|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Zamknięty przez: Hubeeert 06-11-2008, 19:59 |
Czy to dobry interes? |
Autor |
Wiadomość |
leszek_g [Usunięty]
|
Wysłany: 30-10-2008, 10:54 Czy to dobry interes?
|
|
|
Mam mały problem
Jest pewien gość który ma Eclipse na automacie z 1998r z zerwanym paskiem rozrządu, uszkodzone tłoki i zawory. Buda w dobrym stanie, klima, tempomat, ABS, szyby korbka, wersja USA. Auto stoi grubo ponad rok nienaprawiane. Chce on go sprzedać za 12k. Po prostu chce się go pozbyć jak mówi. Czy warto ponieść ryzyko, że coś jeszcze padło? Kusi mnie różnica w cenie, ale boję się wtopić ciężko zarobione pieniądze. Myślę, że urwał bym jeszcze z ceny.
Jak radzicie-zaryzykować? Czy zrobie remont w cenie mniejszej niż takie auto w nienagannym stanie? Byłaby to inwestycja na handel, wystarcza mi mój czarnuch na codzień.
LG |
|
|
|
 |
4g63colt [Usunięty]
|
Wysłany: 30-10-2008, 20:19
|
|
|
Pierwsza sprawa to nie wiesz czy w ogóle jest coś pogięte,jeśli już to mało prawdopodobne żeby tłoki pogięło,powiedzmy że masz do wymiany 4 do ośmiu zaworów,myślę że się opłaca. |
|
|
|
 |
GOLDI [Usunięty]
|
Wysłany: 30-10-2008, 20:48
|
|
|
4g63colt napisał/a: | Pierwsza sprawa to nie wiesz czy w ogóle jest coś pogięte,jeśli już to mało prawdopodobne żeby tłoki pogięło,powiedzmy że masz do wymiany 4 do ośmiu zaworów,myślę że się opłaca. | no no witam znawce... szczerze? RSy z rozwalonym silnikiem? nie oplaca sie kupowac!! raz ze to najubozsza wersja... zero elektryki... bebny z tylu, tylko klima z fajnieszych opcji... dwa automat to mul... trzy to nie 4g63 tylko 420a... znalesc czesci w pl dot ego to dramat... jesli zawory spotkaly sie z tlokami nie znaczy ze beda do wymiany tylko zawory... zapene prowadnice zaworowe tez ch*j strzelil.. do tego po spotkaniu z tlokami mogl sobie peknac... wiec mamy do remontu gore i dol... remont 4g63 kompleksowy dolu i gory z tlokami to jakies 4500... remont 420a jest o 50% wiekszy |
|
|
|
 |
leszek_g [Usunięty]
|
Wysłany: 31-10-2008, 13:05
|
|
|
Dzięks za odpowiedzi.
Jakoś nie boję się o części bo do swojego czarnucha z silniczkiem 420a sprowadziłem pasek rozrządu z rolkami, pompą wody itd z ułesa taniej niż w kraju. Chodzi mi o to, że nawet jak bym urwał 1000-1500 z ceny to czy to by sie opłaciło i czy auto by się sprzedało.
Fura jest ładna-czerwona, nie bita (mierzyłem lakier) alusy seryjne, czysta w środku, trochę zgnite uszczelki szyb, stoi na podwórku i porosła trochę mchem Niecałe 200k myślę że prawdziwego przebiegu. Rozważałem nawet kupno i sprzedaż na części ale szkoda mi po prostu tego samochodu. Przecież on ma duszę. Gupi pasek i taki sprzęt stoi.
Krótka piłka: Gdyby ktoś z was mógł kupić Eclipse 98, automat, korbka ale klima za 17t to by ją wziął? Najprostszy miernik sensu zakupu.
Proszę o opinię. Może znajdzie się tu kupiec?
Pozdro
LG |
|
|
|
 |
viader
Mitsumaniak

Auto: Alfa Romeo 166 FL 2,4 JTDM
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 16 razy Dołączył: 19 Cze 2007 Posty: 770 Skąd: warszawa
|
Wysłany: 31-10-2008, 14:05
|
|
|
leszek_g napisał/a: | Gdyby ktoś z was mógł kupić Eclipse 98, automat, korbka ale klima za 17t to by ją wziął? |
Napewno nie, za te pieniądze można spokojnie znaleźć w elektryce i z manualem. Sam automat znacznie utrudni sprzedaż. |
|
|
|
 |
leszek_g [Usunięty]
|
Wysłany: 31-10-2008, 17:56
|
|
|
A jaka cena byłaby realna? Ile musiałby mnie kosztować by opłaciło się go kupić i potem sprzedać?
LG |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 31-10-2008, 19:45
|
|
|
GOLDI napisał/a: | ch*j strzelil | To jest ostatnie ostrzeżenie. |
Just think...
. |
|
|
|
 |
4g63colt [Usunięty]
|
Wysłany: 01-11-2008, 07:44
|
|
|
GOLDI napisał/a: | 4g63colt napisał/a: | Pierwsza sprawa to nie wiesz czy w ogóle jest coś pogięte,jeśli już to mało prawdopodobne żeby tłoki pogięło,powiedzmy że masz do wymiany 4 do ośmiu zaworów,myślę że się opłaca. | no no witam znawce... szczerze? RSy z rozwalonym silnikiem? nie oplaca sie kupowac!! raz ze to najubozsza wersja... zero elektryki... bebny z tylu, tylko klima z fajnieszych opcji... dwa automat to mul... trzy to nie 4g63 tylko 420a... znalesc czesci w pl dot ego to dramat... jesli zawory spotkaly sie z tlokami nie znaczy ze beda do wymiany tylko zawory... zapene prowadnice zaworowe tez ch*j strzelil.. do tego po spotkaniu z tlokami mogl sobie peknac... wiec mamy do remontu gore i dol... remont 4g63 kompleksowy dolu i gory z tlokami to jakies 4500... remont 420a jest o 50% wiekszy |
Ja nie mówię że leszek g ma nim jeździć tylko handlować bo to był jego plan a części to żaden problem w stanach na szrotach są setki 420A,i nie wiem skąd Ci się 4500 wzięło,ja za 4500 to bym 4g63 zakuł.
[ Dodano: 01-11-2008, 07:54 ]
I jeszcze raz nie wiesz czy zawory się spotkały z tłokami.
Na przykład miałem sytuacje gdy kumplowi pękł pasek i nic nie pogięło założył nowy i śmiga do tej pory ale on miał 4g63T.
Goldi krytycyzmy zachowaj dla siebie,ja tylko wyrażam swoje zdanie. |
|
|
|
 |
GOLDI [Usunięty]
|
Wysłany: 02-11-2008, 15:51
|
|
|
4g63colt napisał/a: | I jeszcze raz nie wiesz czy zawory się spotkały z tłokami. |
leszek_g napisał/a: | uszkodzone tłoki i zawory. |
AHA 4g63colt napisał/a: | w stanach na szrotach są setki 420A | przywiez taki silnik po groszach przy obecnej cenie doloara i ksoztach trasportu...
4g63colt napisał/a: | ,i nie wiem skąd Ci się 4500 wzięło,ja za 4500 to bym 4g63 zakuł. | zakuj to porozmawiamy... ile silnikow w zyciu zakules? skad sie wzielo 4500? nowe ori tloki, nowe ori pierscienie , honowanie, planowanie bloku, planwoanie powierzchni bocznych , planowanie glowicy, nowe zawory, nowe prowadnice, wymiana tych elementow, nowe uszczeniacze plus kompelt uszczelek na gore... nowe panweki glowne , krobowodowe, oporowe , szlif walu plus dynamiczne wywanie, sprawdzenie osiowosci walkow walu, loza itd.... plus robocizna ... nikt Ci tego za free nie wymieni... chyba ze zrobisz to sam... ale nawet swoj czas tez ksoztuje....
4g63colt napisał/a: | Goldi krytycyzmy zachowaj dla siebie,ja tylko wyrażam swoje zdanie. | rowniez
Hubeeert napisał/a: | GOLDI napisał:ch*j strzelil
To jest ostatnie ostrzeżenie. |
nie bardzo rozumiem... cenzura jest wiec OCB ????? |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 03-11-2008, 22:51
|
|
|
GOLDI napisał/a: | nie bardzo rozumiem... cenzura jest wiec OCB ????? |
Na TYM Forum nie używamy wulgaryzmów. Latają za to paski więc bądź łaskaw powstrzymać się, albo pogodzić z konsekwencjami.
Poza tym to co napisałeś można było wyrazić bez tego pseudoocenzurowanego męskiego narządu płciowego.
Pozdrawiam |
Just think...
. |
|
|
|
 |
leszek_g [Usunięty]
|
Wysłany: 06-11-2008, 12:33
|
|
|
I po sprawie. Nie biorę go, duże ryzyko-małe szanse na kupca.
Pozdrowionka
LG |
|
|
|
 |
|
|