|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: londolut 23-07-2009, 02:11 |
Radio w aucie szwankuje. |
Autor |
Wiadomość |
PiotrekSL4
Mitsumaniak

Auto: Cari 1.6
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 8 razy Dołączył: 01 Lut 2007 Posty: 347 Skąd: Tomaszów Maz.
|
Wysłany: 17-04-2008, 19:24 Radio w aucie szwankuje.
|
|
|
Witajcie. Mam w autku Radio CD Sony CDX-1000 (tu przedstawiam podobne bo różni sie tylko funkcjami ale panel ma identyczny jak moje http://www.allegro.pl/ite...dx_l490b.html).
Problem zacząl sie wczoraj. Mianowicie: Po właczeniu radia panel zaświeca sie ale gdy chce zrobić cokolwiek gaśnie podświetlenie panelu. Radio natomiast zachowuje sie normalnie, czyli zmieniam stacje, przełączam na CD, podglaszam itp. Gdy wyjmę panel i włożę go jeszcze raz problem powtarza sie lub znika i radio zachowuje sie normalnie.
Czysciłem juz styki i nie pomogło. Może to wina kostek, które nie siedzą zbyt ciasno w sobie. A może jakiś zimny lut. Co robić?? |
_________________ Wspomnienie...
 |
|
|
|
 |
Tomekp
Mitsumaniak A tak wygląda teraz:

Auto: Mitsubishi Colt '95 GLXi
|
Wysłany: 17-04-2008, 20:54
|
|
|
Też mam radyjko Sony, powinien być tam jeden przewód od podświetlenia, który jest często niewykorzystany (podłącza się go do oświetlenia deski żeby radio świeciło po włączonych światłach dopiero). Sprawdź przy kostkach czy przypadkiem do czegoś nie dotyka. Przewód powinien być opisany jako "illumination". |
_________________ Tak wyglądał kiedyś...
 |
|
|
|
 |
Kuczan [Usunięty]
|
Wysłany: 19-04-2008, 09:33
|
|
|
wydaje mi się że się mogły zimne luty porobić . . . |
|
|
|
 |
MitsuMan [Usunięty]
|
Wysłany: 19-04-2008, 12:31
|
|
|
w radiu w miejscu gdzie jest gniazdko panel-radio jest taka taśma która często w soniaczach pada i trzeba ją wymieniać. To niewiele kosztuje. |
|
|
|
 |
mastertoja
Mitsumaniak

Auto: mitsubishi colt 97
|
Wysłany: 28-07-2008, 13:37
|
|
|
Jezeli coś działa przez moment , potem znów szwankuje, jednoznacznie wskazuje na niekontakty. Niekontakty moga byc spowodowane zimnymi lutami na zlączu w panelu lub w grajku, natomiast jezeli wystepuje elastyczna tasma polączeniowa bardzo czesto wystepuja na niej mikropękniecia - wowczas tasma do wymiany, w SONYM czesci zamienne są w cenach kosmicznych!!! |
|
|
|
 |
|
|