[Cari 1.9TD] Pomocy wycieki na silniku :/ |
Autor |
Wiadomość |
Danlight [Usunięty]
|
Wysłany: 15-04-2008, 14:10 [Cari 1.9TD] Pomocy wycieki na silniku :/
|
|
|
witam mam kilka pytan :
odnosnie ile moze kosztowac naprawa lub co cza zrobic w tym wypadku..
otwieram maske a tu:
- cieknie mi z pod glowicy czy pod klawiatury jakos tak
- cieknie mi w okolicach paska rozrzadu kolega mowil ze to moze byc zimerink lub kolo wała walnela uszczelka niewiem czy dobrze npisalem ale prosze o pomoc
jakie moga byc tego koszta mniej wiecej...aha dokladnie tak mi cieknie ze az na pasek rozrzadu cieknie i mam pol auta zachlapane tzn silnik :// pomocy |
|
|
|
 |
JackD [Usunięty]
|
Wysłany: 15-04-2008, 14:24
|
|
|
musisz umyć góre silnika i po zapaleniu obserwowac skąd wycieka... może na razie odpuść sobie jazdę...
Jeżeli spod pokrywy klawiatury to pół biedy, spod uszczelniacza wałka rozrządu to cały rorząd do roboty... pasek zamoczony w oleju to szmelc...
Najgorsza opcja to spod głowicy....
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Danlight [Usunięty]
|
Wysłany: 15-04-2008, 14:28
|
|
|
tak wlasnie myslalem ze pierw umuje gore silnika i bede obserwowal z kad cieknie
a dokldaniej umyje tam gdzie cieknie i zobaczymy ale juz na sama mysl sie boje ze rorzad do roboty (koszty) ile takie cos moze kosztowac ?? czekam na dalsza pomoc
dzieki JackD za odp |
|
|
|
 |
JackD [Usunięty]
|
Wysłany: 15-04-2008, 14:41
|
|
|
co do kosztów to zależy u kogo robisz....
jeżeli w zamiennikach... to rząd wielkości podaje... /nie robiłem jeszcze u siebie w Cari.../
mysle, że 450- 600 zł... moze ktoś na czasie mnie skoryguje....
Na razie się nie martw. tylko jeszcze dzis ma być tylko pogoda... to myj i ustalaj... bo może być tylko uszczelka klawiatury za 30 zł.... jezli tak sie leje jak z kaczej...d...y . |
|
|
|
 |
gulgulq
moderator Służbowo. Na statek.

Auto: i30
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 27 razy Dołączył: 16 Kwi 2006 Posty: 6448 Skąd: Rzeszów/Ropczyce
|
|
|
|
 |
Danlight [Usunięty]
|
Wysłany: 16-04-2008, 10:15
|
|
|
hejka wczoraj bylem u mechanika i powiedzial ze tak patrzac z gory to uszczelniacz poszedl i napewno mam pasek klinowy do wymiany bo mi przeskoczyl ://
wszystko opisze co i jak z miom miskiem (carisma) bo dopiero w piatek za niego sie beda brac
jak narzie auto stoi i niemam zamiaru go ruszac dopiero po remoncie |
|
|
|
 |
|