Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Jaki samochód dla żony
Autor Wiadomość
drout
[Usunięty]

Wysłany: 09-06-2008, 16:26   Jaki samochód dla żony

Witam jak w temacie jakiś młody dieselek dla żony(jak to brzmi miesiąc po ślubie). Zastanawiamy sie nad Ceedem, Corolla lub no właśnie jeszcze czymś innym. Kryteria to jak najmłodsze autko, mały przbieg oszczedny diesel i klima. Fundusze do 40kpln
No i właśnie jeździłem Kią bardzo przyjemnie, czy ktoś coś już wie o tym samochodzie, czy warto sie pchać. Za 10-11 tys Euro można zanabyć 2007r i 15000 tysi przebiegu czy raczej pójśc w nieco starszą corollę? A może jeszcze jakieś inne propozycje.

PZDR

mlun 
Mitsumaniak
Fanatic of GDI

Auto: Carisma 98 GDI LS
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 09-06-2008, 19:51   

Nie wiadomo jak będzie za kilka lat z Ceedem bo to młody samochód ale na dzień dzisiejszy przyznam że bardzo fajne autko za rozsądna cenę. Co kobieta sobie będzie cenić to pewnie bardzo dobre wspomaganie i miękko działające pedały. Stylistycznie mi osobiście Kia bardziej się podoba. Wiadomo też że toyota renomy z dnia na dzień nie straci i cenowo lepiej wypadnie napewno niż taki koreańczyk. Mimo wszystko przychylałbym się do Ceeda.

cns80 
Mitsumaniak
Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
Wysłany: 09-06-2008, 20:05   

Ja też obstawiam Ceed'a z tych samych powodów. A dzisiejsza Toyota to już nie ta sama Toyota. drout, ty już masz doświadczenie z CRDi więc nie masz się czego bać :P
Teoretycznie jedynym słabym punktem ceed'a mogą być elementy zawieszenia, ale mam nadzieję że poprawili ich trwałość.
Z innych propozycji to hyundai i30 lub mazda3 lub 6

gregorbu
[Usunięty]

Wysłany: 09-06-2008, 23:30   

KIA Ceed i Hyundai i30 to bliźniaki. Fajne autka. A może Colt CZ DiD? Zapewne lepiej utrzyma wartość przy sprzedaży.

Ali-En
[Usunięty]

Wysłany: 10-06-2008, 00:35   

Z tych co wymieniles to ceed'a polece. Moja siostra jezdzi juz ponad rok (akurat benzyna 1.6) i auto na prawde godne polecenia, wnetrze super wykonane, dobre wyposazenie, leciutki uklad kierowniczy i duzo miejsca.
Colt 1.5 DID ciekawa opcja ale jakoscia wykonania wnetrza przegrywa.

drout
[Usunięty]

Wysłany: 10-06-2008, 13:40   

No właśnie ja po jeździe testowej Ceedem jestem bardzo miło zaskoczony no i jeszcze cena dość dobra. Chociaż ja ją namawiam na Accorda ictdi wiem że jeszcze troche kaski by było trzeba wyskubać ale Kasia mówi, że troche dla niej za duży tak samo jak mazda 6 a co do mazdy 3 nie brałem pod uwagę. Jaki tam jest silnik diesla? Tak tak o Colcie mówiłem ale (nie podoba mi się- odpowiedź Kasi)

cns80 
Mitsumaniak
Forumowa łajza

Wysłany: 10-06-2008, 13:49   

drout napisał/a:
mazdy 3 nie brałem pod uwagę. Jaki tam jest silnik diesla?
TDVi 110 KM. To nowa konstrukcja (nie wiem czy nie skonstruowany do spółki z fordem - ale głowy nie dam). Polecam forum www.mazdaspeed.pl
W podobnych pieniądzach dostaniesz też mazdę 5 jeśli myslisz o czymś bardziej rdzinnym.
Tu masz przykłady:
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=378845300
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=376240258
z częściami do mazdy nie ma już takich wielkich problemów, a teraz mazda chce zdobyć europę więc będzie jeszcze lepiej. W razie czego to koledzy z forum mazdy napewno pomogą :)

drout
[Usunięty]

Wysłany: 10-06-2008, 14:04   

A jak z jakością tej mazdy3 i stanem blachy bo coś słyszałem złe opinnie o blacharce w mazdzie 6

Student 
Mitsumaniak

Auto: Avensis 1.8VVTi , 11r. Premium
Wysłany: 10-06-2008, 14:04   

Nie brać Mazdy 3 ani 6 , padają kinetyczne napinacze rozrządu :cry:
Brać Kie tylko jest tu duży spadek ceny po 3 latach ale kupując diesla zakładamy dłuższy okres użytkowania.

Matejko 
Mitsumaniak
Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Wysłany: 10-06-2008, 14:05   

Citroen C4 do 40 tys kupisz 2006-2007 w pelnej opcji z 1.6hdi 110koni, chyba ze musi byc wiecej niz 3 drzwi, bo 5 drzwiowy to mi sie nie podoba, ale moze twojej drugiej polowie podpasuje :)
w tych pieniadzach to:
nowa fabia tdi,
leon tdi
moze utrafisz aurisa
Lexus IS220D
Calish4nia

dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam

cns80 
Mitsumaniak
Forumowa łajza

Wysłany: 10-06-2008, 14:28   

drout napisał/a:
jak z jakością tej mazdy3 i stanem blachy
Jakość na razie wszyscy chwalą, a o blachach nic nie słyszałem. Zakładam że blachy są nadal lepsze niż u koreańczyków. Popytaj na forum które Ci podesłałem.
Student napisał/a:
Nie brać Mazdy 3 ani 6 , padają kinetyczne napinacze rozrządu
Prawda że padaja, ale to dotyczy chyba poprzedniej 3. W nowej jest już chyba napinacz dynamiczny.
Matejko napisał/a:
Citroen C4 do 40 tys kupisz 2006-2007 w pelnej opcji z 1.6hdi 110koni,
Po pierwsze tragiczne zawieszenie, po drugie niska jakość plastików, po trzecie fatalna francuska elektronika (zupełnie nie rozumiem dlaczego odsetek Peugeotów z takimi wadami jest dużo mniejszy skoro produkują to w tych samych fabrykach), po czwarte trzeba się trochę pobawić tą skrzynią żeby wyciągnąć dobre osiągi (kwestia przyzwyczajenia), chcesz dobrze poznać panów z Al. Krakowskiej - kup sobie Citroen'a :twisted:
Matejko napisał/a:
nowa fabia tdi,
leon tdi
Faktycznie fajne, ale moim zdaniem fabia jest za droga jak na to co sobą prezentuje. Leon jest bardzo fajny :wink:

drout
[Usunięty]

Wysłany: 10-06-2008, 14:34   

No właśnie a Leon to który rocznik może być w tych pieniądzach??

[ Dodano: 10-06-2008, 14:37 ]
A i zapomniałbym łądne Renault Clio 2004 1,2 benz. 58kkm do sprzedania. Salonowe bezwypadek

[ Dodano: 10-06-2008, 14:44 ]
Ale tak do 40tysi to jeszcze ten przedliftingowy jest. A takiego Leona to sam bym dla siebie przytulił. Mocny dieselek i jazda

[ Dodano: 10-06-2008, 14:46 ]
A co myslicie o nowym Bravo bo mi buda sie podoba tylko nie wiem czy nie strach sie bać to kupić. :?:

gregorbu
[Usunięty]

Wysłany: 10-06-2008, 15:15   

cns80 napisał/a:
chcesz dobrze poznać panów z Al. Krakowskiej - kup sobie Citroen'a :twisted:
Odradzam. Drogo, nie zawsze kompetentnie i nie zawsze miło. Jeżdżąc służbowymi cytrynami, moi współpracownicy z byłej firmy z Janek jeździli do serwisu do Marek - by wlaśnie unikać kontaktów z Citroen Polska przy Al. Krakowskiej.

Ali-En
[Usunięty]

Wysłany: 10-06-2008, 23:25   

Mazda ma silniki z forda, czyli z puga ;) 3 oparta na plycie focusa, fajne autko ale niedlugo wchodzi nowa 3 i ta straci na wartosci.

cns80 
Mitsumaniak
Forumowa łajza

Wysłany: 11-06-2008, 07:34   

Poszukałem troszkę o tym TDVi i wychodzi na to że to technologia stosowana w Jaguarze :) .

Odpowiedz do tematu