Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Lancer kombi 2006r
Autor Wiadomość
noose
[Usunięty]

Wysłany: 08-05-2008, 20:47   Lancer kombi 2006r

Witam.
Aktualnie posiadam Toyote Carine E 1.6l 1994r, ale to niestety sedan, a potrzebuję kombi... Zastanawiam się albo nad Toyotą Corollą ( ~50 000zł ), albo nad Lancerem ( ~35 000zł ). I prosiłbym o Wasze zdanie;-)
http://otomoto.pl/mitsubi...e-C4661229.html
takie coś znalazłem, wydaje się spoko.

Samochód musi (wersja minimum):
- być w kombi
- mieć klimę
- 2 poduszki
- min 2006r (biorę w leasing i inaczej się ze spłatą nie wyrobię;-))

Przekonuje mnie Lancer, ponieważ w sumie za niższą kasę mam podobne wyposażenie.... No i dodatkowo to japoniec;-)

Pozdrawiam,
Paweł

michalp 
Mitsumaniak
Moderator CZx

Auto: Colt CZ5 1.3, Focus II TDCi
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 12-05-2008, 15:46   

Jesli to północna czesc Poznania, to moglbym sprobowac na tygodniu podjechac i zerknac na niego. Ze zdjec niewiele widac.

Ustal gdzie to jest i daj znac.

Rastajan
[Usunięty]

Wysłany: 13-05-2008, 12:48   

Kupiłem lancera kombi nowego z salonu 3 miesiące temu. Byłem dobrze nastawiony bo to wkońcu jedno z ostatnich aut skłądanych w całości w japonii. Niestety ta opinia jest trochę przereklamowana, mój egzemplarz kiepsko się prowadzi to znaczy cały czas ściąga go w prawo i są również stuki w układzie kierowniczym. Po kilku bezowocnych wizytach w serwisie okazało się że "ten typ tak ma" i że wogóle "wszystkie auta z przednim napędem, a w szczególności japońskie mają tendencję do jazdy w prawo", a stuki są spowodowane "koniecznymi luzami technicznymi". Jeżeli chodzi o Toyotę mam dobre doświadczenia jeżdziłem corollą 3 drzwiową z 99r oraz dwoma yarisami 03r(benzyna) oraz 05r(diesel) i mój brat miał corollę z 04r i nie było problemów... Muszę przyznać, ze corolla kombi wdług mnie nie jest zbyt atrakcyjna z wyglądu, dlatego kupiłem lancera, ale po tych niemiłych doświadczeniach niestety nie powtórzyłbym tego zakupu.

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Wysłany: 13-05-2008, 13:26   

Rastajan napisał/a:
"wszystkie auta z przednim napędem, a w szczególności japońskie mają tendencję do jazdy w prawo", a stuki są spowodowane "koniecznymi luzami technicznymi"
Co za bzdury! Trzeba być idiotą żeby tak twierdzić. Dawno nie słyszałem tak bezsensownych bzdur...

michalp 
Mitsumaniak
Moderator CZx

Auto: Colt CZ5 1.3, Focus II TDCi
Wysłany: 13-05-2008, 13:32   

Rastajan napisał/a:
wszystkie auta z przednim napędem, a w szczególności japońskie mają tendencję do jazdy w prawo

Ja tez się z tym nie zgadzam.
W focusie miewam czasem problemy ze ściąganiem w prawo, ale zazwyczaj pomaga wyważenie kół lub ustawienie geometrii. Nawet jutro będe ostawiał fokę do ASO na tę przypadłość, ale wpadłem w dziurę przy dość szybkiej jeździe i pewnie to jest powodem (końcówka drążka albo felga?).

Colt, choć japoński, mi nigdy nie ściągał. Lancer 2.0, którego miałem przyjemność prowadzić, też jechał prosto. Clio, Vectra, 405, 406-tka - też. Chyba miałem jakieś szczęście niesamowite...

Wygląda na to, że powinieneś zmienić warsztat.

wichura1 
moderator mitsumaniak
download manager ;)

Auto: Grandis NA4W 2.4MIVEC LPG
Wysłany: 13-05-2008, 15:34   

Jeżeli ściąga, albo źle ustawiona zbieżność, albo uszkodzona (wadliwa) opona. A gość faktycznie idiota, zmień serwis bo ten to jacyś naciągacze. Nadmienię, że pomimo iż mój Lancer ma 15 lat, nie ściąga go w żadną ze stron. :D

Colto
[Usunięty]

Wysłany: 13-05-2008, 20:03   

Rastajan, jeżeli masz ochotę i czas to jest autoryzowany serwis firma Auto - Complex w Nowym Sączu. Teraz chyba salon Mitsubishi będą otwierać. Dane kontaktowe do tej firmy możesz znaleźć na stronie www.mitsubishi.pl. Ja mam Lancerka kombi z 2007 roku i ściąga raz w prawo, raz w lewo - zależy w którą stronę pochylona jest droga lub z której strony wieje wiatr :mrgreen:

tomsmy 
Nowy Forumowicz

Auto: Lancer Kombi 1.6 invite+ 2007
Wysłany: 13-05-2008, 22:33   

Co do opinii o lancerku - nie zgadzam się. Mam swojego już 6 miesięcy kupiony w salonie i nigdy jeszcze nie zdarzyło się żeby ściągał w którąś stronę o pukaniu w zawieszeniu nie wspomne. Idź za radą kolegów - zmień serwis bo napewno TEN TYP TAK NIE MA!!

Wojti
[Usunięty]

Wysłany: 16-05-2008, 13:22   

Witam ! Jestem tu nowy i od razu odpiszę. Ja swoim Lancerkiem jeżdże od 4 lat od nowości. 120 tys. km. bez większych problemów. Nie ściąga a stuki w zawieszeniu mam z tyłu bo poprostu mam właśnie cos do wymiany - myslę, że to nie amortyzator. 4 lata ma prawo. Wcześniej miałem już siedem samochodów - nie licząc malucha, różnych marek. Lancer jest najlepszy pod wzdlędem wykonania i nie tylko. Tak się mojemu bratu spodobał, że sam sobie takiego Lacerka Kombi sprowadził z Niemiec.

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Wysłany: 17-05-2008, 10:31   

Wojti napisał/a:
stuki w zawieszeniu mam z tyłu bo poprostu mam właśnie cos do wymiany - myslę, że to nie amortyzator.
Te stuki to wadliwe tuleje tylnych wahaczy.
Wojti napisał/a:
4 lata ma prawo
Jest wada modelu, więc ma prawo stukać. W starszych autach nie do pomyślenia.

Wojti
[Usunięty]

Wysłany: 18-05-2008, 17:17   

Hugo napisał/a:
Te stuki to wadliwe tuleje tylnych wahaczy.

Jesteś pewen, że wachaczy. Na gwarancji miałem wymieniane tuleje bo piszczały po zimie jak się sól dostała. Było to ze 2 lata temu. Byłem w sobote u mechaniora i powiedział, że mam do wymiany gumy stabiliztora.

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Wysłany: 19-05-2008, 09:04   

Wojti napisał/a:
Na gwarancji miałem wymieniane tuleje bo piszczały po zimie jak się sól dostała
To właśnie miałem na myśli.

Odpowiedz do tematu