Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
nomasz babo placek :/ brak wycieraczek
Autor Wiadomość
mrogal
[Usunięty]

Wysłany: 11-02-2008, 11:52   nomasz babo placek :/ brak wycieraczek

:-X
No ciort by to trafil :cry:
Podchodze do auta otwieram siegam do bagaznika po odmrazacz pryskam szyby szyby sie odmrazaja wsiadam do auta wlaczam silnik, chce sobie przetrzec przednia szybe chwytam za wajche od wycieraczek cyk do dolu i.... NIC slychac tylko pykniecie w kolumnie kierownicy ale wycieraczki nie drgnal nawet:/
No szlag by to trafil:/ co to moze byc zerknalem w bezpiecznik niby jest ok wymienilem na nowy na jakby co, jak zlapalem za wajche przy wyjetym bezpieczniku to nie wydala zadnego dzwieku, z nowym bezpiecznikem tylko pykniecie w kolumnie kierownicy.
Silnik padl czy cos nie styka? Poruszalem kablami przy silniku ale jest tak zimno na dworze ze sie za to nie bralem zreszta nie mam teraz czasu bo praca :/

Help :partyman:

gregorbu
[Usunięty]

Wysłany: 11-02-2008, 17:51   

Do sprawdzenia:
1. Czy wycieraczki pracują, gdy je podniesiesz?
2. Czy silniczek pracuje (zdarzają sie problemy z masą)
3. Jeśli silniczek wycieraczek pracuje, a ramiona się nie poruszają, najprawdopodobniej wyrobiły się "czapeczki" na przegubach. By to sprawdzić, musisz zdjąć ramiona wycieraczek i podszybie. Rozwiązanie problemu znajdziesz tutaj. Możesz też kupić kompletny używany mechanizm, np. na Allegro.

mrogal
[Usunięty]

Wysłany: 11-02-2008, 18:07   

gregorbu napisał/a:
Do sprawdzenia:
1. Czy wycieraczki pracują, gdy je podniesiesz?
2. Czy silniczek pracuje (zdarzają sie problemy z masą)
3. Jeśli silniczek wycieraczek pracuje, a ramiona się nie poruszają, najprawdopodobniej wyrobiły się "czapeczki" na przegubach. By to sprawdzić, musisz zdjąć ramiona wycieraczek i podszybie. Rozwiązanie problemu znajdziesz tutaj. Możesz też kupić kompletny używany mechanizm, np. na Allegro.

1. Nie pracuja
2. nie pracuje nie dycha
nie poruszaja nawet nie dygnal nie zajecza

jedynie pyk pyk w kolumnie kierownicy i tyle.
ale co najlepsze pod praca po pracy czyli po 17.00 sprawdzilem jeszcze raz nie dziala no to spryskalem szybe odmrazaczem sciganelem co sie dalo sciagaczka i w dorge do domu po jakichs 2 km mysle aa nie da sie tak jechac z tak rozmazana szybka cyk za wajche a wycieraczki ladnie i grzecznie powedrowaly i wytarly szybke :D :) wiec o co kaman teraz niby dzialaja ok, zobaczymy jak rano ... :doubt:

gregorbu
[Usunięty]

Wysłany: 11-02-2008, 19:05   

Sugeruję zatem porządne czyszczenie styków na silniczku i osiek poruszających ramiona wycieraczek.

mrogal
[Usunięty]

Wysłany: 13-02-2008, 13:28   

gregorbu napisał/a:
Sugeruję zatem porządne czyszczenie styków na silniczku i osiek poruszających ramiona wycieraczek.

Witam,
a jak sprawdzic czy prad dochodzi do tej wtyczki ktora sie wpina do silniczka?Wypialem ja, tam w srodku jest duzo jakiegos smarowidla pewnie zabezpieczajacego przed wilgocia

gregorbu
[Usunięty]

Wysłany: 13-02-2008, 20:54   

mrogal napisał/a:
a jak sprawdzic czy prad dochodzi do tej wtyczki ktora sie wpina do silniczka?Wypialem ja, tam w srodku jest duzo jakiegos smarowidla pewnie zabezpieczajacego przed wilgocia
Miernikiem uniwersalnym. :)
Smarowidło smarowidłem (pewnie wazelina techniczna), ale przewodzenia może już nie ma.

seba_997
[Usunięty]

Wysłany: 19-07-2008, 13:46   

U mnie również pojawił sie problem z wycieraczkami i nie wiem jaka może być przyczyna, bo zjawisko jest dość nietypowe - tzn. wycieraczki nie działają gdy uruchamiam spryskiwacz oraz nie działają gdy włączone są czasowe. Gdy włączam tzw pierszy i drugi bieg - wówczas działają bez zarzutu. Czy ktoś z was miał podobny problem i jak się tego pozbyć?

chodzyn84
[Usunięty]

Wysłany: 04-08-2008, 09:22   

http://forum.mitsumaniaki...der=asc&start=0

widzę że dośc częsta usterka dla tego modelu u mnie to był jakiś przekaźnik w kolumnie, też mi nie działały na pierwszej pozycji długi czas a póxniej całkiem poległy

Odpowiedz do tematu