|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: Bzyk_R1 01-12-2017, 20:18 |
Jaki olej w Outlanderze?! |
Autor |
Wiadomość |
200EY [Usunięty]
|
Wysłany: 08-06-2008, 14:43 Jaki olej w Outlanderze?!
|
|
|
Witam..
Wczoraj w czasie jazdy wyswietlil mi sie komunikat check oil wiec musze wymienic najlepiej dzis...bo potrzebuje jezdzic autem i nie wiem jaki mam olej...?Wiecie moze gdzie jest to zapisane,albo jaki olej jest stosowany?Poziom na bagnecie jest tak niski,ze nie wiem doslownie czy w ogole powinienem jezdzic... |
|
|
|
 |
Mateusz
Forumowicz

Auto: L 200, 2011 HP
Kraj/Country: Polska
Dołączył: 11 Lip 2007 Posty: 116 Skąd: Warszawa/Kalisz/Polska
|
Wysłany: 08-06-2008, 23:23
|
|
|
witaj,
temat walkowany na tym forum, zalezy czy mas long life i wydluzone okresy miedzy przegladami czy nie, jesli co 15k km to specyfikacja producenta podaje olej 505.01 506.01
zdecydowana wiekszosc serwisw MMC zaleca Castrol ale mozesz miec zalany innym jakim sprawdz pod maska lub dzwon do dealera.
pozdrawiam,
mateusz |
|
|
|
 |
Hiszpan
Mitsumaniak

Auto: Outlander II Int+ Honda ST1100
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 19 razy Dołączył: 12 Wrz 2007 Posty: 1564 Skąd: Rzeszów
|
Wysłany: 08-06-2008, 23:35
|
|
|
No cóż...
Na wszelkie rady inny już jest za późno, patrząc na godz. Twojego posta. Ładna pogoda, wygrana Kubicy i przegrana naszej reprezentacji... stąd pewno brak szybkiej odpowiedzi
Ja mam zalany na Mobil 1 V 5W-40, taki zalali w serwisie, więc w razie w to do nich będę miał ewentualne pretensje. Dużych ubytków nie ma. Po wymianie 2/3 stanu, przed kolejną 1/3 stanu.
Szczerze mówiąc przed pierwszą wymianą sprawdzałem tylko stan, nieszukając informacji jaki to olej. Potem standardowo już była przypięta kartka z rodzajem oleju i stanem licznika w dniu wymiany.
Więcej o olejach w Outku http://www.mitsubishi-gra...pic.php?t=21224 |
_________________ Pewien motocyklista z Tarnowa do policjanta: Paaanie! Diabeł mnie opętał...
Staram się pisać poprawnie po polsku
Nigdy nie dyskutuj z idiotą, bo najpierw zniży Cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem.
 |
|
|
|
 |
Peterek [Usunięty]
|
Wysłany: 11-06-2008, 23:36
|
|
|
Zdecydowanie polecam olej AGIP 7004 SAE 5W-40 ,specjalnie przygotowany do silników audi/wv z pomp.wtrysk. i produkowanego orginalnie tylko we Włoszech.
Jest to olej o co najmniej klasę lepszy od mobila (rozlewanego w Polsce i na Ukrainie) oraz Castrola (rozlewanego w Rumuni).
Dostępność AGIPA przez internet - bez problemu |
|
|
|
 |
|
|