Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Gene
06-03-2008, 08:56
zakup Outlandera w salonie sprowadzonego z niemiec
Autor Wiadomość
konos
[Usunięty]

Wysłany: 05-11-2007, 13:07   zakup Outlandera w salonie sprowadzonego z niemiec

Witam,

mam pytanie czy któryś z kolegów korzystał z takiej opcji jak na razie dowiedziałem się, że mogę kupić szybciej autko, które przyjechało z niemiec bez przebiegu ponoć. Jedyna minus to fakt skróconej gwarancji.
Szczegóły poznam dzisiaj lub jutro po południu.

Czego mogę, żądać jako rekompensaty skróconej gwar. lub czego sie wystrzegać

JCH 
Mitsumaniak
Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 05-11-2007, 14:23   

konos napisał/a:
dowiedziałem się, że mogę kupić szybciej autko, które przyjechało z niemiec bez przebiegu ponoć
Gdzie to, w jakim salonie i za jakie pieniądze?

MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 05-11-2007, 14:55   

konos napisał/a:
Jedyna minus to fakt skróconej gwarancji.

o co chodzi ze skrocna gwarancja??

konos
[Usunięty]

Wysłany: 05-11-2007, 19:48   

okazało się, że gwarancja rozpoczeła się od 4.09.07 kiedy to auto zostało sprzedane w Niemczech, czyli mam gwarancję 3 letnia skróconą o 1,5 miesiąca.

za to dostałem metalik, czujniki cofania, poprzeczki bagażnika, dywaniki.
cena katalogowa Mitsubishi Outlander 2.0 DI-D Intense

Ali-En
[Usunięty]

Wysłany: 06-11-2007, 18:43   

Co to sa poprzeczki bagaznika?

tommay
[Usunięty]

Wysłany: 07-11-2007, 20:18   

poprzeczki bagażnika to pewnie po prostu bagażnik dachowy ;-)

a tak swoją drogą, to gdzie zamawiasz to auto? u dealera? bo jeśli tak, to masz gwarancję od dnia odbioru od dealera liczoną...

benek45
[Usunięty]

Wysłany: 07-11-2007, 20:49   

Ja też ,,zanabyłem'' auto,ale mi się podoba to określenie,zaczerpnięte od GENE,od dealera multisalonu.Jedyna nideogodnośc to instrukcja obsługi w języku Niem.Ale w maju u Dealera Mitsubishi na Outlandera dopiero były zapisy na sierpień.Instrukcję w języku Polskim na nośniku cd otrzymałem za free :wink: :roll:

sasiadek_bb
[Usunięty]

Wysłany: 07-11-2007, 21:39   

odbieram w piątek Outlandera z Austrii sprzedanego przez salon polski z normalną 3letnią gwarancją.Jedyny minus to...czas czekiwania na... dokumenty. Trwa to do 3 tygodni od chwili "importu" samochodu do Polski. Generalnie cena jest o klika tys. niższa niż w cenniku. nie wiem co to za opcja bo to auto dla dziewczyny, ale w sumie ma wszystko co trzeba mieć. teraz trzeba to będzie jakoś "podciągnąć" bo ten diesel ma pewne braki :)
pozdrawiam
P.

Przem73
[Usunięty]

Wysłany: 09-11-2007, 00:13   

Witam
Szukam firmy ktora zajmuje się sciąganiem nowych aut np Austrii (chyba tam najlepiej wychodzi cenowo outlander) Z jakimi kosztmi dodatkowymi trzeba się liczć, ktoś przerabiał temet ?
Wszelka pomoc mile widziana
pozdrawiam
P.

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 09-11-2007, 08:29   

Przem73 napisał/a:
Szukam firmy ktora zajmuje się sciąganiem nowych aut np Austrii (chyba tam najlepiej wychodzi cenowo outlander) Z jakimi kosztmi dodatkowymi trzeba się liczć, ktoś przerabiał temet ?

do czego ci firma?? chyba ze chcesz odliczyc jakos podatek i niechce ci sie latac z papierkami.
ale jesli chcesz kupic indywidualnie dolicz akcyze w zaleznosci od wersji silnikowej i wszystko.

Student 
Mitsumaniak

Auto: Avensis 1.8VVTi , 11r. Premium
Wysłany: 09-11-2007, 10:37   

Jeżeli samochód ma do 1/2 roku to akcyzę i VAT :cry:

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 09-11-2007, 12:00   

Student napisał/a:
Jeżeli samochód ma do 1/2 roku to akcyzę i VAT :cry:

podwojny VAT? w austrii i w polsce? nie wiedzialem.

Student 
Mitsumaniak

Auto: Avensis 1.8VVTi , 11r. Premium
Wysłany: 09-11-2007, 12:42   

Nie wiem czy w Austrii bo nie sprowadzałem ale wiem że w Polsce napewno i dla tego wiele osób się na to łapie, wcale nie wychodzi to tak atrakcyjnie jak się doda akcyzę np.3,5% (13,5%) + 22 VAT.
Taki mały fiskalizm państwa :lol:

evc
[Usunięty]

Wysłany: 17-11-2007, 21:48   

Witam serdecznie, od dwóch dni jestem posiadaczem Outl II sprowadzonego prywatnie z Niemiec. Co do gwarancji, to owszem biegnie od momentu pierwszej rejestracji w Niemczech. W moim przypadku mam w plecy 2 m-ce. Poza tym wszystko ganz neue, przebieg 9km w momencie odbioru. Rekompensuje to cena zakupu, auto w polskiej wersji Intense+ wyszło na gotowo z kosztami podróży , rejestraci poniżej 100K. Auto dostępne było od ręki, bez czekania. Cała operacja zajęła mi 1,5 dnia.
Nie wiem jak dla Szanownego Koleżeństwa, ale dla mnie, zaoszczędzic prawie 30 tysiów za 1,5 dnia wysiłku to całkiem niezłe osiągnięcie.

tommay
[Usunięty]

Wysłany: 17-11-2007, 23:03   

to jeszcze VAT masz do zapłacenia ;-)

W Niemczech cena wyjściowa w salonie to 35.000Euro co daje jakieś 130.000 pln, więc jak to zrobiłeś?

Odpowiedz do tematu