|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przez Kraków na Rzeszów |
Autor |
Wiadomość |
JCH
Mitsumaniak Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 05-10-2007, 14:21 Przez Kraków na Rzeszów
|
|
|
Szykuje mi się wyjazd do Rzeszowa (nie konkretnie ale w okolice Rzeszowa) i zastanawiam się którędy jechać przez Kraków. Jak wygląda sytuacja? Dawno nie jechałem...
Będę jechał z Katowic i zamierzam jechać nie A4 (remonty) tylko taką drogą biegnącą równolegle do A4 (przez Alwernię). Wyjeżdżam więc w okolicy Balic na obwodnicy Krakowa. Ale podobno też tam są "zwężki". Czy to sensowna droga?
Poradźcie którędy jechać. |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650
 |
|
|
|
 |
waldi-1
Mitsumaniak

Auto: galant 2,5v6 rok 98 pb/lpg
|
Wysłany: 05-10-2007, 22:18
|
|
|
teraz sa wszedzie remonty nawet na olkuskiej drodze do kraka , jak zjedziesz z autostrady to kieruj sie prosto na nowa hute cały czas prosto, sa tam znaki i swiateł niemało potem skręc w prawo na radzie bronowickim koło makro i na tarnów sie kieruj , no ale konopnicka w remoncie wiec korki , mozesz jeszcze jechac w kierunku zakopianki , krakusy znaja napewno droge niech ci pomoga lepiej |
_________________ MÓJ GALANt
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=48554
http://forum.mitsumaniaki...p=968287#968287
 |
|
|
|
 |
Adaho_krak
moderator

Auto: Megane GTline
|
Wysłany: 05-10-2007, 22:28
|
|
|
JCH, najsensowniej będzie jak w Liszkach (wioseczka nie daleko Krakowa, jak napiszesz na PW do Wojmi1, to Ci wymieni wszystkie wioski po drodze ), na rynku skręcisz w prawo, na Piekary (ale nie wiem czy oznaczone) i cały czas prosto, do końca drogi jak droga się skończy to w lewo i dojedziesz do obwodnicy w miejsce gdzie nie ma już korków, a nawet jeśli są to idą dość szybko, i na Chyżne, Rzeszów lub Zakopane, będą drogowskazy. Nie kombinuj z miastem bo teraz jest masakra, jak w Wrocławiu po powodzi, wszystko rozkopane. |
_________________ Nigdy nie mów, że czegoś się nie da zrobić. Ponieważ zawsze znajdzie się taki ktoś, co nie będzie wiedział, że tego się nie da zrobić, I TO ZROBI !!!
Renault Megane Gtline
Piszę poprawnie po polsku. - Przynajmniej się staram
Adam 00302/KMM |
|
|
|
 |
JCH

|
Wysłany: 05-10-2007, 22:35
|
|
|
Adaho_krak napisał/a: | najsensowniej będzie jak w Liszkach (wioseczka nie daleko Krakowa, jak napiszesz na PW do Wojmi1, to Ci wymieni wszystkie wioski po drodze ), na rynku skręcisz w prawo, na Piekary | Tak właśnie miałem zamiar jechać. Znam te Liszki i Piekary Dzięki za potwierdzenie |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
 |
|
|
|
 |
Adaho_krak
moderator

Auto: Megane GTline
|
Wysłany: 05-10-2007, 22:52
|
|
|
JCH napisał/a: | Tak właśnie miałem zamiar jechać. Znam te Liszki i Piekary Dzięki za potwierdzenie |
No problem, lepszej drogi nie ma, czy w tygodniu, czy też w weekend SZEROKOŚCI !!! |
_________________ Nigdy nie mów, że czegoś się nie da zrobić. Ponieważ zawsze znajdzie się taki ktoś, co nie będzie wiedział, że tego się nie da zrobić, I TO ZROBI !!!
Renault Megane Gtline
Piszę poprawnie po polsku. - Przynajmniej się staram
Adam 00302/KMM |
|
|
|
 |
waldi-1
Mitsumaniak

|
|
|
|
 |
gulgulq
moderator Służbowo. Na statek.

Auto: i30
|
|
|
|
 |
JCH

|
Wysłany: 07-10-2007, 21:18
|
|
|
Byłem, wróciłem. Ale czasy takie jak teraz to kiedyś maluchem robiłem .... Te drogi już nie są w stanie przepuścić takiej ilości samochodów |
 |
|
|
|
 |
waldi-1
Mitsumaniak

|
|
|
|
 |
JCH

|
Wysłany: 08-10-2007, 12:54
|
|
|
Z Katowic wzdłuż A4 przez Chełmek-Libiąż-Alwernię-Liszki. Wyskakuję na obwodnicy Krakowa, gdzie są zwężki - zamiast dwóch pasów jest jeden. Ale mimo wszystko jakoś się jedzie. Dalsza część obwodnicy spoko. Gdzieś w okolicach Bochni, Brzeska ze dwa razy ruch wahadłowy, tak więc trzeba było stać grzecznie w korku. Podobnie w drodze powrotnej. |
 |
|
|
|
 |
|
|