Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: BUBU
11-05-2011, 20:23
[Cz-wa] Częstochowa - Sobczyk
Autor Wiadomość
japas
[Usunięty]

Wysłany: 18-02-2007, 17:17   [Cz-wa] Częstochowa - Sobczyk

Coś mi się obiło o uszy , że w naszym miasteczku pojawił się diler Mitsubishi i jest to były Nissan Sobczyk. Z informacji z innego forum wynika , że w Nissanie Polska są jakieś nieprzyjemne sytuacje.Nikt nie wie czy to Sobczyk zrezygnował czy też Nissan z Sobczyka. Co o tym myślicie i czy będze warto tam jeżdzić. Dla przykładu i zainteresowanych kilka opinii tutaj Coś mi się wydaje , że MMC dokonał średnio udanego wyboru :?
Ostatnio zmieniony przez BUBU 03-08-2008, 23:11, w całości zmieniany 1 raz  

BUBU 
Mitsumaniak
Partyzant

Auto: Endeavor
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 18-02-2007, 21:11   

Hmn faktycznie , na stronie MMC Poland jest już wpisany jako dealer.
Przejrzałem te opinie i wygląda to dość nieciekawie , jedynym plusikiem jest to że goście forum czytają , zawsze jest szansa że się będąstarali.
Trzeba będzie podjechać i oblukać co i jak.

Pozdrowienia

karol 
Mitsumaniak

Auto: Eclipse 1G 94r. 4G63
Wysłany: 19-02-2007, 07:00   

Dla mnie nazwisko Sobczyk chyba zawsze bedzie sie kojazyc z czym innym-
to moj pracodawca od kilku lat,ale zupelnie inna branza.A odczucia tez niejednoznaczne :?
Osobiscie nie uwazam zeby do lepszej pracy zdopingowaly ich opinie z forum,ale
co nam pozostaje :evil:

michal_g84 
Mitsumaniak

Auto: Carisma 1.8 GDI 98r.
Wysłany: 22-02-2007, 00:18   

ja obstawiam że jeśli się wogole wystawią to nie na długo. Z przykrością stwierdzam, że Częstochowa nie kupuje za wiele nowych samochodów, stwierdza ze kiepski interes i zwiną manatki. Trzymam kciuki że tak nie będzie

leon79 
Forumowicz

Auto: COLT 90'GLXi CARISMA 96'GLS
Wysłany: 10-03-2007, 21:56   

O ile dobrze pamiętam to mieliśmy już dilera Mitsu w Częstochowie. Jakoś na przeciwko Energetyka. Pamiętam bo przechodziłem obok chodząc do szkoły. Ach...ta zielona Carisma w oknie...normalnie cudo. Niestety nie pociągnęli zbyt długo. Jak dowiem się dlaczego a info będę miał z pierwszej ręki to dopiszę. Oby historia nie zatoczyła koła.

japas
[Usunięty]

Wysłany: 11-03-2007, 12:48   

Coś mi się obiło o uszy , że niestety właściciel zmarł :(

michal_g84 
Mitsumaniak

Wysłany: 11-03-2007, 14:08   

leon79 napisał/a:
O ile dobrze pamiętam to mieliśmy już dilera Mitsu w Częstochowie. Jakoś na przeciwko Energetyka. Pamiętam bo przechodziłem obok chodząc do szkoły. Ach...ta zielona Carisma w oknie...normalnie cudo. Niestety nie pociągnęli zbyt długo. Jak dowiem się dlaczego a info będę miał z pierwszej ręki to dopiszę. Oby historia nie zatoczyła koła.

Mieliśmy, mieliśmy mój ojciec tam nawet kupował Carisme w 98 roku, a wydaje mi sie ze nie pociągneli długo bo niestety autka się słabo sprzedawały

BUBU 
Mitsumaniak
Partyzant

Wysłany: 11-03-2007, 18:18   

No i zajrzałem do Sobczyka , już się dzielę wrażeniami :lol:

Najpierw podjechałem do salonu , zjazd z DK 1 mogli by poprawić jest fatalny, w salonie trzy autka (L-200, outlander i lancerek sedan)obsługa trochę znudzona ale sympatyczna , zapytałem się chłopaków o dojazd do serwisu (okazało się że serwis jest na Hutników)to szybciutko i miło wytłumaczyli co i jak :lol:

Serwis :
Byłem tylko w biurze serwisu i muszę powiedzieć że jestem mile i pozytywnie zaskoczony,
dopiero zaczynają przygodę z miśkami a już starają się jak mogą (pytałem o du.perele a obsługa nie zlała mnie, lecz udzieliła wszystkich potrzebnych informacji)przy okazji uciąłem sobie z obsługą miłą pogawędkę :lol:
Z tego co się dowiedziałem , to jak chodzi o robociznę jest możliwość negocjacji ceny usługi(a to duży plusik)
Zostało tylko sprawdzenie fachowości samych mechaników , poczekamy zobaczymy 8)

Pozdrav

michal_g84 
Mitsumaniak

Wysłany: 18-03-2007, 11:36   

a jak zauważyłem na salonie jest napisane Sobczyk, tzn że właściciel ten sam a zmienił się tylko asortyment? Czy tez została poprostu nazwa salonu ta sama?

BUBU 
Mitsumaniak
Partyzant

Wysłany: 20-03-2007, 16:03   

michal_g84 napisał/a:
a jak zauważyłem na salonie jest napisane Sobczyk, tzn że właściciel ten sam a zmienił się tylko asortyment? Czy tez została poprostu nazwa salonu ta sama?

Zmienił się tylko asortyment :wink:

karol 
Mitsumaniak

Auto: Eclipse 1G 94r. 4G63
Wysłany: 21-03-2007, 00:39   

Zmiany sa ok.-zwlaszcza na lepsze :lol:
Juz dawno nie widzialem tak wielkich Trzech Diamentow-nastepnym razem musze tam zajechac i oblukac jak to wyglada z bliska.

JCH 
Mitsumaniak
Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Wysłany: 21-03-2007, 10:31   

Jest i nowy ASO Sobczyk w Katowicach :shock:
Wiszą szyldy Nissana i Mitsubishi obok siebie.

MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650

BUBU 
Mitsumaniak
Partyzant

Wysłany: 23-03-2007, 22:18   

JCH napisał/a:
Jest i nowy ASO Sobczyk w Katowicach :shock:
Wiszą szyldy Nissana i Mitsubishi obok siebie.

To ta sama firma co w Cz-wie 8)

Pozdrav

conti64
[Usunięty]

Wysłany: 04-04-2007, 15:04   

Tak BUBU, to ten sam podmiot. Mr Sobczyk na Francuskiej w Katowicach ma salon i wydaje mi sie że i w Opolu. Generalnie święte miasto nie ma chyba szczęścia do dealerów a w szczególności do serwisów. Zresztą jakiego potencjału można sie spodziewać po 250tyś mieście.
P.S. Witam, pierwszy raz na forum jako aktywny :biggrin: . Pozdrawiam

Scyzor
[Usunięty]

Wysłany: 18-06-2007, 21:21   Re: Częstochowa - Sobczyk

japas napisał/a:
Coś mi się obiło o uszy , że w naszym miasteczku pojawił się diler Mitsubishi i jest to były Nissan Sobczyk. Z informacji z innego forum wynika , że w Nissanie Polska są jakieś nieprzyjemne sytuacje.Nikt nie wie czy to Sobczyk zrezygnował czy też Nissan z Sobczyka. Co o tym myślicie i czy będze warto tam jeżdzić. Dla przykładu i zainteresowanych kilka opinii tutaj Coś mi się wydaje , że MMC dokonał średnio udanego wyboru :?

He, he ;) Mój wątek odszperaliście ;)
Wbrew temu co napisałeś doskonale wiadomo kto z kogo zrezygnował. Nissan Poland przestał istnieć i polskim rynkiem Nissana rządzi teraz Nissan Europe z siedzibą w Budapeszcie ( a przynajmniej tak zapowiadali że ma być ). Gdy zmiany zaczęły wchodzić w życie, kierownictwo regionalne sieci sprzedaży Nissana wypowiedziało umowy kilkunastu "ASO" na terenie, które nie spełniały wymogów jakości obsługi klienta, w tym obu punktom Sobczyka ( Cz-wa i Katowice ). Jak już zorientowaliście się w moim poście na forum NKP, ja mam bardzo traumatyczne przeżycia z nimi. Więcej do gości nie pojadę... Trochę mnie to martwi bo jak już nabędę Miśka to nie bardzo wiem gdzie go będę serwisował... :(

Odpowiedz do tematu