|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.6] Mały problem pompa paliwa |
Autor |
Wiadomość |
bady32 [Usunięty]
|
Wysłany: 23-04-2008, 21:44 [Cari 1.6] Mały problem pompa paliwa
|
|
|
witam wszystkich od paru dni mam mały problem z moją (cari 1,6 1997 benzyna) chodzi o to ,że wcześniej po przekręceniu kluczyka jak się załączył zapłon na krótką chwile załączała się pompka paliwa ,tydzień temu mi się zatarła i wymieniłem na nową ale już nie załącza się po przekręceniu stacyjki tylko przy odpalaniu auta jaka może być przyczyna może ktoś wie? czy to nie było przyczyną zatarcia się wcześniejszej pompki? czy u was też po załączeniu zapłonu załącza się na chwile pompa?
pozdrawiam i proszę o pomoc
i jeszcze jedno jak się robi ciepło na dworze to coś mi piszczy w środku dźwięk jak świerszcze nie mogę tego zlokalizować tak przenosi się dźwięk jak jest zimno na dworze to cisza |
|
|
|
 |
krzysiek_rz [Usunięty]
|
Wysłany: 23-04-2008, 22:24
|
|
|
A silnik źle pracuje?
A może tak właśnie ma być? Może stara była nieszczelna i jak autko postało to
w przewodach spadało przez nią ciśnienie paliwa i po włączeniu zapłonu pompka od razu
musiała podpompować.
A teraz jest nowa i trzyma ciśnienie, zatem zaczyna pracować jak silnik pociągnie
paliwo.
U mnie w GDI nie zauważam aby pompka zaczynała pracować po włączeniu
zapłonu ale dopiero gdy zaczynam kręcić silnik rozrusznikiem. |
|
|
|
 |
bady32 [Usunięty]
|
Wysłany: 23-04-2008, 22:54
|
|
|
silnik pracuje i pracował dobrze,może faktycznie tylko u mnie załączała się ta pompka i teraz jest ok a ja szukam dziury w całym prosiłbym żeby jeszcze ktoś z cari 1,6 napisał czy załącza się na chwile ta pompka u niego czy nie,ponieważ są auta w których jest to stosowane
[ Dodano: 24-04-2008, 19:47 ]
czy powie mi jakiś właściciel carismy z silnikiem 1,6 czy załącza mu się pompka paliwa po załączeniu zapłonu pliss |
|
|
|
 |
jacekm1966
Mitsumaniak
Auto: Carisma 1,6 1997
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 24-04-2008, 23:13
|
|
|
Ja mam 1,6 i po załączeniu zapłonu nie słyszę pomki paliwa więc wnioskuję że załącza się później. |
|
|
|
 |
bady32 [Usunięty]
|
Wysłany: 25-04-2008, 05:24
|
|
|
wielkie dzięki za odpowiedź,czyli nie będe nic już szukał
pozdrawiam |