|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[C62A 1.5] Jak się dostać po górną część deski ? |
Autor |
Wiadomość |
mouseman
Mitsumaniak Krzyś :)
Auto: Z16A; C62A; C68A; CX4A
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 2 razy Dołączył: 24 Sie 2006 Posty: 801 Skąd: Legnica
|
Wysłany: 07-07-2008, 19:11 [C62A 1.5] Jak się dostać po górną część deski ?
|
|
|
Przy wolnych obrotach mam wewnątrz auta dzwięk drgania plastiku z pod górnej częsci deski rozdzielczej po stronie kierowcy. Wyciągałem już sam zegary... jakie kroki trzeba podjąc zeby dostać się w okolice górnego nadmuchu na szybe od strony kierowcy? Jest możliwość bez rozkręcania całego pulpitu?? |
_________________ -=Galeria=-
W rodzinie:3000GT VR4 99 Italia edition, LANCER C68A 1.8 GTi, LANCER C62A 1.5 8v, LANCER Sportback Ralliart CX4A |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 07-07-2008, 21:29
|
|
|
mouseman napisał/a: | Jest możliwość bez rozkręcania całego pulpitu?? | Tak. Wystarczy pociąć deskę rozdzielczą. Drgania masz zapewne z nadmuchu (poluzowany) albo z niedokładnie dokręconych zegarów? Sprawdż też nadmuch na boczną szybę. mouseman napisał/a: | jakie kroki trzeba podjąc zeby dostać się w okolice górnego nadmuchu na szybe od strony kierowcy? |
Należy sciągnąć z działu Downloads service manual do COLT/LANCER 88-92 i czytać. Masz wszystko dokładnie pokazane. Ale obawiam się, że część śrub będzie ciężko wykręcić. Sam jak kiedyś musiałem dostać się pod deskę zdejmowałem jej dolną część. (od strony pasażera).
Pozdrawiam |
Just think...
. |
|
|
|
 |
Havoc
Mitsumaniak

Auto: Carisma II 1.6
|
Wysłany: 10-07-2008, 11:36
|
|
|
Heh, sam miałem pisać taki temat. U mnie wszystko się trzęsie, na zbyt wolnych obrotach jeszcze nie tak strasznie, ale kiedy cofam powoli ( u mnie na podwórku muszę pod górkę tyłem wyjeżdżać) to jest tragedia, wali ak47 :/
Temat rozkręcania chyba jest jasny...ale co zrobić aby to zniwelować? Podokręcać porządnie, czy może jakieś gąbki nawkładać? Ktoś już robił takie zabiegi? |
_________________ Obecnie: Carisma 1.6 '03
Odprawione ze służby: Galant EA2W 97' wściekły bordowy
Skasowana: Honda Concerto D16Z2 1.6 16V 93'
Był: Colt CA0 1.6 16V '92 x2
Był: Lancer 1.5 12V 4G15 C62A '90
 |
|
|
|
 |
slo_mo [Usunięty]
|
Wysłany: 10-07-2008, 12:03
|
|
|
Havoc napisał/a: |
Temat rozkręcania chyba jest jasny...ale co zrobić aby to zniwelować? Podokręcać porządnie, czy może jakieś gąbki nawkładać? Ktoś już robił takie zabiegi? |
Gąbka za jakiś czas się przetrze, gumki też sparcieją albo zaczną piszczeć.
Na pewno podokręcać sumiennie całość. Ja skłonny byłbym również pomyśleć nad jakimś podkładkami z elastycznego przemysłowego silikonu - można zrobić odpowiednią formę ze styropianu i robić co się chce. Całość wytrzymała by do końca życia samochodu |
|
|
|
 |
|
|