Zamknięty przez: Firebee 01-07-2006, 08:50 |
firmowe Mitsumaniakowe auta? |
Autor |
Wiadomość |
Firebee
admin mitsumaniak

Auto: A160, Space Gear,
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 11-03-2006, 21:50 firmowe Mitsumaniakowe auta?
|
|
|
Kolejny glupi pomysl Firka..
Otoz chcialbym w przyszlosci (nie wiem czy to dobry pomysl oczywiscie, ale wydaje mi sie dobrym) stworzyc cos w stylu Mitsumaniakowego muzem...
Chcialbym abysmy stali sie (my wszyscy) wlascicielami zadko wystepujacych juz modeli Mitsubishi takich jak Sapporo, Cordia, Tredia itp itd., ktore z czasem bysmy poddali renowacji, ktore wozilibysmy na oficjalne Zloty, ktore bylyby naszymi skarbami
Koszta zakupu nie sa tak ogromne (zastanawiam sie nad zakupem tego autka: http://otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C883383 - gorzej z przewozem do Grudziadza), naprawa na pewno wiecej by zjadla, ale chodzi tu raczej nie o auta, ktore beda uzywane do codziennego jezdzenia a raczej do ekspozycji na Zlotach i spotkaniach. Auta rozniloby od zwyklych jedynie logo naszego Klubu w jakichs nie rzucajacych sie w oczy miejscach..
Wiem.. chory jestem, ale co wy na to?
no i czy ktos z Krakowa wyczailby dla mnie to autko..
Pozdro
Firek |
Ostatnio zmieniony przez Firebee 01-07-2006, 08:52, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
raddex
m3m&mitsumaniak

Auto: Lancer GT, 2016 r., 2,4 Pb
|
Wysłany: 11-03-2006, 21:58
|
|
|
kurcze, nizly pomysl, jestem jak najbardziej za, tylko gdzie trzymac te samochody?
a ten jest jeszcze lepszy tylko ze w Niemczech
LINK ale piekny tylko cena?!
i jeszcze ten - LINK
i ten - LINK
super utrzymany Colt '83 - LINK
sam wpadlem na taki pomysl ale Ola mi ciagle go z glowy wybija |
_________________ Mitsubishi Lancer GT 2,4 MIVEC - 2016 US ver.
Mitsubishi Galant Kombi 2,0 elegance - 2001r. - LPG - sprzedany
Mitsubishi Lancer Kombi 1,6 16V 113KM, 1997r. - sprzedany 05.07.2010
 |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
|
Wysłany: 12-03-2006, 02:05
|
|
|
ehh firus pomysl jak zwykle dobry tylko zawsze wiadomo co najgorsze $$$$
noz mi sie w kieszeni otwiera jak sobie przypomne ze moj ojciec w '93 sprzedal warszawe, ktora stala w garazu(tyle ze to wtedy jeszcze sie nie myslalo o odrestaurowywaniu az w tak duzym stopniu) gosc ją kupil bo silnik do zuka potrzebowal, stala z 6 lat w garazu, po przeczyszczeniu swiec odpalila za pierwszym ruchem korby... ide chyba go uderze |
_________________ Mateusz <Matejko>
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam |
|
|
|
 |
Firebee
admin mitsumaniak

|
Wysłany: 12-03-2006, 06:39
|
|
|
no dlatego warto by lapac takie pseudo okazje jak ta tredia za 500zł...
Kompletny zlom to ona chyba nie jest co?
A trzymac? mamy naszego kochanego Grafixa moze znajdzie miejsce, a jak nie to mysle ze siedziba MMC znalazla by trohe miejsca na muzeum autek i moze by pomogla, a jak nie to trzeba bedzie kurde pomyslec:) ale miejsce raczej zawsze jest do rozwiazania... gorzej pewnie z ubezpieczeniem itp. czy trzeba bedzie ubezpieczac skoro to i tak bedzie jezdzilo okazjonalnie, lub na lawecie itp itd.
Pozdro
Firek
[ Dodano: Nie Mar 12, 2006 6:42 am ]
takimi pomyslami to ja sie z zona nawet nie probuje dzielic:) |
|
|
|
 |
Maciek
Mitsumaniak MICHU-BUCZY :)

Auto: Gal 00' EA5A Avance
|
|
|
|
 |
Firebee
admin mitsumaniak

|
Wysłany: 12-03-2006, 07:39
|
|
|
To znaczy nie chcialbym by nasze firmowe autka byly znowu oblepione jakos bardzo.. jakies male nasze logo, male logo firmy w ktorej zrobimy "muzeum" i tyle.. Nie mozemy psuc piekna, ktore zostalo stworzone:) No a co by trzeba bylo zrobic.. gruntowna renowacje nadwozia i wnetrza.. jako ze nie bedzie to auto do jezdzenia "do pracy i na zakupy" mysle ze remonty mechaniczne mozna ograniczyc na poczatek do niezbednego minimum.
Pozdro
Firek |
|
|
|
 |
kylly [Usunięty]
|
Wysłany: 12-03-2006, 10:01
|
|
|
hmmm poczytałem sobie wątek o legalizacji czyli założeniu stowarzyszenia...mam pytanie...pomysł upadł ?? to pierwsze pytanie, a drugie i to pasujące jak myślę do wątku - jeśli upadł to powiedzmy kupuje się taki wóz ze składek - ok, zrzuca się dwie, trzy czy dziesięc osób...co się dzieje gdyby (tfu tfu) się pogryzły ?? tną auto ??
pozdrówka
P. |
|
|
|
 |
Firebee
admin mitsumaniak

|
Wysłany: 12-03-2006, 10:26
|
|
|
nie, bo skladki sa dobrowolne, wiec i auta uznane sa za wlasnosc wszystkich klubowiczow natomiast temat jest kolejnym luznym tematem, wiec prosze nie brac od razu wszystkiego na powaznie.
Pozdro |
|
|
|
 |
kylly [Usunięty]
|
Wysłany: 12-03-2006, 10:36
|
|
|
ok nie biorę na poważnie - no może nie do końca w kwestii składek się nie wypowiadałem...może powiem inaczej mam pewne doświadczenia ze stowarzyszeniami...różnorakimi zresztą - mniej lub bardziej pozytywne - są plusy i minusy takiej formy (sam widzę więcej plusów ) - choćby organizacja zlotu to było nie było promocja miasta...a miasto ma pieniądze na promocję, tyle że musi mieć partnera do rozmowy
pozdr
ps. wiem że "dobrowolność" składek jest już faktem dokonanym...wiem też z własnego doświadczenia że to nie za bardzo wychodzi...
ps. II - pomysł z kolecjonowaniem (czy też jak go tam zwał - zbieraniem) takich "cacek" jest bardzo dobry )
pozdrówka |
|
|
|
 |
Karwoś
Mitsumaniak
Auto: Ford C-Max Hybrid 2.0
|
Wysłany: 12-03-2006, 10:47
|
|
|
Pomysł z posiadaniem takich autek jest jak najbardziej dobry - tylko na jego realizację będzie potrzebny czas żeby takie autka doprowadzić do stanu idealności - koszty też są dość duże - zakupu może mniejsze, ale reszta już więcej.
A właśnie - jak się organizuje zlot w mieście to czy miasto nie mogłe by tego sponsorować - w końcu miasto na tym zarobi jak zjedzie się kilkaset osób. |
_________________ Lancer 2,0 '04 Automat. - już u nowego właściciela
Czas może na Space Stara dla żony? |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
|
Wysłany: 12-03-2006, 17:23
|
|
|
Co do renowacji samochodów nietypowych i starych zarazem polecam uwadze moje perypetie z Miśkiem...
A zwłaszcza koszty tego przedsięwzięcia które na dzień dzisiejszy dla samochodu wartego realnie około 6-7 tys przekroczyły juz tysięcy 19 i dalej idą w górę... |
Just think...
. |
|
|
|
 |
MARKHEIM [Usunięty]
|
Wysłany: 20-03-2006, 17:36
|
|
|
Renowacja samochodu nigdy się nie zwróci, jeżeli będziesz chciał takie auto sprzedać. Mnie remont Warszawy kosztował 7 tysięcy, oczywiście same tylko materiały, bo robiłem ją sam. Gdybym wliczył w to jeszcze robociznę, to wtedy by wyszło coś około 25 tysięcy złotych. Samochód na dzień dzisiejszy jest wart jakieś 10-13 tysięcy złotych. No ale taki samochód robiłem nie na sprzedaż, lecz dla własnej przyjemności, żeby od czasu do czasu pojechać na jakiś zlot czy wycieczkę.
W sprawach renowacji samochodów mam doświadczenie, więc w razie czego mógłbym taki samochód przyjąć do remontu.
A jeżeli chodzi o finanse, to może by pogadać z MMC, może by dofinansowali takie przedsięwzięcie.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
|
Wysłany: 20-03-2006, 17:41
|
|
|
MARKHEIM napisał/a: | A jeżeli chodzi o finanse, to może by pogadać z MMC, może by dofinansowali takie przedsięwzięcie |
Nierealne - gadałem
Co do reszty mnie nie musisz przekonywać. |
Just think...
. |
|
|
|
 |
JCH
Mitsumaniak Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
|
Wysłany: 20-03-2006, 18:34
|
|
|
Hubeeert napisał/a: | MARKHEIM napisał/a: | A jeżeli chodzi o finanse, to może by pogadać z MMC, może by dofinansowali takie przedsięwzięcie |
Nierealne - gadałem | To co oni chcą tylko dobrą minę robić
Nie mają zamiaru popierać ciekawych pomysłów? To przecież ich wizerunek w ten sposób zyskałby uznanie. |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650
 |
|
|
|
 |
Firebee
admin mitsumaniak

|
Wysłany: 20-03-2006, 20:50