|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Galant ea6a] Ktore z tych glosnikow? |
Autor |
Wiadomość |
Devo [Usunięty]
|
Wysłany: 16-06-2008, 23:11 [Galant ea6a] Ktore z tych glosnikow?
|
|
|
Witam.
Wiem, ze temat przewija sie regularnie. Przejrzalem co znalazlem. A teraz konkretne pytanie. Ktore z tych glosnikow wybrac. Biore pod uwage:
- μ-Dimension EL-6 Comp
- Power Bass es-6c
- Helix dark blue
Mozecie polecac rowniez inne. Ja niespecjalnie interesuje sie CA, za to muzyka owszem.
Nie potrzebuje zawodowego sprzetu w aucie, ale chce sie cieszyc przyzwoitej jakosci muzyka i wyraznie ja slyszec hehe. Uzywki wchodza w gre, chociaz akurat glosniki wolalbym nowe.
Muzyka ktora bedzie katowana to: metal, rock, trance, dance, soundtracki, elektorniczna, pop. W takiej kolejnosci.
Interesuje mnie dynamiczne, czytelne (dobre odgrywanie szczegolow) brzmienie. Takich glosnikow szukam.
Zdaje sobie sprawe, ze z glosnikow z 16 cm srednicy prawdziwych basow nie wykrzesam wiec mozecie przy okazji polecic jakis subwoofer bo ja w tym temacie sie jeszcze nie rozgladalem.
W planie zakup wzmacniacza i jakies porzadne radyjko. W tej chwili mam jakis VDO cd521 4x40W. No i rozbiorka miska i wytlumianie oczywiscie rowniez.
ALe chce zaczac od glosnikow wiec czekam na sugestie.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
M4mooT [Usunięty]
|
Wysłany: 16-06-2008, 23:18
|
|
|
wszystko zalezy od funduszy, poza tym najpierw wzmak potem sub a jeszcze wczesniej to wygluszenie przodu jak pisales helixy dobre pod same radio jak bedzie wzmak mozna cos innego brac. |
|
|
|
 |
Devo [Usunięty]
|
Wysłany: 16-06-2008, 23:22
|
|
|
Z tych ktore podalem na kazde mnie stac. Na przod glosniki chcialem przeznaczyc jakies 400 zl, jak bedzie cos naprawde duzo lepszego to moge zwiekszyc budzet do 500.
Ale ja chce wlasnie w takiej kolejnosci bo akurat nie ma to tu duzego znaczenia. Wiec najpierw glosniki an przod. |
|
|
|
 |
M4mooT [Usunięty]
|
Wysłany: 17-06-2008, 15:15
|
|
|
glosniki to PowerBass sa spoko w tej cenie Hertze mozesz posluchac ale jak dla mnie to ESK czy DSK to raczej gowniana sprawa, Helix jak pod samo radio. omijalbym boschmany, alphardy, lanzary itp.
ogolnei najlepiej pojezd i posluchaj to porownasz i wybierzsz co ci sie spodoba. |
|
|
|
 |
Devo [Usunięty]
|
Wysłany: 17-06-2008, 19:41
|
|
|
Dzieki, ale zeby odluchac to musialbym kazdy zestaw sluchac na identycznym wzmacniaczu, radiu, w identycznych warunkach, bez korekcji etc etc i do tego musieliby miec je wszystkie na miejscu a to nie taka prosta sprawa. No i potrzeba na to troche czasu i jezdzenia a w przypadku takiego budzetowego sprzetu wystarczy chyba jesli bede polegac na wiedzy tych co juz w tym siedza i sie tym interesuja.
Oczywiscie trzymam sie z daleka od alphardopodnych glosnikow. Na akustyce i naglosnieniu troche sie znam ale akurat w temacie CA jestem wogle niezoerienowany.
Takze nadal czekam na odpowiedz, ktore konkretne modele z wymienionych badz cos innego? |
|
|
|
 |
KamykGdynia [Usunięty]
|
Wysłany: 18-06-2008, 15:27
|
|
|
El comp polecam, montowalem wiec i sluchalem. Polecam rowniez te PB - graja bardzo kulturalnie. Do obu zestawów koniecznie wzmacniacz.
Pozdrawiam
Kamyk |
|
|
|
 |
Kalach [Usunięty]
|
Wysłany: 19-06-2008, 22:49
|
|
|
Słyszałem od wielu ludzi, że Helixy grają na prawdę dobrze pod radyjkiem |
|
|
|
 |
turbolax
Mitsumaniak

Auto: Pajero Sport
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 02-07-2008, 09:38
|
|
|
pod samym radyjkiem tak ale jeżeli chcesz coś mocniejszego to ja bym sie zdecydował na pb pod wzmacniacz |
|
|
|
 |
|
|