Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Pomocy!!
Autor Wiadomość
Ziolek1987
[Usunięty]

Wysłany: 01-06-2008, 15:08   Pomocy!!

Witam wszystkich użytkowników jak i miłośników tej marki . Mam kilka pytań w sprawie tego modelu nie dawno zakupiłem jeden z modeli Carismy 1,6 16v jako ze nie jest to nowy samochod to mam co do niego pare pytań i problemów z nim związanych zaczne od pytań

1. Czego unikac w tych modelach samochodów co lubią a czego nie ?
2. Na jakim oleju silnik naj lepiej pracuje .
3. Co powinienem wiedzie użytkując takie autko .

a teraz druga strona medalu niestety ta gorsza :|

Problemy

1. Po otwarciu drzwi z centralnego zamka wszystko jest ok wszystkie sie otwierą problem tkwi w tym ze od strony pasażera po otwarciu i trzaśnieciu nimi zapadka lekko sie chowa i trzeba to akurat skrzydło otworzy od środka samochodu :arrow: . nie mam patentu zeby to zrobic rozkręcałem i sie przyglądałem niby to jest proste ale chyba nie za bardzo

2. Z silnika wydobywa sie dziwny dzwiek klekotania tak jak by to były zawory przy przyśpieszaniu problem znika ale przy lekkim dodaniu gazu problem sie pojawia na luzie tez nie klika . tylko przy dodawaniu gazu.

Z góry dziekuje za pomoc i pozdrawiam .
Tomek :o

stanik 
Mitsumaniak

Auto: Volvo S60 2.4i
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 01-06-2008, 17:24   

Ad 1. jesli w przednich drzwiach jest tak samo jak w tylnych to klamka zewnetrzna z mechanicmami jest laczona na drut. Jesli ten drut z jakiegos powodu sie lekko wygial to trzeba zdjac tapicerke drzwi i podgiąc ten drut tak zeby bylo dobrze. Ale to jesli dobrze zrozumialem o co chodzi. W kazdym razie u mnie w tylnych drzwiach tez tak na poczatku bylo az sie plastik (mocowanie tego druta do klamki) przy klamce zewnetrtrznej urwal i moglem otwierac tylko od srodka.
#0175/KMM
Carisma 1.8 SOHC 115KM GLX (Pb +LPG)
SPRZEDANA 30.08.2007
AB RH+
Canon 350D + KIT 18-55mm + Sigma 18-200 OS + Canon 50mm 1.8

Ziolek1987
[Usunięty]

Wysłany: 01-06-2008, 18:49   

czyli trzeba rozebrac boczki i wszystko dokładnie to przejrzec czy moze istnieje inny sposob na to?. :) . A czy ktos by mi mógł pomuc co do 2 odnośnika problemu z silnikiem ??. pozdrawiam :roll:

stanik 
Mitsumaniak

Auto: Volvo S60 2.4i
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 01-06-2008, 20:24   

tak, jesli chodzi o sprawy klamkowo/zapadkowe to nie ma innej opcji jak rozebrac i dostac sie od srodka. I lepiej to zrobic w miare szybko, dopuki klamka od srodka dziala. U mnie bylo juz tak ze ani od srodka ani od wewnatrz nie moglem otworzyc i wtedy duzo trudniej zdejmuje sie boczkii. Bo normalnie, majac otworzone drzwi, to sie odkreca ze trzy czy cztery srubki po obwodzier boczku, tą zapadke z góry się wykręca i potem tylko wypina boczek z zaczepow i po zabawie. A jak sa drzwi zatrzasniete to niestety dosyc ciezko dostac sie do tych srob po obwodzie, trzeba rozbierac tapicerke ze slupkow...
Pozdrawiam
#0175/KMM
Carisma 1.8 SOHC 115KM GLX (Pb +LPG)
SPRZEDANA 30.08.2007
AB RH+
Canon 350D + KIT 18-55mm + Sigma 18-200 OS + Canon 50mm 1.8

CichyTom
[Usunięty]

Wysłany: 26-06-2008, 14:32   

miałem podobny problem z drzwiami, tuż po otwarciu z zamka centralnego i otwarciu drzwi, podczas zamykania następowało samoczynne opadnięcie kołeczka, co skutecznie zamykało drzwi - można było otworzyć je tylko od środka lub z kluczyka z zewnątrz lub z pilota zamknąć i otworzyć.

Ja zdjąłem tapicerkę i przy samym kołeczku jest taka gąbka wygłuszająca z otworem w środku przez który przechodzi ten plastikowy bolec na zewnątrz. Okręciłem izolacją ze dwa razy dolną część bolca, żeby ciaśniej chodził w osłonie z gąbki i .... problem jak ręką odjął.

Odpowiedz do tematu