[Cari 1.8 GDI] czy stukanie zaworow moze miec wplyw na moc |
Autor |
Wiadomość |
dareckipl [Usunięty]
|
Wysłany: 16-04-2008, 22:44 [Cari 1.8 GDI] czy stukanie zaworow moze miec wplyw na moc
|
|
|
Witam mam problem mam Carisme 1.8GDI 97 r mam go od roku zaczalem od niedawna slyszec uciazliwe dzwieki stukanie zawrow lub cykanie chodzi mi czy moze miec to wplyw na moc , czasem zauwazam podczas jazdy jakby male szarpanie jaka jest na to rada , slyszalem ze mozna wymienic samoregulatory ?
pozdrawiam darecki |
|
|
|
 |
saphire
Mitsumaniak daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 162 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 6011 Skąd: Przemyśl
|
Wysłany: 17-04-2008, 12:06
|
|
|
Szarpanie lub falowanie na wolnych obrotach to zwykle brudna przepustnica.
Szarpanie przy normalnej jeździe to raczej problem z ciśnieniem paliwa lub świeczkami/fajkocewkami. |
_________________ Bartek `saphire` Siębab |
|
|
|
 |
Robson86
Forumowicz Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 216 razy Dołączył: 13 Sie 2006 Posty: 4858 Skąd: Kielce
|
Wysłany: 18-04-2008, 10:51
|
|
|
dareckipl napisał/a: | czasem zauwazam podczas jazdy jakby male szarpanie jaka jest na to rada , slyszalem ze mozna wymienic samoregulatory ? |
saphire napisał/a: | zwykle brudna przepustnica |
Przeczysc ja albo pojedz do ASO zeby to zrobili za Ciebie i powinno byc po klopocie
Pozdroo |
_________________ Robson- Kielce
Mitsubishi Carisma GDI Elegance
-00149/KMM -
 |
|
|
|
 |
dareckipl [Usunięty]
|
Wysłany: 19-04-2008, 23:58
|
|
|
Witam szarpanie ustalo nie czyscilem przepustnicy nie pojechalem do ASO posluchalem rady kolegi przycisnalem kilka razy mozniej i o dziwo lepiej moze to jest czasem sposob zeby przepalic brudy czy co tam jest ,lecz wciaz sie zastanawiam czy stukanie zaworow czy cykanie ma wplyw na moc silnika czy nie jest on slabszy przez to
pozdrawiam darek |
|
|
|
 |
Cysio [Usunięty]
|
Wysłany: 24-04-2008, 16:58
|
|
|
Wpływu na moc raczej nie ma, przynajmniej u siebie tego nie zauważyłem... |