|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
3-cie światło stopu |
Autor |
Wiadomość |
Misiek [Usunięty]
|
Wysłany: 28-04-2008, 15:03 3-cie światło stopu
|
|
|
Czołem,
Od jakiegoś czasu nie działa mi tytułowe światło stopu. Sprawdziłem żarówkę, zrobiłem również mały test miernikiem. Okazuje się, że podczas wciskania hamulca nie dociera tam prąd. Nie wiem jak do tego się zabrać, kabelków jest sporo. Może dysponujecie jakimś schematem tej części układu lub macie jakieś doświadczenie dot. takiego problemu. |
|
|
|
 |
endriup72 [Usunięty]
|
Wysłany: 28-04-2008, 19:05
|
|
|
Jeżeli wersja hatchbak. Miałem taki przypadek. Sprawdż sobie przewody w osłonie gumowej łączącej nadwozie z kalapą. Przewód czarny z szarym paskiem i zielony z szarym paskiem, a najlepiej rozbierz trzeciego stopa i sprawdź kolorystykę. Miernikiem przedzwoń sobie przewody. U mnie był przerwany przewód zielony w osłonie gumowej. |
|
|
|
 |
Misiek [Usunięty]
|
Wysłany: 28-04-2008, 19:24
|
|
|
endriup72 napisał/a: | Jeżeli wersja hatchbak. |
Sorry nie napisałem, że chodzi o hatchback i rocznik 98. |