|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[CA4A 1.6] ODPALA I OD RAZU GASNIE |
Autor |
Wiadomość |
nafta [Usunięty]
|
Wysłany: 20-04-2008, 22:53 [CA4A 1.6] ODPALA I OD RAZU GASNIE
|
|
|
Witam!
Mam powazny problem z rozruchem z Coltem. Polega to na tym, ze silnik odpala raz na 3 proby odpalenia. Jak juz odpala, to od razu - na dotyk, jednak w wiekszosci prob rozruchu krece rozrusznikiem po killka sekund i nic - zadnej reakcje. Malo tego. Jak juz silnik odpali, to gasnie po ok 10 - 30 sekudnach. Nawet jak jest na wysokich obrotach nagle gasnie bez zadnych szarpniec - tak jakby go zgasic stacyjka. Proby na parkingu pokazaly ze w momencie kiedy nie chce odpalic nie ma iskry na swiecy.
2 tygodnie temu wymienialem aparat zaplonowy (auto zgaslo i wogole nie odpalalo), jednak do tej pory nie bylo najmniejszego problemu z Coltem.
Jezeli macie jakies pomysly albo lepiej - doswiadczenie, prosze o pomoc! Pozdrawiam
P.S.
CE sie zapala i ladnie gasnie, mam nadzieje ze ECI jest dobre.
[ Dodano: 27-04-2008, 21:59 ]
Witam ponownie, udalo mi sie przywrocic do zycia mojego Colta, dla potomnych opisze co to było. Otóż: cewka zapłonowa w aparacie miała przebicie, przez co uszkodzony został moduł (czujniki Halla). Naprawa 380 złotych z wymianą cewki. Od tej pory zadnych problemow Pozdrawiam!! |
|
|
|
 |
|
|