Cari przed liftem -> montaż głośników |
Autor |
Wiadomość |
Armator [Usunięty]
|
Wysłany: 23-05-2008, 21:35 Cari przed liftem -> montaż głośników
|
|
|
Witam, Kupiłem sobie głośniki na przód HELIX Dark Blue 62.1 pod radyjko Clarion DXZ378 RMP. I tu mam dwa problemy:
1. Montaż głóśników ale z tym to raczej nie bedzie większego problemu ( załatwiam sobie dystanse)
2. Kable. I tu zaczynają się schody. Czy jest ktoś w stanie mi jakoś pomóc. Jak się do tego dobrać? Którędy je najlepiej puścić i jak to zrobić?
Pozdro |
|
|
|
 |
major
Mitsumaniak Major

Auto: carisma 1.6, galant 2.5 V6
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 8 razy Dołączył: 29 Wrz 2006 Posty: 678 Skąd: kalisz i wrocław
|
Wysłany: 25-05-2008, 22:02
|
|
|
kilka tematów niżej bylo dosyć jasno opisane jak i bgdzie poprowadzic kable do drzwi |
_________________ Moje autka:
Carisma GLX 1.6 1996 rok
Galant SPORT EDITION 2.5 V6 1998 |
|
|
|
 |
KamykGdynia [Usunięty]
|
Wysłany: 26-05-2008, 10:02
|
|
|
Kable prowadzi sie przez gumowa przelotkę ktora laczy drzwi z karoseria. Kable dodatkowo powinny byc zabezpieczone peszla lub plecionką (plecionke kupisz na slupeckiej w sklepie PAV) przed przetarciem o ostre krewedzie karoserii. Gdzie sie da nalezy je unieruchomic opaskami zaciskowymi. Jezeli bedziesz mial jakies problemy to GG:2604374 jestem z Gdyni to moge Ci pomoc i pokazac kilka sztuczek.
Pozdrawiam
Kamyk |
|
|
|
 |
Czaki [Usunięty]
|
Wysłany: 31-05-2008, 15:29
|
|
|
Mógł by ktos wreście zrobić fotostory jak sie zabrac za te głosniki w drzwiach.
Ja mam pytanie o wycinanie dziury w tapicerce. Jak wymierzyc srodek dziury, jaka ma byc srednica tej dziury przy głosniku 16,5? I tak poprostu wyrzynarką to zrobić? |
|
|
|
 |
Gattsu [Usunięty]
|
Wysłany: 10-06-2008, 21:55
|
|
|
Czaki napisał/a: | Mógł by ktos wreście zrobić fotostory jak sie zabrac za te głosniki w drzwiach.
Ja mam pytanie o wycinanie dziury w tapicerce. Jak wymierzyc srodek dziury, jaka ma byc srednica tej dziury przy głosniku 16,5? I tak poprostu wyrzynarką to zrobić? |
To zalezy od komkretnego głośnika: wielkośc tej dziury.... Najrozsądniej by kosz nie wpadł Ci do środka... |
|
|
|
 |
Czaki [Usunięty]
|
Wysłany: 14-06-2008, 11:13
|
|
|
Czyli głosnik ma byc przykrecony na wierzchu tapicerki, przykryty maskownicą? bo mi sie wydawało ze powinien byc pod tapicerką na tym dystansie z mdf'u.
Dzis zdejme tą tapicerke i postaram sie rozkminic. Najchetniej oddał bym cari do jakiegos warsztatu car audio, ale szkoda kasy i samemu przyjemniej podłubać |
|
|
|
 |
M4mooT [Usunięty]
|
Wysłany: 14-06-2008, 12:08
|
|
|
no nie znam cari ale lepiej jak glosnik przykrecasz do czegos co sie nie rusza czyli drzwi/dystans ktory jest do drzwi przykrecony niz tapicerka. |
|
|
|
 |
gigant87
Mitsumaniak

Auto: BMW 3GT
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 14 razy Dołączył: 15 Gru 2005 Posty: 1877 Skąd: OOL & DW
|
Wysłany: 14-06-2008, 12:17
|
|
|
Fotostory jest na forum gdzieś, chyba w poście arturro... pamiętam, że kiedyś szukałem info na ten temat i znalazłem pzdr! |
_________________ Była:Mitsubishi Carisma '96 1.6 automat HTB
Obecnie: F34 |
|
|
|
 |
leser [Usunięty]
|
Wysłany: 14-06-2008, 13:25
|
|
|
gigant87 napisał/a: | Fotostory jest na forum gdzieś, chyba w poście arturro... pamiętam, że kiedyś szukałem info na ten temat i znalazłem pzdr! |
bo znalezienie w dziale CA zajmuje 2 min
http://www.mitsubishi-gra...opic.php?t=8951 |
|
|
|
 |
Czaki [Usunięty]
|
Wysłany: 29-06-2008, 15:11
|
|
|
Odnosnie dystansów... z jakiego auta beda pasowac do cari? Bo miejsce w drzwiach na głosniki jest takie bardziej kwadratowe, mierzylem przekątną miedzy dziurami do których można przykręcić dystans i wyszło mi okolo 21cm. Z cari po lifcie moze by były dobre, ale ciezko znaleść (o ile istnieją). |
|
|
|
 |
|