Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Gene
10-04-2008, 09:46
[Pajero] Pajero III 3.2 DID przebieg ok. 250 tyś.
Autor Wiadomość
stempel72
[Usunięty]

Wysłany: 08-04-2008, 18:31   [Pajero] Pajero III 3.2 DID przebieg ok. 250 tyś.

Witam wszystkich. Chciałem zapytać czy kupując auto z takim przebiegiem nie wywalam kasy w błoto. Teoretycznie był do końca serwisowany. Auto jest z 2001 r.

gootek
[Usunięty]

Wysłany: 08-04-2008, 19:37   

Witaj Stempel72,
ja bym kupił takie auto pod trzema warunkami:
1. znałbym byłego właściciela i ufał mu w tym co opowiada o swoim samochodzie,
2. znałbym w pobliżu mojego miejsca zamieszkania dobrego mechanika, który zna się na takich samochodach,
3. znałym źródło dostępu do części zamiennych w sensownych cenach i sensownych okresach realizacji.

Gdyby choć jeden z tych warunków nie był spełniony, to używanego Pajero bym nie kupił.

stempel72
[Usunięty]

Wysłany: 08-04-2008, 20:29   

Ja też b. lubię nowe samochody, ale ... kasa. I w sumie sam nie wiem jakie auto kupić. Planuje wyprowadzić sie na wioskę, a tam muszę mieć auto co przez błotko przejedzie.

gootek
[Usunięty]

Wysłany: 09-04-2008, 14:42   

Widzisz,
ja jeździłem przez parę lat Subarakami.
I dlatego znam dobrych mechaników, wiem gdzie kupić części w dobrych cenach, wiem na co zwrócic uwagę w używanym aucie. Dlatego nie bałbym się kupic używanego Subaru. Szczególnie polecam Forestera - może sie nad tym modelem zastanów? Na wiejskie błotniste drogi Forester jest OK.

Jeśli chodzi o Pajero, to jestem w powyższych tematach zielony, bo mam nowe auto i nie mialem żadnych problemów do tej pory.

Ale pamiętaj, że to jest auto w Polsce mało popularne.
Części zamienne w sieci serwisowej są szalenie drogie.
Dlatego nie odradzam Ci tego zakupu, bo to bardzo przyjemny samochód, tylko sprawdź wszystko wczesniej.

To nie jest tak, że akurat używanego Pajero bałbym się najbardziej.
LandRovery i Jeepy omijałbym jeszcze większym łukiem.
:wink:

Andmat
[Usunięty]

Wysłany: 23-04-2008, 13:48   

A może poszukaj coś z mniejszym przebiegiem? Wiem...wiem może byc "odkręcony" itd ale co szkodzi poszukać. Ja swojego znalazlem miał 130kkm i ksiązka serwisowa potwierdzająca mniej więcej ten stan i przebieg. Wszystko zależy od kwoty jaką chcesz przeznaczyć. Ja ze swojego jestem zadowolony. jeżdzę nim najdłużej ze wszystkich pojazdów ktore w miałem w swoim posiadaniu. I na chwilę obecną nie zmieniam bo nie mam alternatywy.No chyba ze na nowszy.....

Odpowiedz do tematu