problem z otwarciem drzwi |
Autor |
Wiadomość |
bufor [Usunięty]
|
Wysłany: 22-12-2007, 20:03 problem z otwarciem drzwi
|
|
|
witam nie mogię otworzyć drzwi z tyłu za kierowcą ,klamka zewnątrz luzno podnosi sie tak samo reaguje od środka centralny działa poprawnie tzw.przycisk wysówa się i chowa a drzwi nie można otworzyć z żadnej strony tak jak były by zamknięte .
Może ktoś rozbierał zamek i jak otworzyć te drzwi
auto to carisma 1,9 di-d 2001r |
|
|
|
 |
kielurkk
Mitsumaniak

Auto: Carisma 1,9TD GLX 98r.
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 46 razy Dołączył: 17 Cze 2007 Posty: 1050 Skąd: Mielec
|
Wysłany: 22-12-2007, 21:08
|
|
|
Ściągnij tapicerkę z drzwi od środka i zobacz. Pewnie masz standardową usterkę czyli ułamane cięgiełko od klamki lub naderwane. Może też być coś innego ale dopóki nie zaglądniesz w drzwi możemy gdybać. Powodzenia
[ Dodano: 22-12-2007, 21:11 ]
Sprawdz też jak juz otworzysz drzwi czy nie masz przełączonego bezpiecznika dziecięcego. Niby od środka tylko nie powinno dać się otworzyć ale kto wie |
_________________ Carisma 1,9TD GLX hatchback silvermetalik
TWO BEER OR NOT TWO BEER THAT IS THE QUESTION
SHEAKESBEER
Samochód japoński tak jak Chuck Norris zapala z pół obrotu
Piszę poprawnie po polsku.
 |
|
|
|
 |
czekoladka_1981
Mitsumaniak

Auto: EA5W 2,5V6 '98
Pomogła: 150 razy Dołączyła: 07 Maj 2007 Posty: 3375 Skąd: wrocław
|
Wysłany: 22-12-2007, 21:35
|
|
|
Stawiam na przymarznięte uszczelki drzwi. Schowaj go od wiatru , żeby nie był na gołej przeszczeni, i staraj się trzymając klamkę drzwi od środka lekko popychać na zew. może puszczą. Uszczelki zabezpiecz na zimę specjalnym preparatem do uszczelek. |
EA5W

|
|
|
|
 |
bufor [Usunięty]
|
Wysłany: 23-12-2007, 15:24
|
|
|
napewno nie złapało na uszczelkach sprawdziłem to coś pękło w środku zamka bo nadal nie otworzyłem drzwi ,przyłoże się po świętach i zdejmę tapicerkę to coś wyjaśni się
Czy można po zdjęciu tapicerki jakoś otworzyć drzwi,odblokować zamek i czy puzniej je zamknę jak potrzebne będą jakieś części na wymiane |
|
|
|
 |
major
Mitsumaniak Major

Auto: carisma 1.6, galant 2.5 V6
Pomógł: 8 razy Dołączył: 29 Wrz 2006 Posty: 678 Skąd: kalisz i wrocław
|
Wysłany: 23-12-2007, 20:12
|
|
|
po zdjęciu tapicerki da sie otworzyc drzwi.A czy sie pozniej zamkną to juz zalezy od tego co jest uszkodzone. ale bedziesz miał problem ze sciągnięciem tapicerki przy zamknietych drzwiach bo nie ma dostepu do wszystkich srubek. tez kiedys miałem taki problem. Spróbuj moze jeszcze otworzyć drzwi w ten sposob że pociagni na raz za klamke zewnętrzna i wewnetrzna. U mnie w ten sposób sie otworzyły. poprostu otwórz okno i pociagni za obie klamki |
_________________ Moje autka:
Carisma GLX 1.6 1996 rok
Galant SPORT EDITION 2.5 V6 1998 |
|
|
|
 |
bufor [Usunięty]
|
Wysłany: 26-12-2007, 10:17
|
|
|
jak to się mówi nic na siłę i pociągnełem za klamkię zewnątrz i coś pekło w niej i jedna strona wysuneła się bardziej [dramat] ale są dobre zalety bo się otworzyły i można otwierać od środka izamykają sie centralnym tylko od zewnątrz nie można otwierać bo sam coś urwałem jak sprawdze co to napisze ile mnieto uczyni byc nerwusem
[ Dodano: 27-12-2007, 19:08 ]
koledzy jak zdemontować klamkię podnoszenia szyby bo nie mogię zdjąć tapicerki ,próbowałem zdjąć zaślepkię ale niedało się i zwątpiłem czy aby napewno to zaślepka |
|
|
|
 |
Grzesiek13 [Usunięty]
|
Wysłany: 04-05-2008, 12:00
|
|
|
mam to samo... najpierw nie moglem się dostać do tego zamka.. bo zablokowałem ten rygielek w drzwiach który powoduje że nie można otworzyć od wewnątrz :/ i musiałem ściągać boczek przy zamkniętych drzwiach... jakos dałem rade i okazało sie że klamka ta od otwierania drzwi od zewnątrz, ukruszyła się w jednym miejscu i teraz jest albo do klejenia albo do wymiany... ma ktoś może srebrną klamke na sprzedaż ?? |
|
|
|
 |
|