|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Dodatki do oleju silnikowego |
Autor |
Wiadomość |
kylo1991 [Usunięty]
|
Wysłany: 14-04-2008, 23:14 Dodatki do oleju silnikowego
|
|
|
Witam,
mam Mitsubishi Galanta 2,0Td 1993r, jestem zmuszony wlac do oleju w silniku doktory z powodu zużycia oleju, dymienia z rury wydechowej i przedmuchów .
Proszę o dorade co wybrać. Zastanawiałem się nad MOTO DOKTOR ale nie wiem czy to dobry wybór.
Z góry dziękuje za odpowiedz. |
|
|
|
 |
jacek11
Mitsumaniak Yatsu~eku
Auto: EA2W Żółwik, Outlander CW8W
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 122 razy Dołączył: 07 Lis 2007 Posty: 11149 Skąd: Radomsko
|
Wysłany: 15-04-2008, 18:20
|
|
|
Moto Doktor,to kupa której nie wolno wlewać do silnika,bo pozatyka kanały.
poczytaj tu: www.ceramizer.pl
Na forum znajdziesz trochę na ten temat.
Jeżeli silnik jest mocno zajechany,to pomoże tylko remont.
Żaden specyfik nie naprawi silnika,
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
kylo1991 [Usunięty]
|
Wysłany: 15-04-2008, 22:40
|
|
|
nie chcę już wydawać pieniędzy na remont silnika... Jakiś czas temu jak auto było u mechanika to urwał świecę żarową i nic mi o tym nie powiedział.. zawiercił, przegwintował i założył inną, a te opiłki po wierceniu zostały w silniku i porysowały tuleje.
Chciałbym kupic nie bardzo drogi specyfik żeby coś pomogło.
Pozdrawiam kylo1991
P.S
Co myślicie o doktorze STP w czarnej buteleczce?? Ile bym musiał tego wlać do oleju?? |
|
|
|
 |
Meteo [Usunięty]
|
Wysłany: 17-04-2008, 20:24
|
|
|
Zaden specyfik nie naprawi Ci silnika , ale jezeli juz chcesz cos polepszyc to kup doktora , wlej i jezdzil , jak przestanie po jednym troche dymic to wlej za jakis czas jeszcze jednego a jak to nie da rezultatu no to tylko i wylacznie remont. Doktory na jakis czas powinny Ci troche pomoc ale pamietaj ze one silnika nie naprawia tylko poprostu troche go uszczelnia i bedzie mniej bral oleju i mniej bedzie dymil. |
|
|
|
 |
|
|