Od kiedy komputer pokładowy???? |
Autor |
Wiadomość |
zibo56 [Usunięty]
|
Wysłany: 10-05-2008, 22:16 Od kiedy komputer pokładowy????
|
|
|
Witam. Chcę kupić sobie carisme tylko koniecznie z komputerem. Teraz pytanie: Od kiedy był on montowany (z tego co wiem od 99) i czy tylko w jednej wersji tak ze na środku deski rozdzielczej u góry zamiast standardowego małego wyświetlacza od zegarka jest duży ekran??
Zgłupiałem ponieważ widziałem mnóstwo ogłoszeń z opisem "komputer pokładowy" a po środku deski był wyświetlacz małego zegarka. (ludzie chyba myślą że elektroniczny wskaźnik przebiegu to komputer). Czy komputer również był montowany za zegarami tak ze wyświetlacz od przebiegu pokazywał spalanie itd ??? POMOCY |
|
|
|
 |
Brikston
Forumowicz

Auto: Carisma 2001 1.8 GDI Avance
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 4 razy Dołączył: 09 Lis 2006 Posty: 271 Skąd: Krakow
|
Wysłany: 10-05-2008, 23:45
|
|
|
Obie carismy mialy komputer
Przed liftem 95-99 lepsze wersje carismy maja komputer w zegarach ( przebieg A, przebieg B, srednie spalanie, chwilowe spalanie), to ten sam wyswietlacz ktory pokazuje przebieg glowny. A tam na srodku u gory konsoli jest tylko zegarek.
Natomiast KAZDA cari po lifcie ma duzy wyswietlacz na srodku u gory konsoli, ktory jest wyswietlaczem radia i komputera (dystans do przjechania na paliwie pozostalym w baku, srednia predkosc, srednie spalanie). Jest tam tez godzina i temp. zewn.
pozdr |
_________________ Mitsubishi Carisma 2001 1.8 GDI Avance
 |
Ostatnio zmieniony przez Brikston 11-05-2008, 15:29, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
MoLi_TRN [Usunięty]
|
Wysłany: 10-05-2008, 23:55
|
|
|
czy to mozliwe zeby u mnie w cari był tylko w komputerze pokladowym dystans A i B ale bez spalania?? chyba ze nie wiem jak przełączyć :\ |
|
|
|
 |
siwek
Mitsumaniak

Auto: Cari 1.6 GL + LPi, Mazda 6 2.0
Pomógł: 27 razy Dołączył: 18 Lis 2007 Posty: 3382 Skąd: Kozłów Biskupi
|
Wysłany: 11-05-2008, 07:23
|
|
|
MoLi_TRN napisał/a: | czy to mozliwe zeby u mnie w cari był tylko w komputerze pokladowym dystans A i B ale bez spalania?? chyba ze nie wiem jak przełączyć :\ |
możliwe i niestety prawdziwe bo ja też mam tylko te dwie odległości A i B tak jak napisał Brikston nie wszystkie miały więcej funkcji |
_________________ "Nie mam nic przeciwko przychodzeniu do pracy, ale te osiem godzin czekania na wyjście to już totalny absurd."
 |
|
|
|
 |
saphire
Mitsumaniak daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Pomógł: 162 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 6011 Skąd: Przemyśl
|
Wysłany: 11-05-2008, 08:04
|
|
|
Ja mam przebiegi A i B, średnie spalanie, chwilowe spalanie, temperaturę zewnętrzną. |
_________________ Bartek `saphire` Siębab |
|
|
|
 |
HenryS [Usunięty]
|
Wysłany: 11-05-2008, 08:36
|
|
|
W DI-D jest na wyświetlaczu info (pomijając funkcje radiowe) średnie zużycie paliwa, średnia prędkość od ostatniego zerowania, dystans do przejechania przy aktualnym zużyciu i stanie paliwa, temperatura zewnętrzna, zegar. Natomiast podwójne liczydło przebiegu jest w prędkościomierzu.
H. |
|
|
|
 |
zibo56 [Usunięty]
|
Wysłany: 11-05-2008, 10:08
|
|
|
Czyli podsumowując przed liftem w zależności od wersji mógł być komputer na wyświetlaczu z przebiegiem A i B i posiadał on funkcje tem zewnętrzna, średnia spalanie, chwilowe spalanie (i tu pytanie gdzie znajduje sie przełącznik od zmiany tych funkcji??), natomiast po lifcie 99 komputer znajdował się na środku deski i dodatkowo miał funkcję ilości km do przejechania na posiadanym baku. Teraz kolejne pytanie. Czy jeżeli w cari po lifcie w 99 wyjmę oryginalne radio i wstawię swoje to rozumiem że komputer będzie działał nadal tyle po prostu spód wyświetlacza będzie pusty(wyświetlane tam były info odnośnie radia)??
I tak przy okazji czy głośniki oryginalne w cari po lifcie w 99 w drzwiach to 165mm?? i czy są możliwe odnośnie jakości dźwięku czy raczej trzeba by wymienić? |
|
|
|
 |
krzysiek_rz [Usunięty]
|
Wysłany: 11-05-2008, 16:43
|
|
|
A czy nie jest tak, że tylko GDI sprzed liftu miały chwilowe i średnie spalanie? |
|
|
|
 |
gadzior [Usunięty]
|
Wysłany: 11-05-2008, 21:20
|
|
|
Ja mam GDI po lifcie i nie mogę znaleźć u siebie chwilowego spalania.
Chyba nie ma choć instrukcje mam po niemiecku i nie wszystko obczajam |
|
|
|
 |
mlun
Mitsumaniak Fanatic of GDI

Auto: Carisma 98 GDI LS
Pomógł: 30 razy Dołączył: 01 Sie 2006 Posty: 2834 Skąd: Otwock
|
|