Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Kmer
13-10-2009, 12:42
Sigma czy Galant??
Autor Wiadomość
nnk59
[Usunięty]

Wysłany: 28-04-2008, 22:36   Sigma czy Galant??

Niedługo powiększy mi się rodzinka i Colcik niestety jest chyba zbyt małym samochodzikiem na wózki inne dziecięce bajery. Więc czas się rozejrzeć za czymś większym. Zdecydowaliśmy z żoną że będzie to sedan i oczywiscie Mitsubishi. I teraz zagłostka. Czy lepiej Galanta EA5A 2.5 Avance, czy też może ciut starszą ale nadal zajefajną Sigmę?? Sigma w wersji 24V. W Colciaku mam obniżone i twardsze zawieszenie i to mi baaaardzo odpowiada. Chciałbym coś podobnego mieć jeżeli chodzi o porwadzenie się. Zdaję sobie sprawę że są to większe samochody i trochę inaczej je się zachowują w czasie jazdy. Czy ktoś może jeździł oboma modelami i może się wypowiedziec co do kosztów i przyjemności z jazdy???

cuuube
[Usunięty]

Wysłany: 29-04-2008, 07:39   

Galant jest baaardzo miekki spalanie z tego co czytalem w miare podobne (na niekorzysc Sigmy ale nie ma sie co dziwic...) do sedana z wozkiem hmmm niby duzy ten bagaznik ale jednak nie bedzie lekko ...troche TU bylo o wozkach . sam czasem woze siostrzenca bryke i przechodzi na styk przez dosc waskie wejscie do srodka bagaznika... ale wchodzi :mrgreen:

berti
[Usunięty]

Wysłany: 29-04-2008, 08:57   

cuuube napisał/a:
...sam czasem woze siostrzenca bryke i przechodzi na styk przez dosc waskie wejscie do srodka bagaznika... ale wchodzi :mrgreen:

Wszystko zależy od wielkości wózka po jego złożeniu. Śmiem twierdzić, że większość wózków będzie miało problem z zaparkowaniem w bagażniku sedana (chyba, że po zdjęciu kółek, ale to jest kłopotliwe za każdym razem).
Polecam rozważenie zakupu kombika. Ja sam zakupiem EA5W 3 mies. temu właśnie ze względu na powiększającą się rodzinke - i wybór ten wielce sobie chwalę 8)

A jeśli chodzi o to czy Sigma czy Galant - użytkownicy obu modeli będą mieli odmienne zdanie. Ja jestem zdecydowanie za Galantem - trochę nowsza konstrukcja i z częściami mniejszy problem. A Galancik z okolic 2000 roku to najlepszy wybór :badgrin:

Pozdrawiam
Bartek

Odpowiedz do tematu