|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.8 GDI] Cari Nie chce sie nauczyc wolnych obrotow :( |
Autor |
Wiadomość |
kristoof25 [Usunięty]
|
Wysłany: 06-05-2008, 18:42 [Cari 1.8 GDI] Cari Nie chce sie nauczyc wolnych obrotow :(
|
|
|
Witam ., nie dawno kupilem Carisme gdi z 2000 r w sedanie i mam maly problem z nauczeniem jej wolnych obrotow , robilem wedlug waszych wskazan i gdy sie uczy to przez 15 min chodzi jak zegarek zalancza sie wentelator wlanczam wszyskie odbiorniki produ ., klime ., ruszam kierownicą , radio itp itd i tez przez kolejne 15 min chodzi supcio 800 obr/min jak zegareczek ., robie przegazowke do 7 tys i gasze spokojnie silniczek ., Odpalam a tu lipaa skacze od 600 -100 obr/min potem sie wmiare stabilzuje i chodzi na 500 //obr/min ale juz z malymi wachnieciami, co robie źle ? dziekuje za odpowiedzi;) |
|
|
|
 |
orzech [Usunięty]
|
Wysłany: 06-05-2008, 20:17
|
|
|
http://www.mitsubishi-gra...highlight=tom65 Poczytaj co pisze TOM65 bardzo istotne jest wyregulowanie silniczka krokowego on odpowiada za obroty zwlaszcza przy rozruchu. Przeczytaj to z uwaga????? |
|
|
|
 |
dadur [Usunięty]
|
Wysłany: 06-05-2008, 20:28
|
|
|
najpierw sprawdz jaka masz przepustnice , czy masz sterowana elektronicznie czy tez na linke, podejrzewam ze masz elektroniczna bo ja mam z tego roku co ty auto i moja jest juz elektroniczna. |
|
|
|
 |
kristoof25 [Usunięty]
|
Wysłany: 06-05-2008, 20:46
|
|
|
( przepustnica jest elektroniczna )Chyba znalazlem przyczyne jeszcze jutro ją bede uczyc Tych wolnych obrotow , a przyczyna moze byc blacha a mianowicie , ogladalem wszysko sczególowo i przegapilem jeden szkopol mianowicie nie zauwazylem ze bezpiecznik miedzy innymi od czujnikow dzwi mi sie spalil pewnie w momencie naprawy oswietlenia wewnacz auta ., zauwazylem ze nie zapamietuje mi danych komp np., przejechana w danym dniu odleglosc kasowala mi sie po wyjecia kluczyka ze stacyjki i komp nie zapamietywal tez sredniego spalania sredniej predkosci itp ., po wymianie bezpiecznika dane pamieta ., wiec moze nie zapamietywal ustawien podczas ''uczenia " bo po ponownym odpaleniu wlasnie zachowywal sie tak jagby całkiem byl rozlegulowany ., o efektach napisze jutro ., Dzięki za podpowiedzi i do zklikania
[ Dodano: 07-05-2008, 17:10 ]
Witam wiec faktycznie wina lezala po stronie bezpiecznika / obroty sa na poziomie 500-600 obr/min ale silniczek pracuje rowno i nie gasnie .Dzieki za zainteresowanie i przepraszam za moje niedociągniecie |
|
|
|
 |
|
|