Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[Cari 1.8 GDI] Cari Nie chce sie nauczyc wolnych obrotow :(
Autor Wiadomość
kristoof25
[Usunięty]

Wysłany: 06-05-2008, 18:42   [Cari 1.8 GDI] Cari Nie chce sie nauczyc wolnych obrotow :(

Witam ., nie dawno kupilem Carisme gdi z 2000 r w sedanie i mam maly problem z nauczeniem jej wolnych obrotow , robilem wedlug waszych wskazan i gdy sie uczy to przez 15 min chodzi jak zegarek zalancza sie wentelator wlanczam wszyskie odbiorniki produ ., klime ., ruszam kierownicą , radio itp itd i tez przez kolejne 15 min chodzi supcio 800 obr/min jak zegareczek ., robie przegazowke do 7 tys i gasze spokojnie silniczek ., Odpalam a tu lipaa skacze od 600 -100 obr/min potem sie wmiare stabilzuje i chodzi na 500 //obr/min ale juz z malymi wachnieciami, co robie źle ? dziekuje za odpowiedzi;)

orzech
[Usunięty]

Wysłany: 06-05-2008, 20:17   

http://www.mitsubishi-gra...highlight=tom65 Poczytaj co pisze TOM65 bardzo istotne jest wyregulowanie silniczka krokowego on odpowiada za obroty zwlaszcza przy rozruchu. Przeczytaj to z uwaga?????

dadur
[Usunięty]

Wysłany: 06-05-2008, 20:28   

najpierw sprawdz jaka masz przepustnice , czy masz sterowana elektronicznie czy tez na linke, podejrzewam ze masz elektroniczna bo ja mam z tego roku co ty auto i moja jest juz elektroniczna.

kristoof25
[Usunięty]

Wysłany: 06-05-2008, 20:46   

( przepustnica jest elektroniczna )Chyba znalazlem przyczyne jeszcze jutro ją bede uczyc Tych wolnych obrotow , a przyczyna moze byc blacha a mianowicie , ogladalem wszysko sczególowo i przegapilem jeden szkopol mianowicie nie zauwazylem ze bezpiecznik miedzy innymi od czujnikow dzwi mi sie spalil pewnie w momencie naprawy oswietlenia wewnacz auta ., zauwazylem ze nie zapamietuje mi danych komp np., przejechana w danym dniu odleglosc kasowala mi sie po wyjecia kluczyka ze stacyjki i komp nie zapamietywal tez sredniego spalania sredniej predkosci itp ., po wymianie bezpiecznika dane pamieta ., wiec moze nie zapamietywal ustawien podczas ''uczenia " bo po ponownym odpaleniu wlasnie zachowywal sie tak jagby całkiem byl rozlegulowany ., o efektach napisze jutro ., Dzięki za podpowiedzi ;) i do zklikania ;)

[ Dodano: 07-05-2008, 17:10 ]
Witam ;) wiec faktycznie wina lezala po stronie bezpiecznika / :twisted: obroty sa na poziomie 500-600 obr/min ale silniczek pracuje rowno i nie gasnie .Dzieki za zainteresowanie i przepraszam za moje niedociągniecie ;)

Odpowiedz do tematu