|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Zamknięty przez: Kmer 16-10-2009, 18:14 |
Galant do 15 tys PLN |
Autor |
Wiadomość |
Gh0st [Usunięty]
|
Wysłany: 19-06-2008, 04:06 Galant do 15 tys PLN
|
|
|
Witam wszystkich serdecznie.
Poczatkowo rozgladalem sie za Coltem, ale moja uwage przykul jeden Galant, ktorego zaraz pokaze. Czytalem wszystkie negatywne opinie o dieslach, jednak zastanawiam sie czy aby nie warto sprobowac z dieslem jesli ma on przebieg na poziomie 130k km? Co sadzicie o tym egzemplarzu?
http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C5514753
Z gory dziekuje za opinie i pozdrawiam. |
|
|
|
 |
cuuube [Usunięty]
|
Wysłany: 19-06-2008, 19:36
|
|
|
opinie o tym silniku nie sa najlepsze ale niektorzy nie narzekaja pewnie dbany odwdziecza sie bezawaryjnoscia(nie jest tez zbyt mocny jak na wielkosc auta ale napewno jedzie bo kolega ma mazde626 '95 2.0comprex 75KM i daje rade) ! napewno nalezy zwrocic wieksza uwage przy ogledzinach na silnik |
|
|
|
 |
Gh0st [Usunięty]
|
Wysłany: 19-06-2008, 21:48
|
|
|
Tez sadze, ze jesli silnik byl dobrze eksploatowany i poprzedni wlasciciel dbal o niego nalezycie, a do tego przebieg jest podobny do tego ktory pokazalem, moze sie okazac trafiony wyborem. Galanty od zawsze bardzo mi sie podobaly, jednak jestem dorabiajacym sobie studentem i bezawaryjnosc oraz niskie koszty eksploatacji to dla mnie priorytet. A auta z silnkiem 2.0 i wiecej raczej do tanich w eksploatacji nie naleza. Dlatego tez pytam o dieselka, bo w przypadku Galanta wydaje mi sie, ze to dla mnie jedyny mozliwy wybor. Ktos ma moze jakies spostrzezenia na temat egzemplarza, ktory pokazalem? |
|
|
|
 |
misjonarz.
Mitsumaniak \KSG/

Auto: Subaru OBK III
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 23-06-2008, 14:26
|
|
|
mam do sprzedania czarnego galanta combi 2,0 benzyna + gaz rocznik 1998 za 15 tys |
_________________ http://kabaret.tworzymyhistorie.pl/
Gość zobacz mojego misia
ex colt 1,8 gti '90
ex rover 218 SD '94
ex EA2W SE '98
ex EA5W '00
 |
|
|
|
 |
Gh0st [Usunięty]
|
Wysłany: 01-07-2008, 12:54
|
|
|
misjonarz. napisał/a: | mam do sprzedania czarnego galanta combi 2,0 benzyna + gaz rocznik 1998 za 15 tys | Tylko sedan mnie interesuje |
|
|
|
 |
wojciechu [Usunięty]
|
Wysłany: 02-07-2008, 22:43
|
|
|
Mój TD ma 246 tys przebiegu. Jak już się rozgrzeje nie słychac że to diesel. Dynamika jazdy przyzwoita, ale rewelacji raczej nie należy oczekiwać. W końcu to silnik starszej technologii ale dzięki temu że nie jest "wyżyłowany" jeszce sporo pewnie pociągnie i w przeciwieństwie do tych nowszego typu nie jest tak wrazliwy na jakość paliwa. Nie ma wprawdzie klasy V6 ale ogólnie bardzo pozytywnie.
[ Dodano: 02-07-2008, 22:48 ]
Aha i jeszcze jedno. Wiekszość dieseli pochodzi z "exportu" gdzie nie kupuje sie ich po to żeby raz w tygodniu 100 km trzasnąć. W 99% długie trasy więc przebiegi 100 kkm przy 8, 9 letnim aucie to raczej śliska sprawa. Pozdrawiam i powodzenia. |
|
|
|
 |
Gh0st [Usunięty]
|
Wysłany: 03-07-2008, 14:29
|
|
|
Dziekuje za rzeczowy komentarz |
|