|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.8] Nie odpala na benzynie, na gazie pali ok |
Autor |
Wiadomość |
raafe [Usunięty]
|
Wysłany: 05-05-2008, 22:20 [Cari 1.8] Nie odpala na benzynie, na gazie pali ok
|
|
|
Witam!
Niedawno odebrałem samochod od mechanika. Pewnego ranka próbowałem odpalic cari lecz sie nie udało. Rozrusznik kręci, ale silnik nawet na chwile nie złapie. Jakby układ nie podawał paliwa. Jak przełącze na gaz i pokręce rozrusznikiem to odpali.
Niedawno miałem wymienioną pompę paliwa, filtr paliwa świece...co to moze być? |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Pomógł: 146 razy Dołączył: 04 Kwi 2005 Posty: 7054 Skąd: Calish4nia
|
Wysłany: 05-05-2008, 22:35
|
|
|
a co robil mechanik ? |
_________________ Mateusz <Matejko>
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 05-05-2008, 22:46
|
|
|
Cytat: | a co robil mechanik ? |
za duzo "dykty"
raafe napisał/a: | Niedawno miałem wymienioną pompę paliwa, filtr paliwa świece... |
|
|
|
|
 |
raafe [Usunięty]
|
Wysłany: 05-05-2008, 22:53
|
|
|
Matejko napisał/a: | a co robil mechanik ? |
Szarpało mi strasznie więc oddałem do mechanika. Po wymianie wyżej wymienionych elementów sytuacja znacznie sie poprawiła ( nie do końca), ale po paru dniach siadlo mi odpalanie na benzynie |
|
|
|
 |
leser [Usunięty]
|
Wysłany: 06-05-2008, 00:59
|
|
|
skoro odpala na LPG musi to być dosc prosta instalacja LPG,
trzeba poszukać czy to wina dopływu paliwa np:
wtryskiwacze, znów pompa
czy sterowania,
nie wiem czy masz jakieś emulatory... np lambdy itd...
może lpg emuluje uszkodzony czujnik
w chwili obecnej nie mam więcej pomysłów |
|
|
|
 |
|
|