Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[ALL] Nie dziala kontrolka od rezerwy.
Autor Wiadomość
bartt21
[Usunięty]

Wysłany: 28-12-2007, 19:17   [ALL] Nie dziala kontrolka od rezerwy.

Mam problem poniewaz przestala sie swiecic kontrolka od poziomu paliwa czyli rezerwa. Wskazowka od poziomu paliwa pokazuje brak benzyny ale lampka sie nie swieci.Jak to mozna naprawic???
Ostatnio zmieniony przez harpagan 31-12-2007, 01:18, w całości zmieniany 1 raz  

davido19pce
[Usunięty]

Wysłany: 28-12-2007, 20:24   

heh to chyba u kazdego tak jest, zacznie swiecic jak dlugo pojezdzisz na rezerwie, bo umnie np jest wskazowka pod poziomem troche pojezdze z jakis dzien i dopiero kontrolka sie pojawia, no moze fakt u ciebie nie dziala ale to juz trzeba sie przekonac samemu

HamanN 
Mitsumaniak
Jacek

Auto: Lancer 1.6 GLXi KOMBI 94'
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 28-12-2007, 20:59   

dziala napewno !!
przeszedlem to w tamtym tyg. zapali sie jak zrobisz jakies 40-50 km na czerwonym polu :)

pawela 
Mitsumaniak

Auto: 330i & ix20
Wysłany: 28-12-2007, 23:30   

Wg instrukcji zapala sie kiedy w baku zostaje 8 litrow. Wg moich obserwacji i wyliczen mruga (tzn mignie raz na kilkadziesiat sekund czy minut) gdy jest jakies 10 litrow w baku a stale pali sie (pomijajac hamowanie) gdy zostaje ok 8. Wskaznik jest juz wtedy jakies 2mm ponizej czewonego pola. Tez sie kiedys o to balem ale jest zarezykowalem jazde do rezerwy i wsio dziala. Jak masz wskaznik na czerwonej kresce to masz jeszcze spokojnie 10-11 litrow. Ponadto przy skrecaniu w lewo CA0 przerywa gdy jest juz ze 3-4 litry. To juz najwyzszy czas na tankowanie!

konrad1704 
Mitsumaniak

Auto: Colt`95 CA0 1.6 16 V benzyna
Wysłany: 28-12-2007, 23:55   

potwierdzam rezerwa zapala sie sporo poniżej czerwonego paska

jacobs
[Usunięty]

Wysłany: 29-12-2007, 00:52   

Ja jeszcze zauwazylem, ze rezerwa nie mruga jak w innych autach tylko dziala jak "sciemniacz", czyli powolutku sie zapala (np. jak auto sie przechyli) i za jakis czas stopniowo przygasa (jakies 5 sek.). Tez tak macie?

Pozdrawiam

HamanN 
Mitsumaniak
Jacek

Auto: Lancer 1.6 GLXi KOMBI 94'
Wysłany: 29-12-2007, 01:09   

jacobs napisał/a:
Ja jeszcze zauwazylem, ze rezerwa nie mruga jak w innych autach tylko dziala jak "sciemniacz", czyli powolutku sie zapala (np. jak auto sie przechyli) i za jakis czas stopniowo przygasa (jakies 5 sek.). Tez tak macie?

Pozdrawiam

dokladnie tak samo ^^

bartt21
[Usunięty]

Wysłany: 29-12-2007, 09:11   

Co do tej rezerwy kiedys zapalala mi sie wczesniej a teraz jak mam ponizej kreski nie chce sie zapalic.Moze uszkodzilem czujnik jak mialem za malo paliwa??

gregorbu
[Usunięty]

Wysłany: 29-12-2007, 17:04   

bartt21 napisał/a:
Co do tej rezerwy kiedys zapalala mi sie wczesniej a teraz jak mam ponizej kreski nie chce sie zapalic.Moze uszkodzilem czujnik jak mialem za malo paliwa??
MAło prawdopodobne. Jeśli już, obstawiałbym raczej przepalenie żarówki w zegarach. Jest tam. Standardowa W5W. Proponuję wyjąć zegary i sprawdzić. 15 minut roboty i po sprawie.

Nat
[Usunięty]

Wysłany: 04-01-2008, 14:14   

Hmmm nawet nie wiedziałam, że mam świecącą kontrolkę paliwa. Nigdy nie miałam przyjemności. Chyba faktycznie musi sporo zejść poniżej kreski, żeby zaczęła sie świecić.

bartmoto
[Usunięty]

Wysłany: 04-01-2008, 16:23   

u mnie swiecila kiedys normalnie tzn. gdy paliwo sie konczylo a teraz zapali sie raz na ruski rok jak wskazowka jest juz grubo na rezerwie.

modesto
[Usunięty]

Wysłany: 21-04-2008, 18:10   

a czy po przekreceniu kluczyka w stacyjce swieci wam sie kontrolka paliwa tak jak inne np od oleju, srs czy jakies inne swiecidelka?

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Wysłany: 21-04-2008, 22:12   

modesto jak jest naprawdę kilka litrów paliwa to po zgaszeniu auta i po paru sekundach przekręceniu kluczyka w stacyjce kontrolka zapali się od razu. Wiem-sprawdzałem. Jak przekręcisz kluczyk po parunastu minutach lub kilku godzinach kontrolka zapali się dopiero po ok. minucie od odpalenia auta.

modesto
[Usunięty]

Wysłany: 22-04-2008, 22:40   

ok a jak mam full w baku to przy przekreceniu kluczyka powinna na chwilke zapalic sie lampka czy nie bo kurcze jeszcze nie widzialem w ogole zeby swiecila :)

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Wysłany: 22-04-2008, 23:42   

modesto napisał/a:
przy przekreceniu kluczyka powinna na chwilke zapalic sie lampka czy nie
Nie.

Odpowiedz do tematu