|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Cari padła. pomocy |
Autor |
Wiadomość |
unholy jacob [Usunięty]
|
Wysłany: 29-05-2008, 23:09 Cari padła. pomocy
|
|
|
Witam wszystkich.
Mam cari 1.8 i pojawił sie problem już kiedyś poruszany na forum.
W czasie jazdy zaczęło ją mulić tak jakby brakowało paliwa i jakby nie szła na wszystkie gary. wymieniałem filtr paliwa, czyściłem bak, do listwy wtryskowej paliwo dochodzi. czasami odpali i trzyma wolne obroty ale po dodaniu gazu gasnie. Męcze się z nią juz 3 tyg i nie mam pomysłów co z nia zrobić.
Z góry dziękuje za pomoc.
Kody błędów sprawdzałem i tu też jest problem ponieważ wymrugało mi kod 51 a takowego znaleźc nigdzie nie moge. świece suche po odpaleniu. iskra jest idealna na wszystkich 4.Dodam jeszcze że usterka wystąpiła kilka razy, bywało że auto postało 2 dni i potem przez tydzień jeździło całkiem normalnie. |
Ostatnio zmieniony przez unholy jacob 29-05-2008, 23:41, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
leser [Usunięty]
|
Wysłany: 29-05-2008, 23:26
|
|
|
skoro masz zwykłe 1.8 (nie GDI) to odczytaj kody błędów,
łatwo to zrobic samemu
http://www.mitsubishi-gra...opic.php?t=1981
nikt tu wrózką nie jest
świece po dodaniu gazu są suche czy zalane ?
bo póki co nie wiadomo czy winić układ paliwowy
pompa paliwa, wtryskiwacze
cisnienie w cylindrze - do pomiaru
czy sterowanie, elektronikę, brak lub nieodpowiednią iskrę |
|
|
|
 |
smyko1 [Usunięty]
|
Wysłany: 29-05-2008, 23:48
|
|
|
No ja mam taki sam problem, z tym że moja Cari nie ma gazu, silnik 1.8 SOHC i dalej jeździ. Dwa razy tak zgasła, ale zawsze później(po około 30 min) odpalała i teraz wszysko gra. Błędów nie wyświetlało nigdy, nawet jak gasła. Więc nie wiem gdzie mam szukać, może ktoś sie wypowie na ten temat bo ja zielony już jestem.
[ Dodano: 11-06-2008, 21:06 ]
no i nikt nam nie pomoże chyba???!!! |
|
|
|
 |
|
|