|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: Bzyk_R1 01-12-2017, 20:05 |
Wycieraczki, które ramie gdzie? |
Autor |
Wiadomość |
elektryk
Forumowicz
Auto: auto
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 33 razy Dołączył: 10 Sie 2008 Posty: 2082 Skąd: z ...
|
Wysłany: 03-09-2008, 22:29 Wycieraczki, które ramie gdzie?
|
|
|
Witam
Podkusiło mnie zdjąć wycieraczki wyciągnąć śmieci zza kratki przy podszybiu. Przy montażu wycieraczek zorientowałem się że nie są identyczne. Mam w związku z tym pytanko, czy da się je zamienić i która gdzie powinna być. Umownie określam nazwy ramion na dłuższe i krótsze, na podstawie długości pierwszego elementu ramienia od strony silnika obracającego wycieraczki. U mnie wyszło że od strony kierowcy jest "krótsze" ramie, czy tak powinno być?
PS Gdzieś w sieci widziałem rysunek poglądowy że jedno z piór wycieraczek jest proste a drugie w kształcie łuku, czy tak powinno być? Może to dotyczyło Outka 2? |
|
|
|
 |
tomekrvf
Forumowicz

Auto: EA5W, VTR 1000, HIENA, AR 147
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 48 razy Dołączył: 17 Maj 2005 Posty: 2309 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 04-09-2008, 16:46
|
|
|
Hmm, prawe ramie (strona pasażera) jest lekko odgięte do góry. Nie jest gdzieś wytłoczone na ramiona LH i RH? |
|
 |
|
|