Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Dodatki do oleju silnikowego
Autor Wiadomość
kylo1991
[Usunięty]

Wysłany: 14-04-2008, 23:14   Dodatki do oleju silnikowego

Witam,
mam Mitsubishi Galanta 2,0Td 1993r, jestem zmuszony wlac do oleju w silniku doktory z powodu zużycia oleju, dymienia z rury wydechowej i przedmuchów :cry: .
Proszę o dorade co wybrać. Zastanawiałem się nad MOTO DOKTOR ale nie wiem czy to dobry wybór.
Z góry dziękuje za odpowiedz.

jacek11 
Mitsumaniak
Yatsu~eku

Auto: EA2W Żółwik, Outlander CW8W
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 15-04-2008, 18:20   

Moto Doktor,to kupa której nie wolno wlewać do silnika,bo pozatyka kanały.
poczytaj tu: www.ceramizer.pl
Na forum znajdziesz trochę na ten temat.
Jeżeli silnik jest mocno zajechany,to pomoże tylko remont.
Żaden specyfik nie naprawi silnika,
Pozdrawiam

kylo1991
[Usunięty]

Wysłany: 15-04-2008, 22:40   

nie chcę już wydawać pieniędzy na remont silnika... Jakiś czas temu jak auto było u mechanika to urwał świecę żarową i nic mi o tym nie powiedział.. zawiercił, przegwintował i założył inną, a te opiłki po wierceniu zostały w silniku i porysowały tuleje.
Chciałbym kupic nie bardzo drogi specyfik żeby coś pomogło.
Pozdrawiam kylo1991

P.S
Co myślicie o doktorze STP w czarnej buteleczce?? Ile bym musiał tego wlać do oleju??

Meteo
[Usunięty]

Wysłany: 17-04-2008, 20:24   

Zaden specyfik nie naprawi Ci silnika , ale jezeli juz chcesz cos polepszyc to kup doktora , wlej i jezdzil , jak przestanie po jednym troche dymic to wlej za jakis czas jeszcze jednego a jak to nie da rezultatu no to tylko i wylacznie remont. Doktory na jakis czas powinny Ci troche pomoc ale pamietaj ze one silnika nie naprawia tylko poprostu troche go uszczelnia i bedzie mniej bral oleju i mniej bedzie dymil.

Odpowiedz do tematu