[Cari 1.8 GDI] cari padla |
Autor |
Wiadomość |
dadur [Usunięty]
|
Wysłany: 05-04-2008, 22:08 [Cari 1.8 GDI] cari padla
|
|
|
po wymianie swiec i filtra paliwa cari przestala dzialac!!!! kiedy wymienilem swiec cari odpalila pieknie nawet troche pojezdzilem po kilku godzinach postanowilem wymienic filtr paliwa i wtedy stalo sie nie moglem odpalic. szlag niech to krecilem i krecilem po kilku probach odpalila i za chwile zgasla ponowilem probe odpalenia i znowu musialem dlugo krecic zaskoczyla i pracowala moze jakies dziesiec pietnascie minut po czym zgasla. kiedy ostygla postanowilem ze zagladne do swiec i co sie okazalo ze swiece sa czarne jak wegiel wiec zalozylem stare i odpalila za pierwszym razem lecz po chwili zgasla i potem juz nie mozna odpalic juz nie wiec co moglao sie stac.czy moze mi ktos podpowiedziec co sie stalo dzieki za wszelka pomoc. |
|
|
|
 |
tomekrvf
Forumowicz

Auto: EA5W, VTR 1000, HIENA, AR 147
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 48 razy Dołączył: 17 Maj 2005 Posty: 2309 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 05-04-2008, 22:17
|
|
|
Filtr paliwa był oryginalny? |
|
 |
Nikon
Mitsumaniak

Auto: 1.8 GDI '99 Comfort
|
Wysłany: 05-04-2008, 22:18
|
|
|
Jakie świece i jaki filtr założyłeś?? |
_________________ Nikon_zx™
Carisma 1.8 GDI '99 Comfort
 |
|
|
|
 |
dadur [Usunięty]
|
Wysłany: 05-04-2008, 23:52
|
|
|
swieczki takie jak trzeba NGK IZRF6B filtr paliwa orginal z servisu.objaw jest taki ze jak krece rozrusznikiem to auto po pierwszym zakreceniu zaskoczy i odrazu gasnie.kiedy wykrecilem swiece to one sa czarne jak smola a tylko pochodzily kilka godzin wiec zalozylem stare ktore tam byly nawet nie takie co zaleca producent i odpalil za pierwszym razem lecz tylko na kilka chwil i zgasl potem juz nie moglem zapalic. co ciekawego zauwazylem to ze wydech jest okopcony i mokry sam juz nie wiem i nie mam bardzo kogo sie poradzic do servisu juz nie chce dawac bo tu w anglli to oni nie znaja sie calkowicie tylko wymieniaja wszystko co sie da a placic trzeba. |
|
|
|
 |
e-gen
moderator

Auto: Clio II ph2 1.4 16v (k4j c710)
Pomógł: 14 razy Dołączył: 11 Gru 2005 Posty: 590 Skąd: Toruń
|
Wysłany: 06-04-2008, 00:31
|
|
|
jesteś pewien że dobrze założyłeś filtr paliwa? może miał jakieś zabezpieczenie na wejściu/wyjściu ? |
_________________ Dysponuję skanerem OBDII oraz manomentrem do sprawdzania kompresji - zainteresowanych podpięciem proszę o kontakt na priva |
|
|
|
 |
dadur [Usunięty]
|
Wysłany: 06-04-2008, 09:44
|
|
|
wiesz ze nie sprawdzalem , moze to byc poniewaz w przewodach nie ma paliwa wiec swiadczy to o tym ze pompka nie zaciaga , mozliwe ze zle cos zlozylem, lub tez pompka padla chociaz jest to malo prawdopodobne, (ale jak sie ma pecha to i na wlasnej siostrze mozna cos zlapac ) dzis sprawdze jeszcze raz wszystko. dzieki za pomoc
[ Dodano: 06-04-2008, 09:50 ]
sory ale jeszcze jedna sprawa , jesli sie wlacza zaplon to pompka powinna zaczac pracowac prawda? ja zauwazylem za mi pracuje jak dopiero startuje rozrusznik to chyba jest cos nie tak? |
|
|
|
 |
mlun
Mitsumaniak Fanatic of GDI

Auto: Carisma 98 GDI LS
Pomógł: 30 razy Dołączył: 01 Sie 2006 Posty: 2834 Skąd: Otwock
|
Wysłany: 06-04-2008, 11:30
|
|
|
Ja tylko dodam swoje 3 grosze na temat okopconego wydechu. W GDI zawsze będzie okopcony,taka natura tego silnika. W FSI od VW jest to samo. Może załóż stary filtr jeszcze raz i wtedy zobacz co się dzieje? |
_________________ Carisma 1,8 GDI Honda Accord VII 2.0 |
|
|
|
 |
dadur [Usunięty]
|
Wysłany: 06-04-2008, 11:45
|
|
|
chyba znalazlem przyczyne kiedy dokladnie obejrzalem stary filtr to zauwazylem ze w miejscu w ktore wtykana jest rurka od wysokiego cisnienia znajduje sie oring w nowym tego nie bylo i to jest moim zdaniem powod dlaczego nie zaciaga paliwa przelozylem ten oring do nowego filtra i powinno byc dobrze mam nadzieje.
[ Dodano: 06-04-2008, 18:44 ]
Usterka zlikwidowana to byla moja wina bo nie sprawdzilem starego filtr i wlasnie ten oring byl temu winien. |
|
|
|
 |
maly124
Mitsumaniak

Auto: mitsubishi carisma 1,8 GDI
|
Wysłany: 26-04-2008, 11:23
|
|