Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[Cari 1.8 GDI] Jakie radyjko z USB poradzicie?
Autor Wiadomość
Melman
[Usunięty]

Wysłany: 28-05-2008, 11:53   [Cari 1.8 GDI] Jakie radyjko z USB poradzicie?

Witam,

Mało znam się na car audio, więc postanowiłem zasięgnąć języka w tym temacie. Mianowicie przymierzam się do wymiany radyjka w mojej Cari - w końcu na takie odtwarzające mp3. Dodatkowo, zależy mi na porcie USB. Przeanalizowałem to co jest dostępne na rynku i znalazłem 2 potencjalnie interesujące mnie radyjka, tj. Clarion DB288 RUSB oraz Pioneer DEH-5000UB. Czy możecie mi poradzić które z nich będzie lepszym wyborem lub ewentualnie zaproponować coś innego w zbliżonej cenie. Dodam, że nie zamierzam inwestować w wymianę głośników fabrycznych, kupować wzmacniacza itd. Interesuje mnie ładny dźwięk, ale bez fajerwerków.

Z góry dzięki za pomoc,
Mel

leser
[Usunięty]

Wysłany: 28-05-2008, 11:57   

kup to co ci sie podoba z wyglądu,
bo na fabrycznych głośnikach to i tak fajerwerków nie będzie

byle nie jakieś buszmeny,
clarek i pionek mogą być

Melman
[Usunięty]

Wysłany: 28-05-2008, 12:03   

Problem w tym, że słyszałem bardzo niepochlebne opinie na temat trwałości Pioneerów z joystickami. Za to design oraz intuicyjność obsługi mają moim zdaniem o niebo lepszą od Clariona, więc mam twardy orzech do zgryzienia z tym wyborem...

Jakieś sugestie? :)

leser
[Usunięty]

Wysłany: 28-05-2008, 12:10   

tak samo jak z więszkoscią modeli na joystickach - chociażby kenwood,
co zrobić
jak ci nie pasuje albo jedno albo drugie to weź jvc :p

nie oszukując sie zastosujesz to odtwarzania mp3
to już mówi samo za siebie z jakością brzmienia.

jak zależy ci koniecznie na usb i żywotności
kosztem brzmienia (chociaż tu mozna to pominać)
to bierz panasonica :D

Bonfire
[Usunięty]

Wysłany: 28-05-2008, 12:51   

Dołączę sie do tematu bo również rozglądam się za radyjkiem, które ma wyjście USB. Jak na razie moim faworytem jest Pioneer DEH-P6000UB. Nie posiada żadnych Joystick'ów więc nie powinno być żadnych problemów z trwałością. Do tego ma niezły wygląd jak na mój gust ale jak wiadomo gusta są różne. Może miał ktoś już doświadczenie z w/w modelem i mógłby coś o nim powiedzieć. Z góry dzięki

leser
[Usunięty]

Wysłany: 28-05-2008, 14:57   

Nie rozumiem Was. Podchodzicie do tematu radia za 450-600zł
jakbyście kupowali za conajmniej 20 tysiecy i wymagali niewiadomo czego.

Jakoś tam grają i się cieszyć. A w tej klasie cenowej to prawie wszystko jedno
czy będzie to Clarion Kenwood JVC Pionek

ewentualnie panasonic, który jakością optyki i żywotnością rekompensuje słabe brzmienie

z daleka trzymać się od Sony, Alpinek z seri CDE (cda moga być)
i blaupunktów...

W podobnej cenie jest tysiac innych używanych radii, które jakościa brzmienia biją na łeb wszystko co wymieniliście,
chociażby KD-SH909 całkiem zrównoważone,
CDA-9812 13 15 33 35 detaliczne ale o zimnym brzmieniu
clar 778 bardzo neutralny i optymalny, mimo że design zabija
i mozna tak bez końca...

saphire 
Mitsumaniak
daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 28-05-2008, 15:15   

A ja właśnie mam Blaupunkta Melbourne SD27 ale zamiast USB pod pendrive ma karty SD i to sobie chwalę bo mi żaden kołek nie wystaje z grajka a karta SD to teraz już 2GB za 2 dychy kupisz więc po co kombinować :) no i na dodatek żaden CD mi się nie zchrzani bo on nie ma napędu CD - bo i po co skoro 99% czasu w aucie słucham radia a jedynie od czasu do czasu jakąć mp3/wma z karty SD zapodam :D :D :badgrin: :finga:

Gra całkiem przyzwoicie i nikt mi go nie ukradnie a kosztuje teraz pewnie ledwie ze 3 stówki :)

leser
[Usunięty]

Wysłany: 28-05-2008, 15:27   

saphire napisał/a:
no i na dodatek żaden CD mi się nie zchrzani bo on nie ma napędu CD - bo i po co skoro 99% czasu w aucie słucham radia a jedynie od czasu do czasu jakąć mp3/wma z karty SD zapodam :D :D :badgrin: :finga: [/url]

Hehe ominie Cie przykra i częsta przypadłosc blau
a mianowicie padająca soczewka :D

saphire 
Mitsumaniak
daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 28-05-2008, 21:54   

Hehe w poprzednim Kenwood'zie padła mi z nieużywania napędu CD latami więc tym razem wziąłem grajka od razu bez jakichkolwiek części optycznych i obrotowych :badgrin: no i jestem zadowolony :rolleyes: :finga:

Melman
[Usunięty]

Wysłany: 29-05-2008, 09:37   

już tłumaczę o co mi chodzi, kolego leserze

wiadomo, że każdej firmie zdarza się wypuszczać lepsze i gorsze produkty. z racji tego, że definitywnie nie chcę trafić na jeden z tych gorszych, zapytałem o dwa konkretne modele nad którymi się zastanawiam. liczyłem na otrzymanie opinii odnośnie tych modeli - wynikających z własnego doświadczenia z tymi radyjkami bądź zasłyszanych lub przeczytanych przez osoby żywo zainteresowane na co dzień tematem car audio. domyślam się, że przy głośnikach fabrycznych jakość dźwięku z obu wymienionych modeli będzie zbliżona, ale w grę wchodzi jeszcze przecież kwestia awaryjności/trwałości (joystick a styki panelu) oraz intuicyjność obsługi/user friendliness

dzięki i pozdrawiam,
Mel

leser
[Usunięty]

Wysłany: 29-05-2008, 10:05   

saphire napisał/a:
Hehe w poprzednim Kenwood'zie padła mi z nieużywania napędu CD latami

może wystarczyło usunać pajęczynę ze środka ;)

Mel,
bardzo dobrze, że rozpatrujesz konkretne modele a nie "markę"
jednak jak wspomniałem w tym przedziale cenowym różnice w modelach nie przynoszą
fundamentalnych zmian
clarion i kenwood zagrają troszkę bardziej neutralnie niż pioneer (czytaj poprawniej),
pionek będzie miał lekko podbarwione pasmo bassu (niektórym to sie podoba),
co do joy'ów no cóż w większosci mają swoich przeciwników, bo są bardziej awaryjne niż tradycyjne pokrętła,
obsługe pionek ma prostszą i jest bardziej przyjazny od wyż. wymienionych

Melman
[Usunięty]

Wysłany: 13-06-2008, 12:52   

Postąpiłem według sugestii i wybrałem Clariona. Miałem trochę zabawy z podłączeniem go, ale wczoraj się udało i jest miodnie. No, może tylko tyle, że fabryczne pierdziawki zaczęły mnie irytować :)

Dzięki za pomoc.
Pozdrawiam,
Mel

leser
[Usunięty]

Wysłany: 13-06-2008, 14:26   

Gratuluję zadowolenia z zakupu :)

Hehe jak się zarazisz CA to pewnie sukcesywnie poleci wygłuszenie drzwi z przodu
i wstawienie odseparowanego zestawu 16,5 tymczasowo pod radiem :)
za jakis czas wzmacniacz 4 kanałowy...
a na koniec pod 2 wolne kanały we wzmaku w mostek do subwoofera hehe
Tylko radzę uważać, bo jak dopadnie, to z choroby CarAudio cieżko sie wyleczyć :D

Melman
[Usunięty]

Wysłany: 13-06-2008, 22:42   

Dzięki! Ja ogólnie łatwo popadam w tego typu nałogi, więc rzeczywiście muszę uważać :)

Pozdrawiam,
Mel

Odpowiedz do tematu