Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[CA4A 1.6] gasnący colt
Autor Wiadomość
Bukaj
[Usunięty]

Wysłany: 01-06-2008, 12:45   [CA4A 1.6] gasnący colt

witam wszystkich. mam problem z coltem ca0 , gdy go odpalam pochodzi dwie minuty i gaśnie. wcześniej był już zmieniany cały aparat zapłonowy gdyż były takie same objawy. proszę o pomoc.
Ostatnio zmieniony przez karolgt 03-06-2008, 01:18, w całości zmieniany 1 raz  

gregorbu
[Usunięty]

Wysłany: 01-06-2008, 14:15   

A nie masz przypadkiem autoalarmu z funkcją antynapadu? Objawy aktywnego antynapadu pasują 100%.

Bukaj
[Usunięty]

Wysłany: 01-06-2008, 19:51   

nie nie posiadam antynapadu. ale nie wiem czy Ci nie chodzi o odcięcie zapłonu bo posiadam. wymieniłem aparat zapłonowy i zrobiłem 30 kilometrów i to samo. zauważyłem także że przestał działać silnik elektryczny szyby od strony pasażera

wirolek 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Colt 93' 1.6 GLXi
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 01-06-2008, 19:58   

bezpieczniki sprawdzone?

Bukaj
[Usunięty]

Wysłany: 01-06-2008, 21:43   

sprawdzone

mkm 
Forumowicz

Auto: Colty
Wysłany: 02-06-2008, 00:07   

Jakbys mogl bardziej szczegolowo opisac problem. Czy chodzi "dwie minuty", czy zapala i gasnie? Czy podczas "dwoch minut" dasz rade wkrecic go na wysokie obroty? Czy podczas "dwoch minut" pracuje rowno? Czy Colt po ostatniej naprawie jezdzil? To powinno pomoc znalezc usterke. Ja obstawiam zasilanie w paliwo...

Bukaj
[Usunięty]

Wysłany: 03-06-2008, 13:24   

no to mkm źle obstawiasz ;] dzisiaj mechanik powiedział mi że uszczelka pod głowicą albo że sama głowica pękła. Właśnie teraz mi rozbiera, na wieczór napisze czy to czy to. Colt wypluwa wode ale na wysokie obroty wchodzi wszystko ok, tylko że za chwile się bardzo nagrzewa i wszystko słychać jak tam się gotuje woda i poprostu gaśnie.

[ Dodano: 03-06-2008, 20:45 ]
Dziś został zdjęty termostat aby sprawdzić czy będzie to samo, niestety jutro jednak trzeba ściągnąć głowice

intruz55
[Usunięty]

Wysłany: 20-06-2008, 12:34   

wiecie co może być przyczyna gaśnięcia?? Może być ustawiona mała dawka mieszanki paliwowo-powietrznej przy niskich obrotach. Można ja zwiększyć i problemu nie ma:)

docencik87 
Mitsumaniak

Auto: Mondeo Mk3 '2004 2.0 PB+LPG
Wysłany: 20-06-2008, 13:11   

intruz55 napisał/a:
wiecie co może być przyczyna gaśnięcia?? Może być ustawiona mała dawka mieszanki paliwowo-powietrznej przy niskich obrotach. Można ja zwiększyć i problemu nie ma:)

Chyba za bardzo nie wiesz jak to się odbywa w Coltach z ECU. Tutaj komputer steruje mieszanką. Mieszanka ta zależy od ilości powietrza zassanego przez silnik (mierzy to przepływomierz) oraz na podstawie odczytów z sondy Lamba komputer dawkuje poprzez wtryskiwacze ilość paliwa.

Takie rzeczy jak Ty piszesz to tylko przy gaźniku!!
2014-???? Ford Mondeo MK3 Kombi 2.0 PB + LPG
Staram się pisać poprawnie po polsku
.

intruz55
[Usunięty]

Wysłany: 28-06-2008, 08:02   

Witam! Mam taki problem. Po założeniu instalacji gazowej mój colt był odpalany na gazie. Teraz ma problemy z odpalaniem na benzynie. Kto może mi powiedzieć co z nim sie dzieje?? Gaz założyłem w grudniu a przez zime zapalałem na gazie bo były problemy z odpalaniem na paliwie.

docencik87 
Mitsumaniak

Auto: Mondeo Mk3 '2004 2.0 PB+LPG
Wysłany: 28-06-2008, 08:54   

Pompa paliwa, filt benzyny, zasyfiały zbiornik (brak benzyny), zapieczone wtryskiwacze,
Najpierw sprawdz czy benzyna dochodzi do listwy z wtryskami!!
2014-???? Ford Mondeo MK3 Kombi 2.0 PB + LPG
Staram się pisać poprawnie po polsku
.

intruz55
[Usunięty]

Wysłany: 28-06-2008, 10:06   

docencik87 napisał/a:
Pompa paliwa, filt benzyny, zasyfiały zbiornik (brak benzyny), zapieczone wtryskiwacze,
Najpierw sprawdz czy benzyna dochodzi do listwy z wtryskami!!
no ale ma tylko problem z odpaleniem. Gdy uda mi sie go odpalic to później dobrze pali!

Odpowiedz do tematu