Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[Galant ea6a] Ktore z tych glosnikow?
Autor Wiadomość
Devo
[Usunięty]

Wysłany: 16-06-2008, 23:11   [Galant ea6a] Ktore z tych glosnikow?

Witam.
Wiem, ze temat przewija sie regularnie. Przejrzalem co znalazlem. A teraz konkretne pytanie. Ktore z tych glosnikow wybrac. Biore pod uwage:

- μ-Dimension EL-6 Comp
- Power Bass es-6c
- Helix dark blue

Mozecie polecac rowniez inne. Ja niespecjalnie interesuje sie CA, za to muzyka owszem.
Nie potrzebuje zawodowego sprzetu w aucie, ale chce sie cieszyc przyzwoitej jakosci muzyka i wyraznie ja slyszec hehe. Uzywki wchodza w gre, chociaz akurat glosniki wolalbym nowe.

Muzyka ktora bedzie katowana to: metal, rock, trance, dance, soundtracki, elektorniczna, pop. W takiej kolejnosci. ;)
Interesuje mnie dynamiczne, czytelne (dobre odgrywanie szczegolow) brzmienie. Takich glosnikow szukam.
Zdaje sobie sprawe, ze z glosnikow z 16 cm srednicy prawdziwych basow nie wykrzesam wiec mozecie przy okazji polecic jakis subwoofer bo ja w tym temacie sie jeszcze nie rozgladalem.

W planie zakup wzmacniacza i jakies porzadne radyjko. W tej chwili mam jakis VDO cd521 4x40W. No i rozbiorka miska i wytlumianie oczywiscie rowniez.
ALe chce zaczac od glosnikow wiec czekam na sugestie.
Pozdrawiam

M4mooT
[Usunięty]

Wysłany: 16-06-2008, 23:18   

wszystko zalezy od funduszy, poza tym najpierw wzmak potem sub a jeszcze wczesniej to wygluszenie przodu jak pisales :) helixy dobre pod same radio jak bedzie wzmak mozna cos innego brac.

Devo
[Usunięty]

Wysłany: 16-06-2008, 23:22   

Z tych ktore podalem na kazde mnie stac. Na przod glosniki chcialem przeznaczyc jakies 400 zl, jak bedzie cos naprawde duzo lepszego to moge zwiekszyc budzet do 500. ;)
Ale ja chce wlasnie w takiej kolejnosci bo akurat nie ma to tu duzego znaczenia. :) Wiec najpierw glosniki an przod.

M4mooT
[Usunięty]

Wysłany: 17-06-2008, 15:15   

glosniki to PowerBass sa spoko w tej cenie Hertze mozesz posluchac ale jak dla mnie to ESK czy DSK to raczej gowniana sprawa, Helix jak pod samo radio. omijalbym boschmany, alphardy, lanzary itp.

ogolnei najlepiej pojezd i posluchaj to porownasz i wybierzsz co ci sie spodoba.

Devo
[Usunięty]

Wysłany: 17-06-2008, 19:41   

Dzieki, ale zeby odluchac to musialbym kazdy zestaw sluchac na identycznym wzmacniaczu, radiu, w identycznych warunkach, bez korekcji etc etc i do tego musieliby miec je wszystkie na miejscu a to nie taka prosta sprawa. No i potrzeba na to troche czasu i jezdzenia a w przypadku takiego budzetowego sprzetu wystarczy chyba jesli bede polegac na wiedzy tych co juz w tym siedza i sie tym interesuja. ;)
Oczywiscie trzymam sie z daleka od alphardopodnych glosnikow. Na akustyce i naglosnieniu troche sie znam ale akurat w temacie CA jestem wogle niezoerienowany. :)
Takze nadal czekam na odpowiedz, ktore konkretne modele z wymienionych badz cos innego?

KamykGdynia
[Usunięty]

Wysłany: 18-06-2008, 15:27   

El comp polecam, montowalem wiec i sluchalem. Polecam rowniez te PB - graja bardzo kulturalnie. Do obu zestawów koniecznie wzmacniacz.
Pozdrawiam
Kamyk

Kalach
[Usunięty]

Wysłany: 19-06-2008, 22:49   

Słyszałem od wielu ludzi, że Helixy grają na prawdę dobrze pod radyjkiem

turbolax 
Mitsumaniak

Auto: Pajero Sport
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 02-07-2008, 09:38   

pod samym radyjkiem tak ale jeżeli chcesz coś mocniejszego to ja bym sie zdecydował na pb pod wzmacniacz

Odpowiedz do tematu