Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[Cari 1.9TD] Pomocy wycieki na silniku :/
Autor Wiadomość
Danlight
[Usunięty]

Wysłany: 15-04-2008, 14:10   [Cari 1.9TD] Pomocy wycieki na silniku :/

witam mam kilka pytan :
odnosnie ile moze kosztowac naprawa lub co cza zrobic w tym wypadku..

otwieram maske a tu:
- cieknie mi z pod glowicy czy pod klawiatury jakos tak
- cieknie mi w okolicach paska rozrzadu kolega mowil ze to moze byc zimerink lub kolo wała walnela uszczelka niewiem czy dobrze npisalem ale prosze o pomoc
jakie moga byc tego koszta mniej wiecej...aha dokladnie tak mi cieknie ze az na pasek rozrzadu cieknie i mam pol auta zachlapane tzn silnik :// pomocy

JackD
[Usunięty]

Wysłany: 15-04-2008, 14:24   

musisz umyć góre silnika i po zapaleniu obserwowac skąd wycieka... może na razie odpuść sobie jazdę...
Jeżeli spod pokrywy klawiatury to pół biedy, spod uszczelniacza wałka rozrządu to cały rorząd do roboty... pasek zamoczony w oleju to szmelc...
Najgorsza opcja to spod głowicy....
Pozdrawiam

Danlight
[Usunięty]

Wysłany: 15-04-2008, 14:28   

tak wlasnie myslalem ze pierw umuje gore silnika i bede obserwowal z kad cieknie
a dokldaniej umyje tam gdzie cieknie i zobaczymy ale juz na sama mysl sie boje ze rorzad do roboty (koszty) ile takie cos moze kosztowac ?? czekam na dalsza pomoc
dzieki JackD za odp

JackD
[Usunięty]

Wysłany: 15-04-2008, 14:41   

co do kosztów to zależy u kogo robisz....
jeżeli w zamiennikach... to rząd wielkości podaje... /nie robiłem jeszcze u siebie w Cari.../
mysle, że 450- 600 zł... moze ktoś na czasie mnie skoryguje....
Na razie się nie martw. tylko jeszcze dzis ma być tylko pogoda... to myj i ustalaj... bo może być tylko uszczelka klawiatury za 30 zł.... jezli tak sie leje jak z kaczej...d...y .

gulgulq 
moderator
Służbowo. Na statek.

Auto: i30
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 15-04-2008, 14:44   

kompletny rozrzad od Japaneze (pasekrozrzadu, pasek osprzetu, napinacz, uszczelniacze, pompa wody) cos kolo 450 zł, plus wymianka ok. 200 zł

kupujepolskieprodukty.pl

Danlight
[Usunięty]

Wysłany: 16-04-2008, 10:15   

hejka wczoraj bylem u mechanika i powiedzial ze tak patrzac z gory to uszczelniacz poszedl i napewno mam pasek klinowy do wymiany bo mi przeskoczyl ://
wszystko opisze co i jak z miom miskiem (carisma) bo dopiero w piatek za niego sie beda brac
jak narzie auto stoi i niemam zamiaru go ruszac dopiero po remoncie ;)

Odpowiedz do tematu