sie pospawa (jest sporo miejsca wiec bez problemu, na niewielkie IC tez sie miejsce znajdzie, ale jak bedzie wygladala sprawa z elektronika? Czy SMT6 badz swinka wystarcza? A moze przy soft nie ma w ogole sensu grzebac w elektronice?
Najbardziej interesuje mnie podatnosc tego silnika na takie zabiegi - oczywscie ewentualnie moglbym pomyslec o odprezeniu z tlokow, badz podniesiueniu glowicy, ale najpierw pomyslmy o sofcie...
Dzieki i pozdrawiam |
|
|
|
 |
|
|