|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Spalanie na wyświetlaczu |
Autor |
Wiadomość |
maati1980 [Usunięty]
|
Wysłany: 20-06-2008, 13:36 Spalanie na wyświetlaczu
|
|
|
Witam,
Od tygodnia mam Carismę 1.9TD werjsa Classic z 2000r (po lifcie). Zauważyłem w instrukcji obsługi, że na wyświetlaczu można poza temperaturą i godziną wyświetlić spalanie (nie wiem czy średnie czy w danym momencie). Książeczka podobnie jak auto z Holandii więc ciężko się przebić. Kombinowałem wszelkimi metodami i nic. Po długich studiach na holenderską książką doszedłem, że wyświetlenie spalania możliwe jest tylko dla silników GDI (na 60% pewności). Zna ktoś może metodę, aby włączyć na wyświetlaczu spalanie? Może jakieś podpięcie do kompa??
Z góry dzięki za pomoc.
m |
|
|
|
 |
Kris1980_147
Mitsumaniak

Auto: Carisma 1.6 16v + sekwencja
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 10 razy Dołączył: 12 Kwi 2008 Posty: 334 Skąd: Rogoźnik
|
Wysłany: 21-06-2008, 13:02
|
|
|
Nie wiem jak w 1.9 td, ale w 1.6 z 2002 (czyli też po lifcie) pomiędzy funkcjami kompa przełączasz za pomocą przycisku w radiu "DISP".
No jeden warunek - musisz mieć oryginalne radio Mitsubishi.
Da się też kombinacją klawiszy zmienić te opcje bez oryginalnego radia, ale to już więcej zachodu.
Skorzystaj z opcji szukaj, bo było już o tym sporo pisane. |
|
|
|
 |
siwek
Mitsumaniak

Auto: Cari 1.6 GL + LPi, Mazda 6 2.0
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 27 razy Dołączył: 18 Lis 2007 Posty: 3382 Skąd: Kozłów Biskupi
|
Wysłany: 21-06-2008, 13:07
|
|
|
maati1980, w tym temacie masz wszystko opisane
http://www.mitsubishi-gra...e+wy%B6wietlacz |
_________________ "Nie mam nic przeciwko przychodzeniu do pracy, ale te osiem godzin czekania na wyjście to już totalny absurd."
 |
|
|
|
 |
maati1980 [Usunięty]
|
Wysłany: 23-06-2008, 09:41
|
|
|
No tak... nie wiecie czy ta metoda działa tylko dla benzyniaków? W moim 1.9TD nie działa...niestety. |
|
|
|
 |
cezarek [Usunięty]
|
Wysłany: 25-06-2008, 09:35
|
|
|
Niestety mam dla ciebie złą wiadomość. Cari 1.9 TD (nawet po lifcie) nie wyświetla spalania. Ten "duży" wyświetlacz pokazuje tylko date, godzinę i RDS z oryginalnego radia. Próbowałem metod opisanych na forum do przełączania wyświetlania za pomocą przycisków przy wyświetlaczu, ale to nic nie daje. W końcu udałem sie do ASO i powiedziano mi, że w tym modelu takiej opcji poprostu nie ma.
Pozdrawiam! |
|
|
|
 |
|
|