|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
szarpanie silnikiem na wolnych obrotach 2.0 DOHC |
Autor |
Wiadomość |
CLX 420
Nowy Forumowicz
Auto: lancer cs 2.0 dohc 135km
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 27-03-2021, 11:20 szarpanie silnikiem na wolnych obrotach 2.0 DOHC
|
|
|
Witam.Szarpanie występuje tylko na biegu jałowym,cały układ zapłonowy jest nowy,sonda nowa,parametry pracy prawidłowe.Samochód jeżdzi poprawnie,mocy nie brakuje.Nowe świece po 40kilometrach czarne,diagnoza zbyt bogata mieszanka,wymieniłem regulator ciśnienia paliwa-to samo.Ciekawe jest to ,że jak wyciągnąłem tylną kanape i odkręciłem klapke od pompy słuchając pracy pompy załączyłem ogrzewanie szyb ,przygasają wszystkie świetełka,pompa zmienia prace na chwile praca silnika wraca do normy.Wydaje się ,że przez spadek napięcia spada ciśnienie paliwa,tylko na pare sekund .Macie Panowie jakieś pomysły ? |
|
|
|
 |
Kuba10293856
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Lancer 7 kombi 2.0
|
Wysłany: 04-03-2024, 10:46 Re: szarpanie silnikiem na wolnych obrotach 2.0 DOHC
|
|
|
CLX 420 napisał/a: | Witam.Szarpanie występuje tylko na biegu jałowym,cały układ zapłonowy jest nowy,sonda nowa,parametry pracy prawidłowe.Samochód jeżdzi poprawnie,mocy nie brakuje.Nowe świece po 40kilometrach czarne,diagnoza zbyt bogata mieszanka,wymieniłem regulator ciśnienia paliwa-to samo.Ciekawe jest to ,że jak wyciągnąłem tylną kanape i odkręciłem klapke od pompy słuchając pracy pompy załączyłem ogrzewanie szyb ,przygasają wszystkie świetełka,pompa zmienia prace na chwile praca silnika wraca do normy.Wydaje się ,że przez spadek napięcia spada ciśnienie paliwa,tylko na pare sekund .Macie Panowie jakieś pomysły ? |
Udało się rozwiązać problem? Bo mam to samo w lancerze |
|
|
|
 |
freddros
Forumowicz
Auto: Mitsubishi Lancer
|
Wysłany: 19-05-2024, 22:12
|