|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Swap silnika i prawo |
Autor |
Wiadomość |
ufi [Usunięty]
|
Wysłany: 28-05-2008, 00:36 Swap silnika i prawo
|
|
|
Witam, mam małe pytanko. Interesuje mnie czy jeżeli zrobię swap silnika to muszę to zgłaszać do urzędu albo do ubezpieczyciela? Przecież silnik jest teraz częścią samochodu.
Czy jeżeli zrobię Swap silnika z 1.8 do 2.5 i spowoduję stłuczkę i ubezpieczyciel się o tym dowie to będzie mógł odmówić wypłaty odszkodowania 2giej stronie? Jeżeli ktoś interesował się tym to niech napisze.
ps. Mam Vectre B 1.8 16V z pełną opcją, zarejestrowana, jeżdzona 2 lata przezemnie. Znajomy za miesiąc wraca z UK Vauxhallem Vectra B 2.5 V6, bo bardziej mu się to opłaca niż samolot, samochód ma iść na częsci (4tyś za całość). Rozważam opcję swapu silnika, zawieszenia, skrzyni, elektryki, hamulców itp itd. do mojej VB, jeżeli nie będe musiał dopłacać do OC to chyba się skuszę |
|
|
|
 |
karolgt
moderator

Auto: Lexus GS430 V8
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 28-05-2008, 01:18
|
|
|
O swapie silnika musisz poinformować do 2 tyg, fakt ze jest czescia samochodu,ale od pojemnosci zalezy ile placisz ubezpieczenia wiec dlatego trzeba to zglaszac |
|
|
|
 |
|
|