|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Tuning wizualny |
Autor |
Wiadomość |
Havoc
Mitsumaniak

Auto: Carisma II 1.6
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 19-05-2008, 21:38 Tuning wizualny
|
|
|
Witam.
Kończę już proces reinkarnacji mojego mitsu (90r. 1.5. 12V). Niedługo zacznę zabawę ze stroną wizualną.
Mam w związku z tym procederem kilka pytań.
Po pierwsze tylni zderzak. Jeśli to w ogóle zderzak, chodzi mi o część ze światłem stopu przeciwmgielnym. U mnie cała ta blacha pod zderzakiem (zderzakiem, jako czarny pas który obrywa w razie czego) jest we rdzy.
Dosłownie wygląda jakby moczyła się w kałuży przez rok. Więc teraz pytanie. Trzeba kupić cały zderzak czy da radę to odkręcić i zabrać ze szrotu coś w lepszym stanie?
Druga sprawa jak przedstawia się w kosztach naprawa progów? Warto kłaść listwy czy najlepiej łatać i zabezpieczać przed korozją? W progu pod drzwiami kierowcy miałem dziurę, po uderzeniu kluczem są już 3. To chyba nie najlepiej co? ;]
Doradźcie mi coś bo nie wiem od której strony się za to wszystko zabrać i co pokoleji robić.
Jeszcze jedna sprawa to szyberdach. Mam zamontowany jakiś kiepski i niefabryczny. Tj, bez okna (dziury w dachu). Mogę go jedynie uchylić do góry. Ponadto zero zgrania z tapicerką oraz brak zasuwy z podsufitką, ja muszę zadowalać się roletkami, a słońce czasem bije po oczach, więc chciałbym coś z tym zrobić. Tylko czy jest w ogóle możliwość wymiany szybera? I ile to może kosztować? |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21947 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 21-05-2008, 18:17
|
|
|
Havoc napisał/a: | Trzeba kupić cały zderzak czy da radę to odkręcić i zabrać ze szrotu coś w lepszym stanie? | Da radę odkręcić i wymienić. |
|
|
|
 |
|
|