Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Kilka pytań od nowego posiadacza Lancer'a
Autor Wiadomość
Elexio 
Nowy Forumowicz

Auto: Lancer 1.5b 2010
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 26-06-2024, 13:57   Kilka pytań od nowego posiadacza Lancer'a

Witam wszystkich serdecznie

Od wczoraj jestem 'dumnym' posiadaczem Lancer'a
Samochód z 2010 roku z silnikiem 1.5b
Jeśli do któregoś pytania będzie potrzebna konkretną wersja samochodu to niżej jest mój nr vin
JMBSNCY2AAU002161

Mam kilka nurtujacych mnie pytań, liczę że dostanę od Was odpowiedzi.

1. Jak to jest z radiem bluetooth? Widziałem na forum że montujecie adapter, czy do każdego radia to podejdzie?

2. Czy jeśli mam na manetce opcje świateł "Auto" to wystarczy tylko włączyć je komputerem czy coś więcej trzeba zrobić aby działało?

3. Jak wygląda wymiana radia na takie z nowszego modelu? Wszystko plug&play czy coś trzeba kombinować?

MitsuGo 
Forumowicz
LPG 11.6 l/100km

Auto: cs9w 2.0, CY 1.6
Wysłany: 26-06-2024, 15:33   

Zadowolenia z użytkowania życzę. Auto z numerem VIN JMBSNCY2AAU002161 jest z sierpnia 2009 roku.

Elexio 
Nowy Forumowicz

Auto: Lancer 1.5b 2010
Wysłany: 26-06-2024, 17:01   

MitsuGo napisał/a:
Zadowolenia z użytkowania życzę. Auto z numerem VIN JMBSNCY2AAU002161 jest z sierpnia 2009 roku.

W dowodzie jak i w danych pojazdu z mObywatel pokazuje mi rok produkcji 2010 a pierwsza rejestracja 2011. Aczkolwiek to mogą być mylne dane

@topic
Pod który bezpiecznik najlepiej się wpiąć z kamerą? Potrzebuje stały prąd, aby nawet po za obecnością w samochodzie nagrywała. Kamera ma moduł który odcina jeśli napięcie jest za niskie więc nie rozładuje aku, do tej pory w poprzednim samochodzie było to pod radio, tu jednak bez kluczyka nie mogę włączyć radia, więc odpada.

MitsuGo 
Forumowicz
LPG 11.6 l/100km

Wysłany: 27-06-2024, 09:18   

Podałem datę produkcji byś był świadomy tego, że auto masz starsze niż pokazuje dowód rejestracyjny.
mObywatel pokazuje to co zostało wpisane w dowodzie więc koło się zamyka :)

Podłącz bezpośrednio do klemy akumulatora przez dodatkowy bezpiecznik oczywiście, tak jak to robią np. przy podłączeniach centralki LPG.
Przynajmniej ja tak bym zrobił.

LeszkiMeszki 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Lancer 1.5
Wysłany: 27-06-2024, 12:13   

Tak podpinając się pod temat odnośnie światel w trybie auto - u mnie jest tak, że zapalają się dopiero jak się ciemniej zaczyna robić, a w ciągu dnia nie świecą w ogólnie i pytanie czy to tylko w ASO można zmienić i jaki może być mniej więcej koszt takiej usługi?

MitsuGo 
Forumowicz
LPG 11.6 l/100km

Wysłany: 28-06-2024, 10:20   

Nie mam u siebie automatu oświetlenia ale gdybym miał a zależałoby mi na włączaniu świateł automatycznie to namierzył bym czujnik świateł i czymś zasłonił. Warunek, że służy on tylko do samych świateł.

Odpowiedz do tematu