|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
3 małe zapytania, od świec począwszy |
Autor |
Wiadomość |
Umberto [Usunięty]
|
Wysłany: 14-04-2008, 17:56 3 małe zapytania, od świec począwszy
|
|
|
Witam, jakby ktoś mnie oświecił, to z góry dzięki:
1. Jaki jest odstęp m. elektrodami w świecach NGK PFR6J?
2. Jakie są rozmiary tulejek stabilizatora tylnego i przedniego? A może pasują z jakichś innych modeli?
3. Kto wie, w jaki sposób reguluje się "skręt" tylnych kół - chodzi o regulację mimośrodowej "śruby" oraz drążka?
Pozdrawiam! |
|
|
|
 |
syski [Usunięty]
|
Wysłany: 18-04-2008, 22:23
|
|
|
Witam !
1. PFR6J(1,2-1,4mm)nie wnikam co będziesz z nimi robił po 90.000 km wymienia się na nowe platynówki jak na pewno o tym wiesz, np Champion to koszt około 270-300 pln
2.Jeśli chodzi o tuleje to jednak musisz zmierzyć sam przed kupnem bo różne przychodziły w zależności od rocznika i modelu do Twojego około 43mm średnicy popatrz tutaj
http://www.mitsubishi-gra...ighlight=tuleje
3. Skrętu nigdy nie regulowałem ale powinna być na końcówce drążka śruba regulacyjna.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Umberto [Usunięty]
|
Wysłany: 05-05-2008, 16:29
|
|
|
Syski - tak - właśnie wymieniłem świece ale po prostu nie znalazłem info, jaki może być odstęp (no... był duży!).
Po wymianie świec i kabli (kurde z tym dolotem!) na biegu N i P obroty wpadają na 1,5-1,6 - czy to normalny objaw? Na "starych" świecach tego nie miałem.
A propos skrętu tylnego: jeden ze znajomych mechaników od zawiechy i zbieżności mówił mi, że prawdopodobnie tylny skręt w mojej S nie działa, ale można to sprawdzić na jakichś urządzeniach i wyregulować. Oprócz śruby reg. na drążku są tam jeszcze śruby - jak to określił mechanior - mimośrodowe, które również się ustawia.
Czy ktoś z Was grzebał kiedykolwiek przy tym tylnym skręcie? |
|
|
|
 |
|
|