Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[ALL] Potrzebna lampa przeciwmgielna tył
Autor Wiadomość
nikhil
[Usunięty]

Wysłany: 25-01-2008, 12:29   [ALL] Potrzebna lampa przeciwmgielna tył

Miałem stłuczkę auto teraz w naprawie. Potrzebuje pilnie tę lampę w tylnim zderzaku szukałem w necie dzwoniłem do sklepów w mojej okolicy(Poznań) i nic, macie może namiary na jakis dobry sklep gdzie moge tę lampkę kupić. Pomocy

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 25-01-2008, 15:00   

Pytałeś w Komornikach w Made in Japan?

gregorbu
[Usunięty]

Wysłany: 25-01-2008, 15:34   

Jeśli stłuczone jest samo szkiełko, możesz je zamówić np u japaneze (kontakt wielokrotnie podawany na forum - wpisz w szukajce frazę "japaneze, kontakt" i znajdziesz. U niego dostaniesz też całą nowa lampę. Oczywiście jest też ASO, ale ceny wysokie. Sugerowałbym szukać w rozbitkach.

DiPi
[Usunięty]

Wysłany: 25-01-2008, 18:36   

allegro i tylko allegro :twisted: :twisted: :twisted:

nikhil
[Usunięty]

Wysłany: 27-01-2008, 22:56   

Dzięki za namiary mam nadzieje że dostanę w końcu taki drobiazg. Pozdrawiam

koval 
Nowy Forumowicz

Auto: CJ4A 1.6 76kW '01
Wysłany: 26-02-2008, 23:43   

nikhil napisał/a:
taki drobiazg

hehe, taki drobiazg w warszawskim aso kosztuje około 350pln

BH20
[Usunięty]

Wysłany: 26-02-2008, 23:59   

koval napisał/a:
nikhil napisał/a:
taki drobiazg

hehe, taki drobiazg w warszawskim aso kosztuje około 350pln

To nic w porównaniu do lampy przeciwmigielnej przedniej wersja po liftingu (okrągła) 600zł 1 sztuka w Mitsubishi Motors Katowice (osobiscie kupiłem na allegro 2 za 200)

kmuzyczka
[Usunięty]

Wysłany: 14-03-2008, 12:55   

Ja mam ten sam problem z tą lampą i już ponad rok jeżdzę bez niej... w sklepie dowiedziałem się że ta lampa jest dokładana na EUROPĘ. Wycinają dzuirę i ją zakładają. zastanawiam się nad założeniem polskiej lampy od maluch która kosztuje około 10 zł tylko pewnie troszeczkę trzeba będzie ją dopasować...

koval 
Nowy Forumowicz

Auto: CJ4A 1.6 76kW '01
Wysłany: 14-03-2008, 23:02   

kmuzyczka napisał/a:
Ja mam ten sam problem z tą lampą i już ponad rok jeżdzę bez niej... w sklepie dowiedziałem się że ta lampa jest dokładana na EUROPĘ. Wycinają dzuirę i ją zakładają. zastanawiam się nad założeniem polskiej lampy od maluch która kosztuje około 10 zł tylko pewnie troszeczkę trzeba będzie ją dopasować...

lampę przeciwmgielną tył kupiłem za 100pln w firmie "maag" przy ul. kaczeńca 98 w warszawie tel. 613-10-57 , 812-46-17

pajakleon
[Usunięty]

Wysłany: 19-03-2008, 15:18   

Moj colt byl kiedys walony z tylu i teraz zamiast tylniej przeciwmgielnej mam zaslepke i nie mam swiatel oswietlajacych tablice rejestracyjna.

Czy tylnia przeciwmgielna i swiatla oswietlajace tylnia tablice rejestracyjna sa obowiazkowe na przegladzie rejestracyjnym?

londolut 
jradmin Colt

Auto: FK2
Wysłany: 19-03-2008, 15:37   

pajakleon napisał/a:
Czy tylnia przeciwmgielna i swiatla oswietlajace tylnia tablice rejestracyjna sa obowiazkowe na przegladzie rejestracyjnym?
Tak, z tym że na nieświecącą rejestrację facet przymruży oko bo od tego się nie umiera, np mój przypadek oczywiście naprawiony po 10 min od zakończenia BT, ale za to nieświecąca przeciwmgielna to powód do zatrzymania dowodu. Miałem dokładnie identyczny przypadek tylko że był to Peugeot 206. Po klapsie w tyłek rozbiła się przeciwmgielna i kumpel wstawił zaślepkę bo w tym samym dniu miał przegląd. Zatrzymali mu dowód :)

Miroslaw1305 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Colt CJO 1,3 1997
Wysłany: 19-03-2008, 17:34   

oświetlenie tablicy rejestracyjnej jest obowiązkowe .Przy przeglądzie technicznym wszystkie lampy ,które są zamontowane muszą byc sprawne .Jeśli nie jest powód do zatrzymania dowodu rejestracyjnego .Nie liczmy na to że diagnosta przymknie oko .On też ryzykuje utratę pracy lub uprawnień na przeglądy techniczne .

londolut 
jradmin Colt

Wysłany: 19-03-2008, 17:47   

Miroslaw1305 napisał/a:
oświetlenie tablicy rejestracyjnej jest obowiązkowe
Tak, racja.
Miroslaw1305 napisał/a:
.Przy przeglądzie technicznym wszystkie lampy ,które są zamontowane muszą byc sprawne
Dobrze mówisz ale nie oszukujmy się, że koleś nie będzie zatrzymywał dowodu z powodu lampek na rejestracji. Co innego przeciwmgłowe bo jeśli będzie mgła no to ktoś wjedzie do tyłu i będzie lipa.

Miroslaw1305 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Colt CJO 1,3 1997
Wysłany: 19-03-2008, 20:37   

Londolut - oświetlona rejestracja dla policji to TWÓJ PODPIS na drodze .Policja za brak oświetlenia daje mandaty ,chyba że przy nich zmienisz żarówkę na dobrą .Jeśli oświetlenie nie będzie sprawne ,a wpis w dowodzie mówi że samochód przeszedł pozytywnie badania techniczne -przegląd to diagnosta ma ....... :mrgreen: Boją się o ......U Nas przy braku oświetlenia nie podbijają przeglądu .

londolut 
jradmin Colt

Wysłany: 19-03-2008, 20:39   

A widzisz, mnie podbili ale Pan Adam powiedział "tu za rogiem jest motoryzacyjny, jedź i kup dwie żarówki" :)

Odpowiedz do tematu