Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Problem z anteną! Proszę o pomoc!
Autor Wiadomość
madwolf
[Usunięty]

Wysłany: 17-07-2008, 14:30   Problem z anteną! Proszę o pomoc!

Witam serdecznie i proszę o pomoc!
Od niedawna jestem posiadaczem Cari 1.6 16V 1996. Jak wymienić antenę w słupku? Zamierzam wyjechać na urlop a jakiś bezmyślny dzieciak urwał mi ją na parkingu. Z góry dziękuję za pomoc!

RoveR 
Mitsumaniak
porządany VR4

Auto: GALANT 2.5 V6 EA5A
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 17-07-2008, 21:20   

Możliwe że w weekend będę w domu to zdemontuje antenę ze swojej cari przeznaczonej do rozbiórki i prześlę ci instrukcję jak to się robi.

madwolf
[Usunięty]

Wysłany: 18-07-2008, 07:08   

Wielkie dzięki! Czekam z niecierpliwością!

RoveR 
Mitsumaniak
porządany VR4

Auto: GALANT 2.5 V6 EA5A
Wysłany: 28-07-2008, 19:52   

Przepraszam że się nie odezwałem ale mnie nie było. Sprawa wygląda tak odkręciłem dwie śrubki i wysunęła się antena :mrgreen: , niestety mam obcięty słupek w połowie i po wyciągnięciu wszystkiego okazało się automatycznie :? że ucinając słupek ucięte zostało wszystko co w nim było poprowadzone czyli antena i kabel do niej, a niestety odcięta część poszła na złom :| . Jednak podejrzewam że gdzieś pod dywanikiem bądź pod deską idą przewody do anteny które wchodzą w słupek myślę że powinny też być gdzieś łączone aby można było odpiąć antenę i po odkręceniu śrubek o których już pisałem wyżej wyjąć ją. Mam nadzieję że to w czymś pomorze, aczkolwiek poza oczywistą sprawą odkręcenia uchwytu u góry reszta to tylko domysły, jak by ci się udało to daj znać.

madwolf
[Usunięty]

Wysłany: 29-07-2008, 00:15   

Dzięki za szczere chęci! Niestety nigdzie nie mogę znaleźć miejsca, w którym antena wychodzi ze słupka. Myślę, że nie obejdzie się bez wizyty u mechanika. A wydawało mi się, że nie powinno być z nią problemów. Jeszcze raz dzięki i do zobaczenia na forum!

TESTER 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Carisma 1.8GDI 1998
Wysłany: 31-07-2008, 17:43   

Zdaje się, że nie potrzeba szukać miejsca wyjścia anteny. Wystarczy odkręcić śrubki i wyjąć całość wraz z przewodem który zapina się na wsuwkę o ile dobrze pamiętam. Jeśli nie kupisz oryginalnej kompletnej anteny to możesz dorobić samą wysuwalną część ze zwykłego bata. Wsuwa się go od dołu a następnie zakłada końcówkę. Przycinając go należy pamiętać by zostawić zgrubienie, lub zaklepać na jego końcu siedzącym w słupku kawałeczek ciasno wchodzącej rurki by nie wysuwał się całkowicie.

madwolf
[Usunięty]

Wysłany: 01-08-2008, 16:30   

Odkręciłem śrubki ale nic nie chce się wysunąść.

Odpowiedz do tematu