Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
NIE Odpala!!!!!!!!!
Autor Wiadomość
ypsi538
[Usunięty]

Wysłany: 03-08-2008, 23:07   NIE Odpala!!!!!!!!!

Witam

Czy jest to mozliwe ze na malym prawie zerowym poziomie oleju silnik nie odpala w Galu EA2A??? np. ma jakis czujnik ktory nie doprowadza paliwa i zapobiega zatarciu silnika.

Mialem taka sytuacje ze rozwalilem miche i przejechalem potem ze 2 - 3km :( i zgasl mi po tym silnik. Teraz autko stoi i nie pali ale rozrusznik kreci normalnie. Zatarlem go czy nie???
Przed zgasnieciem nie sluszalem zadnych stukow ani nic takiego i jechalem dosyc wolno 40km/h. Poradzcie cos :(

docencik87 
Mitsumaniak

Auto: Mondeo Mk3 '2004 2.0 PB+LPG
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 04-08-2008, 15:59   

Mogłeś zatrzeć zawory. Wtedy też zgaśnie, a rozrusznik będzie kręcił.
Najlepiej sprawdzić kompresję i będzie wszystko jasne.
2014-???? Ford Mondeo MK3 Kombi 2.0 PB + LPG
Staram się pisać poprawnie po polsku
.

ypsi538
[Usunięty]

Wysłany: 04-08-2008, 17:33   

A jaki jest koszt czegos takiego???? Pewnie cala glowice trzeba robic??? Dzisiaj szukalem tez miski olejowej i tez jest problem Ze spawanien tez kapa bo nie wiem czy to aluminium czy metal :(

saphire 
Mitsumaniak
daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Wysłany: 04-08-2008, 21:14   

Jak ci olej poszedł to pół silnika może być zatarte np. wał, wałki, panewki, szklanki, tłoki... masakra. Czemuś od razu nie zgasił silnika :?:

Maryjon 
Forumowicz

Auto: MSR99 2.0 Colt1.3
Wysłany: 05-08-2008, 11:41   

ypsi538 napisał/a:
A jaki jest koszt czegos takiego???? Pewnie cala glowice trzeba robic??? Dzisiaj szukalem tez miski olejowej i tez jest problem Ze spawanien tez kapa bo nie wiem czy to aluminium czy metal :(

Aluminium tez metal :P
Dla dobrego spawacza pryszcz.
Colt 1.3 2000
Było
Lancer 1.5 GLi 1991

czarnuch23 
Mitsumaniak
Jaszczomp:>

Auto: Outlander 2.0T
Wysłany: 05-08-2008, 12:56   

za przedmowcami jesli przjechales 2km bez smarowania moze byc bardzo zle.....
chodz mam na koncie jazde bez smarowania okolo 10km (w punto uszkodzilem miske i jak pozniej sie okazalo z miska smok pompy oleju) jedyne koszta jakie mialem to wymiana pompy oleju reszta silnika przezyla bez szwanku chodz 1 panewka byla juz podszlifowana (ale moj silnik brzmial jakby metal darl o metal dlatego go zgasilem :P (dlaczego jechalem? bo kontrolka oleju raz sie swiecila raz nie i myslalem ze kabelek sie urwal :P )

Wracajac do tematu miska w misku jest ze stalowej blachy ze spawaniem nie ma najmniejszego problemu(aluminium bylo by zbyt delikatne wkoncu micha dostaje nie raz kamieniem)
Co do uszkodzen moze sie okazac ze zatarles caly silnik (panewki w 1 kolejnosci dostaly straszne baty zaraz za nimi pierscienie na tlokach a dalej prowadnice zaworowe.....)

ypsi538
[Usunięty]

Wysłany: 05-08-2008, 17:21   

No nic sie okaze jutro co sie tam stalo jak przyjedzie facet z warsztatu. Na razie zaspawac musze miske pozniej wleje oleju i sie zobaczy A jak nie to wpisze sie w rubryke Kupie Silnik do Gala 2.0 EA2A :D Wiem ze jak mi uszczelka pod filtrem oleju poszla w Colcie C10 i zgasl to pozniej jak dolalem oleju i poprawilem uszczelke, wszystko bylo git

czarnuch23 
Mitsumaniak

Wysłany: 05-08-2008, 22:07   

zapewne jak mechanik przyjedzie i sciagniecie miche sam bedzie chcial obejrzec panewki... ale jesli nie bedzie zrob to.. zobacz czy nie sa przeszlifowane bo jesli silnik odpali a ma uszkodzone panewki za jakis czas bedzie czekal cie remont calego dolu po obrocie panewki.... nie zazdroszcze sam wiem jak siedzialemna szpilkach i czekalemna werdykt.. juz mialem nagrany nowy silnik do punto... ale dzieki bogu wszyko ok jezdzi dalej dobrze (jak na fiata) a juz 50k km zrobione od feralnego dnia..
powodzenia i oby ne bylo za wiele do roboty:)

ypsi538
[Usunięty]

Wysłany: 05-08-2008, 22:17   

Wielkie dzieki Czarnuch za rady Ja znowu nie bede spal :( dzisiaj

czarnuch23 
Mitsumaniak

Wysłany: 11-08-2008, 19:46   

jak wiesci o silniku? wiesz juz jak duze spustoszenia poczynil brak oleju?

ypsi538
[Usunięty]

Wysłany: 12-08-2008, 12:53   

Pozostaje tylko czekac. Miska olejowa u spawacza olej i filtr czeka Panewki sprawdzone Jutro jak bedzie czas to mi zaloza miske i sprobuja odpalic :) Mam nadzieje ze sie uda A ja czekam i czekam :roll:

[ Dodano: 13-08-2008, 18:13 ]
hejka wszystkim

Samochod sprawdzony. Panewki sa cale. Miska zalatana. A Silnik nie odpala i nie podaje paliwa. Jak mozna zrobic reset kompa albo czegos co to steruje.

[ Dodano: 14-08-2008, 00:36 ]
Ok poczytalem troche na forum o ECU Ale gdzie ono jest w EA2A??? I ktory jest ten pin 1?

Odpowiedz do tematu