Przesunięty przez: Bzyk_R1 01-12-2017, 20:05 |
Parktronik - jak to działa w outku I |
Autor |
Wiadomość |
kordiank2
Mitsumaniak MojTytułJestZaDługi
Auto: eclipse 4G
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 9 razy Dołączył: 11 Maj 2005 Posty: 704 Skąd: Boćki - podlaskie
|
Wysłany: 04-04-2008, 18:19 Parktronik - jak to działa w outku I
|
|
|
Wymieniam włśnie zderzak z amerykana na europejczyka i dostałem taki z czterema czujkami parktronik. Co powinienem dokupić, żeby to działało?? |
_________________ taka prawda i lepiej naucz się w zgodzie z nią żyć - zapamiętaj: jest jak jest, nie jak powinno być
DZIEŁA na SZTUKI |
|
|
|
 |
medan [Usunięty]
|
Wysłany: 06-04-2008, 00:22
|
|
|
myslę, że na allegro masz co trzeba. |
|
|
|
 |
kordiank2
|
Wysłany: 08-04-2008, 14:50
|
|
|
tak, ale ja chciałem original centralkę i bipczyk... czy w ogóle było coś takiego na wyposażeniu outlandera 1? |
_________________ taka prawda i lepiej naucz się w zgodzie z nią żyć - zapamiętaj: jest jak jest, nie jak powinno być
DZIEŁA na SZTUKI |
|
|
|
 |
pimelodus [Usunięty]
|
Wysłany: 09-04-2008, 01:09 bibczyk
|
|
|
znam jednego z 2005 szarego z czujnikami.gosciu twierdzi ze sa oryginalne ale czy nie myli
zalozone w serwisie.mam podejrzenia ze serwisy zakladaly czujniki o war.rynkowej 600 z montazem a jelonkom wciskali jako wyp.dodatkowe.w cenie ..........kosmicznej ......gratis'
w/w jelonek wyswietlacz mial przytwierdzony na tasme dwustr.no moze japonska.ale czy to
standart w fabryce diamentow?Outek jes prosty w środku,ale na tasme? |
|
|
|
 |
kordiank2
|
Wysłany: 11-04-2008, 20:57
|
|
|
po dokładnych oględzinach "parktronika" w zakupionym zderzaku i po usunięciu zeschłej angielskiej flegmy z wewnętrznej jego części, stwierdzam, ze w zakupionej przeze mnie części zamiennej nie było firmowych czujników tylko wstawiane. uważam jednak, że to urządzenie jest w tym pojeździe w jeździe miejskiej niezwykle pożyteczne, więc zakupiłem zestaw ze wskaźnikiem diodowym (jest czytelniejszy niż lcd w słoneczne dni, a takie w bieżącym roku planuję). gadżet jest niedrogi i prosty w montażu ma dwa lata gwarancji i wykonany jest z niezłej jakości materiałów - dam znać jak się to sprawuje wspomagane dodatkowo kamerą cofania na wyświetlaczu z odtwarzacza. |
DZIEŁA na SZTUKI |
|
|
|
 |
pimelodus [Usunięty]
|
Wysłany: 13-04-2008, 22:05 parktronic
|
|
|
ktorys z koloegow na forum polecil wyjecie tylnego srodkowego zaglowka POLECAM pomaga
pomagaja cwiczenia cofania na boczne lusterka,sa zdecydowanie lepsze niz srodkowe cz lukanie przez wykrecanie do tylu.opisz kamerke pozdrawiam. |
|
|
|
 |
Hiszpan
Mitsumaniak

Auto: Outlander II Int+ Honda ST1100
Pomógł: 19 razy Dołączył: 12 Wrz 2007 Posty: 1564 Skąd: Rzeszów
|
Wysłany: 13-04-2008, 23:32
|
|
|
Jestem za - od lat używam głównie lusterek zewnętrznych (tu plus dla Outka za ich wielkość)
Tylne przydaje się na trasie, ale na parkingu głównie zewnętrzne |
_________________ Pewien motocyklista z Tarnowa do policjanta: Paaanie! Diabeł mnie opętał...
Staram się pisać poprawnie po polsku
Nigdy nie dyskutuj z idiotą, bo najpierw zniży Cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem.
 |
|
|
|
 |
jawaldek
Mitsumaniak
Auto: Pajero 2.5 TDI manual 93
Zaproszone osoby: 3
Pomógł: 75 razy Dołączył: 25 Mar 2008 Posty: 2238 Skąd: Polska
|
Wysłany: 14-04-2008, 15:04
|
|
|
kordiank2 napisał/a: | po dokładnych oględzinach "parktronika" w zakupionym zderzaku i po usunięciu zeschłej angielskiej flegmy z wewnętrznej jego części, stwierdzam, ze w zakupionej przeze mnie części zamiennej nie było firmowych czujników tylko wstawiane. uważam jednak, że to urządzenie jest w tym pojeździe w jeździe miejskiej niezwykle pożyteczne, więc zakupiłem zestaw ze wskaźnikiem diodowym (jest czytelniejszy niż lcd w słoneczne dni, a takie w bieżącym roku planuję). gadżet jest niedrogi i prosty w montażu ma dwa lata gwarancji i wykonany jest z niezłej jakości materiałów - dam znać jak się to sprawuje wspomagane dodatkowo kamerą cofania na wyświetlaczu z odtwarzacza. |
Cześć.Osobiście polecam kamerkę.Czujnik jak natrafi na grubszą trawę to odczytuje jak przeszkoda nie do przebycia.Kamerkę testowałem na oznaczniku który sam wymyśliłem(wielkie mi dzieło karton z różnej wielkości znaczkami) i wiem teraz co widząc na monitorze jak jeszcze daleko jest do przeszkody.Kamerka ma jeden mankament nic nie widać jak świeci w nią słońce.No ale nic nie jest doskonałe.Lusterka boczne też oszukują.Pozdrówka i obyś przy cofaniu zanim zobaczysz nie usłyszał |
|
|
|
 |
Leszek_Kamil [Usunięty]
|
Wysłany: 14-04-2008, 16:59
|
|
|
Hiszpan - nie lusterka a pustaki dużo lepiej się cofa z pustakami |
|
|
|
 |
pimelodus [Usunięty]
|
Wysłany: 15-04-2008, 21:55 parktronic
|
|
|
mój parktronic to tymczasowo hak ,był no to go zaadoptowalem pytacie jak?poprostu
tak go nazwałem do czasu jak nie znajdę sprawdzonego na forum dobrego rozwiązania.
stosowałem do ćwiczeń kartonów po bananach.parkuje na boczne tyłem 20-30cm.
ale jak cofałem wczoraj nową hondą Civic bez to dopiero przygoda,tam
to chyba taki gps wsreczny tylko.Jak kobiałki sobie z tym radzą?może One nie cofają? |
|
|
|
 |
Leszek_Kamil [Usunięty]
|
Wysłany: 15-04-2008, 22:52
|
|
|
zamieść fotki twojego haku bo jestem zaintesowany zamontowaniem haka i napisz ile dałeś i gdzie zakładałeś |
|
|
|
 |
kordiank2
|
Wysłany: 04-05-2008, 21:51
|
|
|
Więc daję znać - zestaw parktronik "wykonaj to własnoręcznie" sprawuje się rewelacyjnie...
cena: 80zł - czujki z centralką i 100zł za kamerkę kolorową z podczerwienią., radość z poświęconego na montaż czasu - bezcenna. |
DZIEŁA na SZTUKI |
|
|
|
 |
|