|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
problem z drugim biegiem |
Autor |
Wiadomość |
henio [Usunięty]
|
Wysłany: 24-03-2008, 00:00 problem z drugim biegiem
|
|
|
Witam.Mam problem z wrzuceniem i wyrzuceniem drugiego biegu gdy silnik jest zimny potem wszystko ok. |
|
|
|
 |
Rafal_Szczecin
Mitsumaniak

Auto: Volvo Amazon, Skoda Superb
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 89 razy Dołączył: 15 Kwi 2005 Posty: 9211 Skąd: s kątowni
|
Wysłany: 24-03-2008, 00:16
|
|
|
wymien olej w skrzynii biegow, powinno troche pomoze.
ale to tez jest troche inaczej, wiadomo, ze biegi beda ciezko chodzic jezeli auto stalo no cala noc, z rana przychodzisz, i olej w skrzynii jest bardziej gesty . |
|
|
|
 |
henio [Usunięty]
|
Wysłany: 24-03-2008, 12:35
|
|
|
Też o tym myślałem ,ale pisząc zimny miałem na myśli po wystygnięciu silnika.Bieg 2 trzeba prawie młotkiem wkładać i z powrotem to samo?Ratunku!! |
|
|
|
 |
JCH
Mitsumaniak Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Pomógł: 101 razy Dołączył: 23 Maj 2005 Posty: 8078 Skąd: Bytom
|
Wysłany: 24-03-2008, 13:11
|
|
|
henio w profilu napisał/a: | spece star 2001 1,6 | czyli mogą to być tulejki. Zajrzyj do działu Carismy i szukaj wszystkiego o tulejkach w skrzyni biegów. |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650
 |
|
|
|
 |
henio [Usunięty]
|
Wysłany: 24-03-2008, 13:35
|
|
|
już szukałem ,ale tam nic nie mówią o 2-ce ,o innych owszem. Jestem w kropce!!? |
|
|
|
 |
Szpak [Usunięty]
|
Wysłany: 25-03-2008, 07:57
|
|
|
Witam
Miałem to samo z jedynką. Myślałem, że standardem w skrzyni MSS jest jedynka i wsteczny, czyli problemy z tymi biegami występują równocześnie. U mnie był problem tylko z jedynką, wsteczny chodził miodzio. Dodam, że problem występował właśnie na zimnym silniku, po rozgrzaniu było lepiej chociaż czułem, że nie do końca tak jak powinno. Byłem w serwisie, gdzie wymienili przednie tuleje i ... zero problemów. Przychylam się do opcji tuleje. Koszt w sumie niewielki, a problem może zniknąć.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
cns80
Mitsumaniak Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
Pomógł: 70 razy Dołączył: 03 Gru 2005 Posty: 7348 Skąd: Warszawa-Wawer
|
Wysłany: 25-03-2008, 08:52
|
|
|
Tulejki, tulejki, tulejki ... Takie problemy to najczęściej zużyte tulejki w wielu samochodach (nie tylko w misiach).
Chyba musisz wymienić. |
|
 |
henio [Usunięty]
|
Wysłany: 25-03-2008, 20:24
|
|
|
zamówiłem tulejki w volvo koszt 120 zł.czekam na odbiór,wymienię i zobaczę .Narazie wielkie dzięki wszystkim, po wymianie się odezwę czy pomogło. |
|
|
|
 |
madcod [Usunięty]
|
Wysłany: 01-04-2008, 00:34
|
|
|
Tulejki to niestety uporczywa choroba miśków. Ja zaliczyłem już dwie wymiany, ale koszt jest znosny wiec mozna się przyzwyczaić. Srednio jedna zmiana starcza na 45tys. |
|
|
|
 |
aandre6 [Usunięty]
|
Wysłany: 19-05-2008, 08:38 Problem z biegami
|
|
|
Witam wszystkich. Mam pytanie, czy są różnice w tulejkach wybieraka zmiany biegów do Space Stara mój ma pojemność 1300. Czasem myli jedynkę ze wstecznym. |
|
|
|
 |
|
|